DNES!, sekce: Příslušenství |
|
Problémy s měřídlem Satlink ST 5150Právě jsem se dostal k měřidlu satlink ST 5150 o kterém se tady moc nepíše a nepsalo proto zakládám nové vlákno.Bohužel nemám k tomu manuál ,nicméně pomocí jednoho videa na You Tube v Němčině jsem se s tímto měřidlem blíže obeznámil ale bohužel zklamán s jeho chodem. Používám totiž celkem 4 antény s motorem pro USALS proto jsem se pustil hned do jeho nastavení které se mi po chvíli nakonec sice podařilo nastavit a uložit nicméně v okamžiku když jsem chtěl přepnout na mod TV obrazovky na živý obraz tak mi evidentně vypnula ochrana napájení LNBs motorem byt na DM900 bezproblémově chodící ,čili nejspíše zrada v měřidle samotném jelikož po odpojení přívodu od antény přístroj nevypíná ale take nepřepne do modu TV obrazovky nicméně zůstává zapnutý. Chytrá AI na Googlu mi radí jak se dá ovšem ne k úspěchu, Poukazuje mimo jiné závady co vylučuji ještě limity meze motoru ale ty se v meny nedají najít ne tak vypnout.Signál jinak v pohodě ukazuje. Má tady někdo toto měřidlo a zkušenosti ? DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 292 |
DNES! |
|
@DVBměřič má povolených IMax 400mA pro LNB. Kromě motorů STAB se "šnekem" mají všechny ostatní motory ozubené kolečka a při rozjezdu jdou až na 1A . SATLINK má asi příliš rychlou ochranu proti přetížení. Pro ověření AI uvádí:Pokud motor antény vyžaduje spouštěcí proud vyšší než 400 mA, může ST-5150 spustit ochranu proti zkratu. Je určen především pro standardní DiSEqC HH motory, které během provozu obvykle vyžadují 200 mA-350 mA. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 123 |
DNES! |
|
@RAF1007Aha děkuji za upřesňující a přínosnou informaci ano tady bude asi možná ten zakopaný pes. No už jsem si myslel po všelijakém tom laborování že je snad nějaká chrpa v tom SW samotném jak někdy ta AI uvádí a bude to chtít asi nějaký ten restart či tovární nastavení ale bude to asi i tím že to neumím ještě nastavit správně pak to odmítá přepnout i do toho TV modu u toho sat příjmu proto jsem dnes aspoň zatím úspěšně nascenoval DVB-T2 v automatickém režimu a ejhle obraz se zvukem naběhl ono bez toho CZ manuálu je to hlavně od prvopočátku dost krkolomné to nastavit byt to vypadá na první pohled celkem banálně ale o to více atypicky oproti nastavení kl. sat přijímačům ,stačí nějaká odchylka v nastavení a už to odmítá dále spolupracovat a vypne se to aut. zcela ,u toho sat příjmu ano je to u motoru oproti DVB-T2 o to náročnější na ten poukázaný správně větší odběr proudu.No budu nadále zkoušet různé varianty .Baterie nicméněkonečně plně nabitá takže na to půjdu nyní vylučovací metodou ale abych si ušetřil nervy a čas bylo by lépe se s někým spojit co ten měřič už nějakou dobu má a provozuje což je jak vidím docela problém.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 292 |
DNES! |
|
RE: Problémy s měřídlem Satlink ST 5150Překlady, které provozuje AI, jsou poslední dobou velice slušné. Stáhni manuál v jakémkoliv jazyce a nech si to přeložit. |
TomSenior
Registrace: 3/2025 Příspěvků: 497 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|