| 21.11.2007, 16:21.12 | |
Rozdíl parabola Fe a AlZajímalo by mě, jestli je zásadnějšího rozdílu mezi parabolou vyrobenou z Fe, nebo Al. Tedy krom toho, že Al nebude korodovat.Druhý dotaz, pro příjem CSlinku, mi bohatě stačí 60ka, je to tak? |
![]() Baronec |
| 21.11.2007, 16:27.46 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a AlKoroze je jen druhotný jev. Rozdíl je především v počtu protonů a neutronů v atomových jádrech příslušných materiálů a v zásadě i elektronů v obalech příslušných atomů...A někomu stačí i 60ka, ale legální je to od 15ky výše. Chytit však můžeš cokoliv... Sám volím 85 hliník - je lehčí a bezúdržbový, a vejde se tam víc šilhajících konvertorů. 6Oka je pro samotný CSLink dostatečná. |
![]() P.C: |
| 21.11.2007, 16:33.05 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a AlNa hliníkovou parabolu se nechytáš s magnetem.Krom toho je lehčí, což ocení zejména vlastníci motorů. |
![]() mirasat |
| 21.11.2007, 16:38.27 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a AlZáleží na tom jak kvalitní je parabola.Mám velice špatnou zkušenost s parabolou z Fe,ale o průměru 120cm,která byla sice lehká,ale při silnějším větru vydávala zvuky,jak plech se kterým na divadle dělají bouřku.Při velmi silném větru se úplně zdeformovala.Vám určitě bude stačit 60cm Fe,kde takový případ nehrozí.Já bych ale namontoval 80cm pro rezevu při špatném počasí.Al je samozřejmě lepší,ale dražší. |
![]() hobza |
| 21.11.2007, 17:32.38 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a Ala cu dural. |
![]() fram |
| 21.11.2007, 17:37.15 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a Alani nezáleží na tom zda Fe či AL, jako spíš na tom, jestli je značková (a tedy kvalitní), nebo nějakej levnej šunt s kterým jsou problémy... :8) |
![]() hlek |
| 21.11.2007, 18:33.02 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a AlKdo ví, jaká je to úmorná dřina zbavovat železo rzi a udržovat je v bezrezovém stavu, nikdy železnou parabolu nekoupí. Nehledě na dnešní ceny antikorózních nátěrů, které brzy parabolu prodraží na víc, než stojí hliníková... :)) ahoj. |
![]() Děda Petr |
| 21.11.2007, 20:58.55 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a AlMám obyčejnou železnou parabolu zhruba deset let venku a není rezavá ani trochu. A další dvě pět a dva roky. Hliník nepřinese vůbec nic, leda že je lehčí na motoru. Ovšem gravitační síla není ani řádově podobná silám způsobených větrem.Dneska bych nedělal CSlink samotný, ale určitě aspoň šilhání na Astru1 s 85 cm železnou. Utratit cca 500 Kč za ORF, ZDF, ARD, DSF, Eurosport, CNN, BBC se podle mého vyplatí (o Premiere a D+ ani nemluvím). DiseqC bych si koupit se čtyřmi vstupy - kdyby měl někdy popadlo HB a A2. Tohle řešení bude stát méně, než ptákovina s nějakou Gibertini a bude fungovat lépe. |
![]() Antonín |
| 21.11.2007, 21:09.10 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a Almam 1/2 roku FE a už je v okrajovem lemu navrchu chycena ,tak jsem neveril.nutna oprava jaro 2008 |
![]() fram |
| 21.11.2007, 22:12.33 | |
Rozdíl parabola Fe a AlRozhodně hliníková.Doporučuji ale 85 cm Mascomku.Je výborná na multifokus s dostatečnou rezervou signálu. |
![]() BIDLO |
| 22.11.2007, 01:26.13 | |
RE: Rozdíl parabola Fe a AlViděl jsem hodně duralových po vychřici na smetišti,ale železnou nikdy a co se týče údržby FE,nejlevnější je neúdržba,až za deset let zkoroduje,tak ji zahodíš a za 500 dáš novou.Náklady 4kč/měsíc |
![]() pierrepetr |