05.12.2007, 20:47.42 | |
Zapojení sat. v panelákuPotřeboval bych poradit jak zapojit sat přístroje ve vice místnostech nezávazně na sobě z jedné zásuvky ted to mám zapojené tak že na co koukám v jedné místnosti tak jde všude ale potřebuju koupit další sat. tak nevím jestli bude stačit nějaká rozdvojka. |
![]() venny |
05.12.2007, 20:57.22 | |
RE: Zapojení sat. v panelákuTrochu nezrozumiteľná otázka.Ak chceš poradiť tak to napíš nejak zrozumiteľnejšie. |
![]() robina2 |
05.12.2007, 21:08.03 | |
RE: Zapojení sat. v panelákuTak znova jednen přívod od antény kterej mám zapojenej do jednoho satelitu a ten mám rozvedenej do 4 místností takže když přepnu sat tak to přepínám všude ale potřebuju koupit další sat do další místnosti a nevím jestli stačí nějaká rozdvojka na přívod od antény a natáhnout kabel k novému sat chci mít u každé telky samostatnej sat ale jde mi o to jak to zapojit z jedné přívodní zásuvky. |
![]() venny |
05.12.2007, 21:37.39 | |
RE: Zapojení sat. v panelákuAsi Tě zklamu, ale pro nezávislé sledování je potřeba od LNB (konvertoru) přivést sólo koaxialní kabel.Ten LNB existuje ve variantách: universal Single - pro jeden tuner (ladící díl) universal Twin - pro dva tunery universal Quad - pro čtyri tunery universal Octo - pro Osm tunerů (nedoporučuji) Quattro - pro multipřepínač (například 5/8) 5/8 znamená 4 vstupy pro jeden Quattro + 1 vstup pro terestrickou anténu / 8 výstupů pro až 8 koncových účastnických zásuvek TV/SAT |
![]() mirasat |
05.12.2007, 21:47.41 | |
RE: Zapojení sat. v panelákuBohuzel to nelze uplne jednoduse vyresit.Pokud chces mit 2 a vice SAT prijimacu nezavisle fungujicich,musis mit tolik samostatnych kabelu (proo max.8 prijimacu) zapojenych do napr.vnejsi jednotky (LNB) na parabole.Pro 2 prijimace pouzijes LNB TWIN a 2 kabely pro 3 a 4 pouzijes LNB QUAD a 3 neb 4 kabely. Doporucuji kvalitni koax.kabel napr.CAVEL,BELDEN nebo COMMSCOPE pro vnejsi montaz je vhodny odolny vuci UV zareni (obvykle BLACK PE ,muze byt vsak i WHITE PVC,ktere vsak rychleji na atmosfere starne ,ale i tak nas muze prezit:)).Dobre to nakonektorovat,pripadne vyladit parabolu a je to :)- nemyslim vecernicek. |
![]() hdpe |