Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink LiveTV

řeším s podporou Skylink nekvalitní přehrávání jejich týdenního archivu a videotéky - seká se zvuk i video, případně nejsou synchronní (Kaon-102 - připojen metalicky). Problémy jsou od počátku tedy od února 2021. Při prvním dotazu před půl rokem zněla odpověď, že na jejich serverech není žádný problém. Při nynějším dotazu v prosinci mi poslali alespoň odkaz na jejich test www.skylink.cz/test-rychlosti. Ten jsem několikrát provedl v různou denní dobu (ne jen večerení špička) a kódy testů jim zaslal.

Domácí síť běží na routeru Turris Omnia - připojení 100/100, provider Inet4 v Táboře. Přístroj Kaon je připojen metalicky. Zkoušel jsem také druhý záložní router Netgear 3500L.

Ověřoval jsem u mého připojovatel internetu, zda by čistě teoreticky nemohl být problém u nich - negativní.

Jak test rychlosti domácí sítě na routeru i z desktopu (speedtest.net a test na routeru Turris Omnia na servery CZ.NIC) potvrzuje rychlosti cca 75-95. Jejich test indikuje rychlost 8/8. Test Skylink jsem spouštěl na desktopu Fujitsu Esprimo X913 připojeném na metalice, na tabletu Samsung Galaxy Tab S2 a telefonu Google Pixel 4a (oba wifi 5 Ghz). Všechny testy vykáží 8/8 a selhání přehrání videa (černá obrazovka), živý program hraje bez vady.

Test jsem zkoušel mimo domácí LAN s mobilem Pixel 4a ještě na veřejné wifi a v práci s rychlostmi 3-5x vyššími než požadované 10/10 - zase negativní video v testu Skylink a rychlost 8/8.

Podpora Skylink doporučuje přístroj vypnout případně odpojit od napájení - to samozřejmě nepomůže.

Z jejich poslední odpovědi cituji "Pokud je rychlost výrazně nižší, oproti jiným provedeným testům, může to znamenat technický problém u vašeho internetového připojení" ... jakoby nečtli, že jsem testoval i dvě jiná připojení .... (nevhodné slovo) sakra ...

jasilafu
Registrace: 1/2021
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65
Odpověď v diskusním vlákně

@pierrepetr

Ano to je pravda.Nicméně jsem provizorně natáhl kabel a pokojovku a v pozemáku obraz čt4 z hokeje velmi dobrý.Naproti tomu SL velmi,velmi špatný jakoby roztřesený pro mě nekoukatelný a pro sportovní přenosy nepoužitelné.Možná tam trochu dobře vypadá prostoduchá Ordinace,ale to je asi tak všechno. ;)

hobo
Registrace: 1/2007

@SirMax

žádnou mozaiku jsem nezaznamenal,možná jsem byl v jiný čas na jiném místě

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@hobo

je fakt,že sport mě téměř nezajímá,ale skoro všechno mám puštěné přes sk live později a přetáčím reklamy

pierrepetr

RE: Skylink LiveTV

Tak jsem se vzmohl a odnesl Kaon do místního servisu a vyzkoušel jeho chování na jejich připojení .... a ono to jde ! Archiv a videotéka bez problému a Skylink test ne s rychlostí na 8Mbps .. ale nějakých 50-30.

Tak problém je opravdu v limitaci připojení serverů Skylink mým providerem, Inet4 (dceřinkou Starnet). Skoro bych řekl že tím znevýhodňují svoji internet TV konkurenci. Něco takového jsem ještě nezažil.

Tak jsem to napsal Starlink, Inet4 a Skylink jsem požádal o podporu, protože takové konkurenční znevýhodnění se jim určitě nebude líbit.

jasilafu

Tak záhadu kolem černé obrazovky bez obrazu při přehrávání videa na tabletu jsem odhalil. Začalo to dělat po aktualizaci aplikace Skylink Live TV z verze 7.2 (u ní problém nebyl) na verzi 8.1.1. Vývojáři Skylinku to zde nemají nějak odladěno s funkcí androidu "Ochrana očí", kdy je v obrazu potlačována modrá složka. Po vypnutí této funkce v nastavení systému se najednou v aplikaci Skylink Live obraz objeví, po zapnutí funkce obraz opět okamžitě zmizí a je opět pouze černá obrazovka a zvuk. Zkoušel jsem to tedy na několika zařízeních (telefony, tablety) a pouze u 2 z 6 jsem narazil na tento problém.

@pierrepetr
Však to bylo jen pár hodin a včera večer mi telefonátem od Skylinku bylo potvrzeno, že chyba byla na jejich straně a projevovala se jen na TV Samsung a to ještě ke všemu jen u některých.

@jasilafu
Možná by to zajímalo i ČTÚ (ale to bych spíš ze začátku zkusil jako páku na operátora).

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Skylink LiveTV

černá obrazovka --- u mně se objeví i na desktopu a ve správci úloh vidím, že se nic nestahuje !!!

To je zajímavá souvislost - co tě napadla s tou modrou složkou

To ČTÚ je dobrý nápad do zálohy ... uvidím současné reakce

jasilafu

Nové skutečnosti:
1. moje přípojení 100/100 Mbps
2. test Skylink 8/8 Mbps
3. test Skylink v prohlížeči Opera se zapnutou VPN 80/80 Mbps !!! to jasně ukazuje na limitaci mým providerem - přitom z principu by VPN mělo být pomalejší
4. věc řeším s aktivní a věcnou podporou ČTÚ

jasilafu

@jasilafu

Jestli to tak je, tak je to jako kdyby ti po zapnutí mrazáku EON pustil jen 24 V ...

... tak buď to chci dělat ten net nebo nechci. Nebo otevřeně napíšu Skylink má z technických důvodů v síti takové a takové podmínky ...

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

@jasilafu

A hned na začátku ti provider Inet4 drze sdělil, že problém u nich není. Kdyby rovnou řekli, že Skylink omezují na 8/8, tak bylo vše hned jasné a nemusel bys ztrácet čas s dalším testováním.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

Skylink LiveTV

No, ono to ten místní Inet4 vůbec nemusí vědět ( technici ze mně radost nemají), protože je na páteř jsou připojený přes svoji 100% maminku Starnet ... uvidíme. Hlavně, že už jdu správným směrem --- bylo to tápání trvající rok.

jasilafu

Skylink LiveTV

Tak konečně (nejspíše až po mém sdělení, že po zapnutí Opera VPN je rychlost 80 Mbps ) technici Inet4 hledali až našli nějakou limitaci v nastavení jejich TV. Už to jde normálně. Ale oni prostě zákazníkovi nevěří a odbývají ho, že je problém u něj. Kdybych nebyl důsledný a poučenější uživatel internetu tak jsem v loji.

jasilafu

Skylink LiveTV

Takže za mně vyřešeno - trvalo to sice rok, ale cíle jsem dosáhl

jasilafu

@satmana

Zdravím je možno prozradit jak se dá založit účet na SKYLINK SK? Díky předem.

MAXINOHA
Registrace: 1/2012

MAXINOHA: Ak máš viac kariet tak si jednoducho preregistruj na SK region.https://zona.skylink.sk/web/support?_ga=2.15871857.618111538.1650436331-1772573723.1641557024#reregisterCard :8)

rsat
Registrace: 1/2008

@MAXINOHA

dej si inzerát třeba tady v bazaru,že vyměníš cz za sk,je to na 4 místa tak snad tolik nepotřebuješ platit

pierrepetr
Stránka: 1 2 [ 3 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 65

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra