29.12.2007, 11:26.45 | |
LNB-rozdílné výkonyCHci se zeptat jestli je normální,když jsem zkoušel dva cenově podobné LNB aby mezi nimy byl rozdíl v kvalitě signálu o 22%.Mám openbox 800 a zkoušel jsem to 2x na nejslabších českých programech na Digi a z parabolou 60cm jsem vůbec nehýbal.Myslel jsem že musím vyměnit parabolu za větší a nakonec to bylo LNB.Občas mi nešly české a slov.prog.Stejně nechápu takový rozdíl.1.MTI AP8-ST2BL Singl LNB 0,2 dB za 190kč kvalita 22% 2.LNB BigSat BS201 0,3 dB za 250kč kvalita 44% |
![]() DANIMI |
29.12.2007, 12:18.21 | |
RE: LNB-rozdílné výkonyJe to samozrejme mozne i normalni,v tomto pripade i odpovida cena:).Nejsolidnejsi vyrobci dodavaji s LNB tez protokol o mereni napr.INVACOM je uvazlive strizlivy a u svych LNB udava typicke sumove cislo 0,3 dB a samozrejme zisk (ktery na rozdil od jinych LNB odpovida),na kvalitu LNB u Digitalnich signalu ma vliv v nasem beznem sat pasmu 10-12 GHz zejmena fazovy sum.Kdyz vidim LNB s sumovym cislem 0,1 dB ,pak se ptam kdo a jak to zmeril?Mozna papirovym uhlomerem. Velmi dobre vysledky dava INVACOM (mechanickym nedostatkem je zluta kryci folie feedu,ktera se vypali),tez je overen SMART TITANIUM 0,2 dB (Recko CS LINK 12 525 na FIBER GLASS 180 cm).Jinak v nasich podminkach pro individualni DISEqC prijem beznych pozic dostacuje 80 cm parabola a jakekoliv LNB. |
![]() hdpe |
29.12.2007, 13:26.03 | |
RE: LNB-rozdílné výkonyVýkony LNB mohou být rozdílné.Je důležité je porovnat za různých podmínek - například jasno -10°C a potom třeba opět za jasného počasí v +30°C. Je dobré si poznamenat údaje ze zimy - konkrétní transpondéry atd. Je důležitý jak poměr zima/léto , tak poměr LNB1/LNB2. Údaje léto/zima mohou být zkreslené zejména časovým odstupem (více faktorů zde hraje roli). Takže by to chtělo porovnávat také údaje z několika orbitálních pozic a samozřejmě použít měřící přístroj. Také je třeba mít na paměti, že vzorek jenoho a jednoho kusu od danho typu (řady) LNB není zrovna dostačující k odsouzení jednoho z nich. |
![]() mirasat |
29.12.2007, 13:53.00 | |
Inverto 0,3 dbZaujala mne tato diskuse a třeba mi někdo poradí. Koupil jsem si inverto 0,3 db, parabolu mám 80cm. Naladil jsem Astru 23E a snažil se doladil české programy. Kartu mám Gital. Transpondéry s Novou, Hbo, STV1, Sat1 mi šli bez problémů.Kvalita signálu byla vysoká. U transpondéru 12 525 MHz však bez známky signálu. Myslíte si, že je chyba v LNB a nebo to chce větší paraboku. Bydlím na východní Moravě. Díky za každou radu a zkušenost. |
![]() polhrad |
29.12.2007, 14:03.53 | |
RE: LNB-rozdílné výkonyIDLP-401SST jsou v pohodě.IDLP-40SL jsem ještě nemontoval. Obecně se dá říci, že ze signálem na 23,5°E jsem nikdy problémy neměl. Montoval jsem třeba kolem poledne, kdy přes nepřízemní mlhu začalo prosvítat sluníčko (pátek před vánocemi) a signál byl viditelně slabší (parabola byla 85x85cm) ale stejně bezproblémů postačoval a měl reservu. |
![]() mirasat |
29.12.2007, 14:13.36 | |
Zde se podívej na BEAMhttp://www.lyngsat-maps.com/maps/astra3a.htmlPokud sis koupil parabolu, o které prodejce či výrobce tvrdí, že je to 80 ka, šíře bude pravděpodobně kolem 70cm a výška kolem 80cm - s takovouto parabolou by neměl být problém ani v severovýchodním cípu Moravy. Pokus se to celé co nejlépe vyštelovat třeba SKY LINK: Azimut Elevaci Polarizační rovinu LNB - SKEW Vzdálenost ohniskovou (vzdálenost LNB od paraboly) Nakonec znovu překontroluj Azimut a Elevaci A samozřejmě spojení v F konektorech. Zadej správně hodnoty transpondérů. Pokud to nenajde CSLINK, tak zkus , jak šlapou i ostatní transpondéry ve stejné (V) polarizaci. Jinak můžeš zapojit jiný přijímač na svou parabolu - LNB - kabel. Nakonec možná budeš muset LNB vyměnit. |
![]() mirasat |
29.12.2007, 14:19.56 | |
Jinak bych Ti doporučilIDLP-40SL+http://www.inverto.tv/ProductsPage.asp?ProductID=59 |
![]() mirasat |
29.12.2007, 14:50.59 | |
S parabolou80 nemůže být problém,mám 70+ smart titánium 0.2 a velkou rezervu. |
![]() spyko |
29.12.2007, 17:17.49 | |
LNB invertoJeště jednou jsem vylezl na žebřík a zkoušel konvertor doladit. Horizontální pozice vykazovaly sílu 93 a kvalita 72.U vertikálních pozic šli pouze turci na 11515V. Vykazovali též dobrou kvalitu signálu. Ostatní transpondéry ve vertikálu bez signálu. Takže si myslím, že anténou to není. Asi zkusím sehnat druhý LNB a vyzkouším to s ním. Ještě mne napadlo, jestli může mít vliv starší koaxial. Ten jsem použil původní z analogové sestavy. Díky za rady. |
![]() polhrad |
29.12.2007, 17:42.15 | |
RE: LNB-rozdílné výkonyAsi by bylo nejlepší vyměnit i ten kabel.Analog jde ve spodním pásmu, možná jsou tam propady v propustnosti kabelu v závyslosti na frekvenci. Dej tam Belben H125 nebo H126. Ale samozřejmě můžeš zkusit přetočit parabolu na 19,2°E a vyzkoušet tu Vertikální polarizaci. |
![]() mirasat |
29.12.2007, 18:37.52 | |
LNB-rozdílné výkonyPresne tak tam zaleži viac na parabole mam antenu 84cm a satelit Hispasat 30W som mal na 63% a LNB grunding 0,7db a vyropca dokonca udaj udava pri +20°C a ked som tam skušal dať Invacom LNB 0,3 a ešte jeden nepametam si už vyrobcu ale bol to LNB 0,2 a signal Hispasat 30W bol len 60%. |
![]() pajgi |
29.12.2007, 18:57.25 | |
RE: LNB-rozdílné výkonypolhrad: na Astře na pozici 23 na kmitočtu 11515 V nejsou Turci. Jsou tam německé programy kodovane v Nagra ! |
![]() Tondach |
29.12.2007, 20:17.37 | |
to TondachOmlouvám se za překlep. Myslel jsem 11555V.Paket Premiere pro turky.Je to sice kódované, ale kvalita signálu je dobrá. |
![]() polhrad |
29.12.2007, 22:17.47 | |
Děkuji za reakceA upřesňuji:Výměna LNB proběhla během 10min a proto se nedá hovořít o časovém odstupu.Bydlím v Bruntále-Severní Morava.Mě jde jen o princip,proč si mám měnit 60 parabolu za 80 jen kvůli tomu že LNB o 60kč levnější má o 22%menší kvalitu.Bydlím v panelovém domě a nepotřebuji parabolu přes celý balkón.Kdybych neměl možnost půjčit si jiný LNB tak bych na to nepřišel a koupil bych větší parabolu.S tímto novým LNB se obraz nerozpadá při jakémkoli počasí.Budu kontaktovat prodejce a pokusím se ho vrátit nebo reklamovat.Určitě je takových případů víc,ale každý nemá možnost vyzkoušet více různých značek LNB ve stejné cenové relaci.Koho by napadlo že je mezi nimi takový propastný rozdíl,který rozhoduje jestli se budu dívat nebo ne. :lookaround: |
![]() DANIMI |
29.12.2007, 22:21.06 | |
RE: LNB-rozdílné výkonyeste ma napadla rada pozriet sa na LNB kde ma 0. naposledy som sa stretol s pootocenim asi o 30 stupnov, tak ako volakedy na niektorych starsich modeloch |
![]() satan |
29.12.2007, 22:54.27 | |
RE: LNB-rozdílné výkonyTočení nepomohlo,zkoušel jsem to.Dík |
![]() DANIMI |