Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.10.2007, 09:55.32

Problem s TV

co je s tv za problém, pokud občas kostičkuje obraz a co se s tim da dělat?díky
uživatel
sajfa
28.10.2007, 10:03.12

RE: Problem s TV

s Tv problém není,...to je holt ta "digitální kvalita" snad jen změnit poskytovatele.(nepíšeš poskytovatele ani typ Tv)jo, máš přesne naladěnou anténu?
uživatel
hlek
28.10.2007, 10:06.15

Nastav si parabolu na CS-link a předplať si HBO odtud.
Troufám si tvrdit, že tam kostičky neuvidíš.

Musíš mít parabolu o velikosti 80 až 90cm nebo větší.
uživatel
colombo
28.10.2007, 11:14.20

Máš ještě jednu možnost. Zruš digitální příjem a koukej na analog, třeba Astru 19,2E - sakra, vždyť je to normální, když sem-tam obraz kostičkuje, páč je ještě digitál ve vývinu a potrvá to nějakou tu dobu. Ano, je i možné, že nepřesným zaměřením je obraz na dvě věci Rv , to ale není zas tak velká porucha. Třeba v Japonsku tyto problémy na "foru" neřeší, hold - jiný kraj. A abych nezapoměl. Dříve, když byl pouze jen analog a ČST 1, ČST 2 (později i OK3), tak bylo na obrazovkách zase několik různých "duchů" a problém byl jasný, špatná (nevýkonná)JAGY anténa, nebo nedostupnost kvalitního signálu. No a digitál? Ten je oproti analogu (malinko) složitější. Věřím tomu, až budou vnuci našich vnuků číst historii na FORU, tak z toho budou mít grotesku :)) a budou se divit tomu, proč jsme mohli čučet na (předpotopní) digitál. Každá doba vývinu jakékoli techniky má své pro i proti, proto - vyčkejme :-/ .
uživatel
satelit
28.10.2007, 11:20.25

@satelit

Máš pravdu,aj moje deti sa čudovali, že som kedysi čumel na čierno-bielu TV Oravan... :)
uživatel
Milan C
28.10.2007, 11:27.52

A já jsem v šoku, že si můj otec někdy dávno koupil v tuzexu radiomagnetofon za takovou cenu, že by to dnes bylo 20 000. A rifle, že by to dnes bylo 6000, atd.
uživatel
aaaTonda
28.10.2007, 11:28.57

Kostičkování je buď problém v základním pásmu, to znamená špané kódování nebo modulace; anebo důsledek nekvalitního příjmu, který může být způsoben hodně špatným počasím (i na straně uplinku) nebo špatným nastavením na příjmu. V Japonsku to řeší taky, možná ne tak často, když tam mají všude VDSL nebo FTTH přístupové sítě.
uživatel
Dusan
28.10.2007, 11:38.16

@aaaTonda

Však potom ty by si mohol byť mojím synom... :)))
uživatel
Milan C