Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.12.2007, 21:42.29

ré otáčení

CHci se zeptat kdo měl rozebraný pohon paraboli.JESTLI BY NEŠLO NA RESTARTOVÁNÍ MTORU STÁHNOUT s mikrospínače na nějaký vypínač dolu.jÁ NEJMÍN JEDNOU MĚSIČNĚ LEZU NA STŘECHU RESTARTOVAT.DÍKY
uživatel
kapr
10.12.2007, 21:47.01

Nedělá se to...

Jak bys nastavil tu nulu zespodu ? Reset se dělá uprostřed, když je motor na nule...
Pokud nebudeš na ten stejný motor připojovat různé přijímače, tak nastavení bude stabilní podstatně déle...
uživatel
bob.r
10.12.2007, 21:47.17

kapr

proč?
uživatel
poky1
10.12.2007, 21:51.48

RE: ré otáčení

Zatím mi vždy stačilo vypnout a opět zapnout Sat.přijímač a zadat prog na prvním naprogramovaném satelitu.
uživatel
jarik
10.12.2007, 21:53.50

MOTOR

MĚ SE STANE ŽE SE ZAČNE ZASTAVOVAT MIMO DRŮŽICE TAK ZMAČKNU RESET ANIŽ BYCH MOTOREM POHYBOVAL A ZASE BĚŽÍ NA NULU HO NENASTAVUJI
uživatel
kapr
10.12.2007, 21:58.37

OTÁČENÍ

MĚ STAČÍLO JESTLI TO JDE JINAK NEMÁ CENU KOLEM TOHO SE ROZEPISOVAT JÁ NEVÝM JAK TO UVNITŘ VYPADÁ. Díky
uživatel
kapr
10.12.2007, 22:02.34

Kurňa chlape,vypni si ten Caps Lock......To se nedá.
uživatel
Fero Ch
10.12.2007, 22:03.26

No jo ale to se nalezeš.
uživatel
jarik
10.12.2007, 22:04.33

Šlo by na krajní úvratě, jedním mikrospínačem + 4 pol. přepínač + el. spínač. Krajní-koncové polohy zajišťuje vymezovací plech. Mám tak na svém postavném pozicionéru. Druhá možnost je nestavení na "O" bod, podobně upravené konstrukce vypínání.
uživatel
CES
10.12.2007, 22:23.55

ré ces

Dobrý nápad díky za něj a jarik at si dá mokrý hadr na hlavu když jiného neumí. dík
uživatel
kapr
11.12.2007, 02:31.12

kapr

kapr-vrátit školné,tak na toto jdou moje daně?To jsou perly.
uživatel
pierrepetr
11.12.2007, 08:48.01

Mikrospínač by šel i vytáhnout někam dále, v podstatě jde jenom o ss odpor kablíku. Taky by sis mohl vytáhnout mechanické čidlo na nulu. Ale především by to chtělo se zabývat otázkou, proč se takto děje - to není normální stav. Motor jsem neresetoval tak přibližně tři roky...a to používám i různé přijímače.

Poučení pro nezúčastněné: NIKDY nedávejte anténu na střechu, zejména ne, pokud je na motoru. (Jedině když to opravdu nejde jinak).
uživatel
Antonín
11.12.2007, 09:31.54

Re: Motor jsem neresetoval tak přibližně tři roky...
Re: Poučení pro nezúčastněné: NIKDY nedávejte anténu na střechu, zejména ne, pokud je na motoru.

Tomu nějak nerozumím, Když jsi tam tři roky nelezl,tak není důvod ji na střechu nedat. Antoníne,z tebe občas lezou dobré perly.

Kapr, To resetování není normální, při dnešních cenách motorů (899kč) bych ho okamžitě vyměnil za novej.Jedinné rozumné řešení. A ten starej bych ještě prodal na Aukru s tím že bych popsal závadu. Snadno prodáš a dobře,uvidíš, každý ráno se probudí jeden hloupej kterej koupí.
uživatel
kuba
11.12.2007, 13:27.25

Je jeden veliký důvod, aniž bych musel k motoru lozit: životnost.
Motor se ničí zejména větrem, a ten je na střeše větší, než v závětří, na což není tak těžké přijít. Možná že by to napadlo i delfína nebo perlorodku.
Jsou i jiné menší důvody: například, když něco nefunguje podle představ, tak je výhodné mít možnost snadné kontroly, jestli se motor natočil tam, kam má. Nebo při různých pokusech s novými settingy. Nebo s novým přijímačem. Nebo třeba jenom kratší kabel k přijímači.

A hlavně: není vůbec žádný rozumný důvod pro to, aby se motor dával na střechu. Ledaže opravdu není prostorově možné jiné řešení. Ovšem z toho, co vidím, když jedu krajinou, tak bych odhadnul, že 90% motorů na střechách je tam proto, že tam přece aptří všechny antény, neb je tam nejlepší signál. A to je blbost.
uživatel
Antonín
11.12.2007, 13:54.49

O životnosti je zbytečné hovořit,jednou za 5-8 let ho vyměním stejně dobře na střeše, jako v záhonku mrkve. Na střeše je také stejně dobrá kontrola baraboly jako kdekoliv jinde. Délka kabelu k přijímači,při dnešní kvalitě kabelů není téměř rozhodující. Uživatel nepozná 5m nebo 25m. A ještě jeden důvod je, proč dát anténu s motorem na střechu,při příjmu krajovejch družic, které jsou nízko nad horizontem je střecha opravdu nejlépe zvolená poloha. Tam totiž každej metr je dobrej.
uživatel
kuba
11.12.2007, 15:20.05

Tak si ho dej na střechu a breč tady, že tam musíš lozit, a že se ti po třech letech motor zničil, jakéžeto šmejdy se dneska dělají. A koukej na družice nad obzorem, jejichž program je přímo nezapomenutelný, a kde je ten každý metr dobrý (za domácí úkol: kdybys měl ve vzdálenosti 3 km směrem na východ či západ kopec s převýšením 100 m, o kolik stupňů dále dohlédne parabola, která je 10m výše?), přičemž na tu střechu aby na tyu krajní družice namontoval tak 140 cm parabolu...Je to prostě prima řešení pro každého kubu.
uživatel
Antonín
11.12.2007, 17:48.12

ré antonín

Děkuji za dobrý příspěvky.já nemám tušení jaká je to značka motoru mám ho 4roky a stál4000kč parabola110 před tím jsem měl táhový a nějaký na stěračoví motor dělali to ve výškově.Opravd ho jinám nemohu dát jink hodí bezva ale tato chyba se objeví při nahrátí nového softu.Já do sat dělám 25leta to se kody sháněy po telefonu.Omlouvám se nějak mi blbne klávesnice.
uživatel
kapr
11.12.2007, 17:56.33

ré Pierrepetr

Můžeš mi vysvětlit za co platíš na mě daně když lezu na střechu mě to zajímá.Jinak mě zajímá vše co souvisí kolem sat.
uživatel
kapr
11.12.2007, 19:07.51

Antoníne, malinko zkus přemýšlet

Každej nebydlí na samotě a v zástavbě baráků na okraji měst, to prostě jinak než na střechu nejde. A když máš vedlejší barák 10 m daleko, což je většinou, tak je opravdu každej metr dobrej. Dát parabolu do záhonku s mrkví opravdu není to pravé ořechové. Jinak těch motorů jsem namontoval snad padesát, a zatím jsem k žádnému nelezl, mimo pár resetů. U rodičů ho mají (značku nevím) asi 8 let a bez poruchy. A hádej kde, no přeci na střeše, kde jinde. Nechovej se jako Jaivan!!!
uživatel
kuba
11.12.2007, 20:44.11

Jaivan byl a je asi stokrát znalejší, než ty, milý kubo, co montuješ a montuješ motory na střechy :-)))), aby mohli nebozí klienti koukat na družici Jamal.
Doufám, že ke každému přijímači připojíš tzv. DVD rekordér pomocí video signálu zlaceným SCARTem.
Pak by to bylo dokonalé.

P.S. Ty baráky, co stíní příjem na paraboly, musí stínit i sluníčko ubožáčkům - nezasvítí na ně od jara do zimy. Kam nechodí Slunce chodí ovšem lékař, pozor! Leda by se lozili slunit na střechy. Parabola se totiž dá umístit na jakékoliv místo, kam v poledne zasvítí slunce někdy na jaře.
uživatel
Antonín
11.12.2007, 21:38.41

ré antonín

CHlapi já nechci aby stoho vznikl nějaký román. Umě se jedná střechu 2m nad zemí a to že mi cloní vysoká lípa.Já jsem chtěl něco vymyslet jestli to pujde jejikož neznám složení motoru.Jinak motor běží i proti silnému větru.Děkuji za váš čas já když někomu radím který je začátečník tak si ho beru radši na poštu abych nemusel číst příspěvky jako posílá pierrepetr.Za dobrý rady děkuji
uživatel
kapr
11.12.2007, 22:15.35

Motor jistě běží i proti silnému větru. Poškozuje ho nárazový vítr, který opotřebí řádově rychleji (a zbytečně) převody.
uživatel
Antonín
12.12.2007, 11:15.35

Antoníne,

Obdivuji tvůj jednoduchej pohled na věc, moc toho asi o montážích nevíš! To potvrzuje i tvoje zcestná odpověď o ničem. Ale víš co, nech to ležet a dál montuj satelit s natáčením přízemí uliček mezi baráky. Ono totiž nejde o jamal ale už při blbém Hispasatu tento problém je. A to bys viděl,jakej je o tuto družici zájem.A víš proč? Ale to asi těžko,protože bys jinak neplácal bludy.
uživatel
kuba