Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.11.2007, 07:53.20

Jaký satelit na příjem českých programů

Promiňte mi hloupý dotaz, ale potřebuji poradit.Chtěla bych darovat celé rodině na Vánoce digitální satelit.Jelikož máme velmi špatný analogový signál,tak především pro příjem českých programů ČT1,ČT2,Prima,Nova,event. Nova Cinema. A taky by mě zajímalo,za jakých podmínek je možné sledovat i slovenské programy Jednotka,Dvojka,JOJ,Markýza. Jsem v této oblasti nezkušená,nevím vůbec, jaký satelitní přijímač je k tomu vhodný...Může to být jakýkoliv digitální satelit? Před časem jsme měli asi rok UPC,který sice náš problém vyřešil, ale připadalo mi to jako poměrně drahé řešení (600,-- měsíčně za základní balík Rodina). Proto bych raději volila nějaký vlastní přijímač s kartou, za který bych jednorázově zaplatila 5 - 6 tisíc, ale bylo by to trvalé řešení. Prosím proto někoho zkušenějšího, ochotného poradit, na co si mám dát pozor a co by mi doporučoval koupit. Taky bych se chtěla zeptat, zda je možné využít satelitní anténu (talíř o průměru 60cm), kterou nám nechali (včetně kabelu) z UPC. Nebo je lepší koupit větší? Ještě jednou se omlouvám za stupidní dotazy. Prodavači v obchodech si navzájem odporují, takže jim věřit nemůžu.
uživatel
teri
14.11.2007, 08:01.43

RE: Jaký satelit na příjem českých programů

karta sky-link 3900sk karta na cz-link 2000kč +primač na dve čitačky možno 3000 kč.
uživatel
assassin1
14.11.2007, 08:24.40

Prosím o upřesnění

Takže chápu to dobře, že mi stačí jakýkoliv dig.satelit na dvě karty? Není tam nějaký rozdíl v různých typech kódování nebo něco takového? Mám totiž strach z toho, že koupím satelit, na kterém mi půjdou třeba jen nějaké zahraniční stanice, ale právě ty české (o které mi jde nejvíc) nepůjdou. :( To se nemůže stát?
uživatel
teri
14.11.2007, 08:26.14

presne tak..prijimac cca3000..je ich spusta, vyber je na tebe,,kazdy odporuca ten svoj..ja mam openbox a plna spokojnost..ale niekto iny ti odporuci mozno ine.. +LNB + parabola+ karty (a)..pre zaciatok by som kupil na tvojom mieste iba cz..asi TaT..ja mam sice Gital..ale po najnovsom cenniku asi vela zakaznikov nenajdu.. na TaT idu vsetky cz a Stv1,2 a je predpoklad, ze pojde aj markiza. Joj ide zatial free.. takze suma sumarum usetris za skylink a budes mat vsetko oficialne... Sk kartu by totiz musel zaregistrovat niekto na slovensku....pozri napr www.eltasat.cz... mozes si tam zostavit sama akukolvek zostavu aj s cenovym zvyhodnenim..
uživatel
jdodo
14.11.2007, 08:26.31

Rozhodně nekupovat levné šmejd komplety pod pět tisíc korun.
Jsou v tom většinou špatné komponenty a především je problém to případně reklamovat.Pokud chcete příjmač vyměnit,pak většinou chcou vracet celý komplet.Doporučil bych ověřený příjmač s dekoderem Cryptorworks/např. Technisat/,parabolu 60cm lze použít tak akorát pro příjem jedné družice.Raději bych volil průměr 85cm,kvuli stabilnějšímu příjmu a možnosti příjmu z více družic.Dekodovací kartu si kupte od společnosti Gital či TaT/2000kč/.Po registraci můžete příjmat z družice Astra 23,5 zdarma české programy:CT1,CT2,CT 4 Sport,NOVA,Prima/bez karty CT24,Public TV,Ta3a TV JOJ- zatim!/ a pak si můžete připlatit za další nabídku:HBO,CS film,Galaxie Sport,Filmbox,Nonstop kino,Spektrum TV.V přípravě jsou i programy STV1 a STV 2.V případě příjmu z více družic/multifokus/,může zdarma příjmat mnoho programů
z družice Astra 19,2/německé,Eurosport,CNN atd/,z družice Eurobird 28,2/většinou anglické.Dalšími možnostmi jsou Hotbird,Amos atd.Tak zatim asi takhle....
uživatel
Saxon
14.11.2007, 08:27.08

Slušné sat. přijímače jsou Technisat.Potřebujete aby měl dekodér Cryptovorsk na dekódování českých programů a alespoň jeden slot(šachtu) na další modul(třeba na odkódování slovenských programů).Potom slušnou parabolickou anténu,doporučoval bych průměr 80cm.Další náležitostí je konventor(značka Invacom,inverto).No a na konec kartu na české programy + koaxiální kabel.Úplné finále,mít někoho,kdo to instaluje a spojízdní.Do těch 6000.- se možná vejdete.Nekupujte ty nejlacinější komponenty,zaděláte si na slušný problémy.Samozřejmě je daleko více sat přijímačů.Podívejte se na www.omko.cz nebo www.olmi.cz a jiné prodejce.Toto je pouze můj názor,se kterým ostatní nemusejí souhlasit.Přeji hezký den Hobza
uživatel
hobza
14.11.2007, 08:28.31

najlepsie by bolo s licencovanym cryptoworks-om ja mam napr globo kde je conax univerzalna a karty no problem. alebo napr .ilusion v tom je soft-multicam a ten otvara karty tiež obe.
uživatel
assassin1
14.11.2007, 08:50.42

Přijímač s certifikovaným dekodérem Cryptoworks (aby dobře chodili zápisy)
Aby přijímač uměl EPG v češtině
uživatel
Standa2
14.11.2007, 09:01.03

nevim ale

ja bych spise koupil kombo kdyby se jim povedlo nahodou dobry dvb-t aby to melo univerzal ctecku nebo dve a ci slot kdyby bylo mpeg-4 kam vlozit modul a aby to melo emu pro jistotu ze si bude nekdo z rodiny chtit hrat :8)
uživatel
uai1
14.11.2007, 09:01.59

Víceméně s výše uvedeným se dá souhlasit, ale osobně bych nezkušenému uživateli doporučoval nějakou odbornou firmu, která dnes už asi v každém větším městě funguje. Sice to výjde o něco dráž, ale stejně montáž takový novic sám nezvládne.
Rozhodně si myslím, že i přes takovou firmu by se mělo vejít do 7tis Kč (komplet+karta+montáž). Pokud by to bylo více tak už bych asi zbystřil a zkusil někoho jiného.
uživatel
kaspi
14.11.2007, 09:15.22

@kaspi

Pokud zvolíš slušné komponenty,kartu za 2000kč,multifokus a odbornou firmu na montáž, tak počítej spíš 8000kč.
To kombo stojí také za zvážení....
uživatel
Saxon
14.11.2007, 09:27.53

Děkuji moc všem za rady.

Můžu ještě poprosit o vysvětlení, to je to "kombo"? Nikdy jsem to neslyšela. Televizi s DVB-T zatím nemáme, digit. vysílání zatím v našem bydlišti není a prý ještě dlouho nebude.
uživatel
teri
14.11.2007, 09:33.45

Příjmač s označením Combo příjmá digitální tv vysílání jak z družice/DVB-S/,tak z pozemního vysílače/DVB-T/
uživatel
Saxon
14.11.2007, 09:35.21

@saxon - přepočet

Asi jo, přepočítal jsem si to takto:
Technisat + monoblok + parabola + inst.materiál + práce(doprava) + karta
3200 + 500 + 1000 + 500 + 800 + 2000 = 8000 ;)
uživatel
kaspi
14.11.2007, 09:35.31

kombo

kombo je ze pripojis normalni antenu i porabolu do jednoho prijimace a chytas satelitni i normalni pozemni televizi :8)
uživatel
uai1
14.11.2007, 09:51.03

Nechte si namontovat DIGITV,a máte vyřešené všechny problémy!Těch 260KČ zase není tolik,aby vás zruinovalo a máte po problémech,(pokud tomu alespoň trochu nerozumíte),určitě nastanou!
uživatel
zzaner
14.11.2007, 09:56.58

namontovat DIGITV

namontovat DIGITV pak teprve nastanou problemy(pravdepodobne( a 260kc nestaci pricti 240kc hbo+cinemax a mas 500kc a kvuli 600kc ona to rusi :8)
uživatel
uai1
14.11.2007, 10:12.29

tiez by som doporucil Digi ,pre neznaleho len na pozeranie najlepsia volba
uživatel
Duzu
14.11.2007, 10:13.48

Uai1

Když bude chtít vše tak 500KČ,nebo ať smlouvá u UPC,teď to dávají za 350KČ.
uživatel
zzaner
14.11.2007, 10:20.59

zzaner

kdyz to rusi kvuli 600kc tak si prece neda novou smlouvu s digi za 500kc to muze radeji skusit upc smlouvat a kdyz ji daj digi tak pujde jen intelsat a prijde o spousty programu na hb a astrach kdyz da gital nebo t-t bude mit i sk :8)
uživatel
uai1
14.11.2007, 10:35.00

Uai1

:O To bude jen jejich rozhodnutí:každý je svého štěstí strůjce! :))) :))) :)))
uživatel
zzaner
14.11.2007, 11:35.50

Jste tady všichni moc hodní a ochotní!

Tolik reakcí jsem nečekala. No dávat 500Kč měsíčně bych nechtěla, když vlastně nebude nic mého... Co je v té základní nabídce DigiTv? Myslím té za 260Kč? Chápu to dobře, že to je jakoby obdoba něčeho takového jako UPC?
uživatel
teri
14.11.2007, 11:38.29

Skoro jako UPC rodina+
uživatel
zzaner
14.11.2007, 12:48.00

RE:Jaký satelit

Muj subjeltivní pocit je,že kvalita obrazu u DIGI je trochu lepší.Nemluvě o zvuku,kde UPC má např.CT1.CT2.NOVU v mono.
uživatel
hobo
14.11.2007, 13:05.33

Digi ti teť za 260kč nabizi přistoj na kterem mužeš nezavisle sledovat dva ruzne programy,což je dost velka vyhoda,a není to jednarazova investice,ikdyž někdy z problemy!!!!http://www.l222.sk/digi-tv/dualny-prijimac-hyundai-7160-na/ pozor budeš muset vymazat mezeru.Když se rozhodneš pro Gital či T-T už nekupuj slovenskou kartu,asi to bude zbytečné.
uživatel
radakrtek
15.11.2007, 14:06.24

Ještě dotaz

Prosím Vás, můžete mi ještě poradit jednu věc? Na základě Vašich rad jsem si četla na internetu o přístupových kartách Gital a TaT. Dala bych přednost TaT,jelikož umožňují i slovenské programy. Ale chápu to dobře, že už tedy nepotřebuji kartu CS link? Za předpokladu, že chci z českých programů jen ČT1, ČT2, Novu a Primu?
uživatel
teri