Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.12.2007, 15:26.12

JAKY DREAMBOX KOUPIT?

Kdo mi prosim poradi jaky DM koupit? Bude mi stacit DM 600 nebo radsi si priplatit a koupit DM 7020? Jaky je tam rozdil? Diky vsem!
uživatel
cuda
29.12.2007, 15:28.40

RE: JAKY DREAMBOX KOUPIT?

Záleží jak na co.7025 má dvě čtečky karet a slot na modul,600 "jen" jednu uni čtečku.Do 600 lze dát jen 2.5" HDD.
uživatel
petr47
29.12.2007, 15:28.52

Záleží co potřebuješ na boxu dělat.Do obou jde dát HDD.
oba umí stejně.7020 je vybavenější brácha scarty,display,šachta,čtečka karet atd...
uživatel
pat
29.12.2007, 15:29.10

Teda mělo být 7020 ;)
uživatel
petr47
29.12.2007, 15:34.12

Re: cuda

7020 muže mít dva tunery 600 pouze jeden
uživatel
alda
29.12.2007, 15:36.25

No uplně nejlepší řešení je sehnat starší DM 7000... ;)
uživatel
pat
29.12.2007, 15:36.33

alda

To si pleteš se 7025.7020 je jednotunerový. ;)
uživatel
petr47
29.12.2007, 15:42.00

Já bych řekl, že žádný.
Když se takto ptáš, budeš mít skoro určitě vážné problémy to spustit. pro DM je sice hodně věcí public, hodně návodů a všeho možného softu, ale přesto nemusí být pro začátečníka bez poradce a bez obecnějších zkušeností jednoduchí to spustit.
Co kdybys uvážil nějaké Globo, nebo Openbox, nebo AZbox.
pokud hodláš sdílet, pak ti typ poradí správce a řiď se jím. Pokud nehodláš, nepotřebuješ DM, nedostaneš nic navíc (teda kromě starostí).
Pokud potřebuješ některé vlastnosti 7020- zejména dvě čtečky, kup si 7020, pokud ne, bude ti klidně stačit 600, kup si 600.
uživatel
Antonín
29.12.2007, 15:59.45

Žádný,Multimedia jsou v prd... jak Baťa s dřevákama.
To co umí 7020, umí aji ipbox 250/350 za poloviční cenu+dnes kupovat to co nemumí HDTV za tolik prachů nemá smysl.Počkal bych na IPbox 9000hd.Stojí skoro jak dm 7020.NeboUFS ale to uš je jiná parketa pro ty co něco vědí o linuxu.
uživatel
kalanagg
29.12.2007, 16:04.29

Dle čeho usuzuješ že DMM jsou v pr....?
uživatel
petr47
29.12.2007, 16:08.53

myslím cenově

a jejich virtuálním boxem dm 8000.
uživatel
kalanagg
29.12.2007, 16:11.08

Cenově možná ikdyž i přesto jsou jejich boxy hodně rozšířené...Věřím že "virtuální box 8000" nakonec bude.On i IP 9000 je slibován půl roku ;)
uživatel
petr47
29.12.2007, 16:12.46

budu pouzivat motor i hdd jde mi o to aby to jelo v pohode, nekde sem cetl ze DM 600 ma slaby zdroj. Jinak DIKY VSEM. :8)
uživatel
cuda
29.12.2007, 16:30.41

Zdrvim, Dream 600 ma uz zdroj oproti 500 znacne silnejsi a zvlada jak HDD tak motor, jen pro upresneni. Je otazka co vsechno od boxu pozdujes. Pokud by to melo slouzit jako PVR a EMU existuji jine levnejsi varianty(Ferda, Top atd...), pokud ti jde o sdileni jasne vede varianta Dreambox 600 + 2,5 HDD. Pokud chces vytvorit treba NewCS server tak uz asi 7020 poporipade 7025+.
Samozdrejmne existuje varianta jit do IPboxu 250 coz je ekvivalent Dreama 600 je to levnejsi reseni se stejnymy parametry (mimochodem podle men ma 250 lepsi obraz, ale to je subektivni dojem).
Jinak co se tyce znalosti linuxu, pro cloveka ktery ho nikdy nevidel je to o 100% horsi, pac vetsina howto je psana tak aby byly minimalni znalosti skriptovani a editace (i mne se stane to ze kdyz uprvuju konfig v dreamu tak zapomenu pridat novy radek a divim se proc mi to nefunguje :) )
uživatel
linuxik
29.12.2007, 16:36.44

DIK LINUXIKU

Pujdu do dm 600 a jeste se chci zeptat jestli mi tam pojedou i naky radia pres net? :O
uživatel
cuda
29.12.2007, 16:42.42

Půjdou, ale z českých jen Český rozhlas (a to ještě v ne moc dobré kvalitě), pak jsem rozjel Akropolis, Akropolis Alternative a RockJam.
uživatel
kubisek
29.12.2007, 16:43.22

Pojedou,vše je o nastavení.
uživatel
petr47
29.12.2007, 16:47.18

DM600 nema TV modulator, ma jen jednu SCART, coz treba vadi, kdyz to chces narvat do vice TV po byte. To te zamrzi, kdyz pres to budes prehravat treba Divx atd... HDD te prijde mnohem draz, protoze tam jde jen 2,5". Kdyz nebudes davat HDD, pak ti staci INET300. Je to vlastne DM500, akorat to na stejne lince dela cinska spolecnost. A stiji asi 3200 bez DPH. IP Boxu se vyhni. Sice se tvari jako Dream, ale ani se softem od Dreama na tom nektere veci nefunguji...
uživatel
machal
29.12.2007, 18:33.01

IPBoxu se vyhýbat nemusíš. Není pravda, že se tváří jako Dream. To je stejné asi jako tvrdit, že Windows se tváří jako Linux. :)
Já mám IPBox 250 a s posledním image od AB funguje vše potřebné a v současné době bych asi neměnil.
uživatel
kubisek
29.12.2007, 18:38.08

Jednoznačně DM 7020

DM 7020 má rozhodně lepší video, než DM 600. Je také mnohem lépe vybaven, 2x slot na karty, 1xCI, USB...
Pokud bys ale chtěl jen jeden slot na kartu a hdd, z hlediska kvality videa je AB IP Box 250-S velmi dobrou levnou variantou.
uživatel
bob.r
29.12.2007, 19:53.21

Koľko za DM 7000

Koľko by ste boli ochotní zaplatiť za DM7000?Mám ponuku a neviem či do toho ísť?
uživatel
robina2
29.12.2007, 20:36.25

IPBox250 ani s AB Image neumi to, co skutecny dreambox. To muzes tvrdit jak chces, ale nemas pravdu. Obecne veci tam funguji jako na dreamu, ale ruzne vychytavky uz ne. Napr. DreamDVD atd atd. Je toho spousta. Proste ten rozdil ceny se nekde projevit musi a take se projevuje.
uživatel
machal
29.12.2007, 23:56.04

Nechapu jak nekdo muze napsat, ze na ipboxu nefunguje to same jako na dreamu. Je to blbost (respektive predpotopni nazor z doby pred 2 lety). Staci se podivat na to jaka je treba apodpora u PB :) z netu si muzes sthnout mraky addons :).
Takze bych se toho nebal, nehlede na to ze si muzes zbildovat vlastni distro a dat si tam co chces neni to az tak slozity !
uživatel
linuxik
29.12.2007, 23:59.17

Jestli ti je o dreamDVD (prijdes o moznost namontovat hdd pac mechnika je pres ATA rozhrani) je tu lepsi VLCPlayer a stream ze a do site :)
uživatel
linuxik
30.12.2007, 09:22.01

proste, ti, co nemeli na DM a koupili IPBox se ted utesuji tim, ze jejich lacinejsi stroj umi to same a jak usetrili :-) Ale skutecne to neni pravda. IPBox je sunt, na ktery si sice muzou pres modre stahnout cokoliv, ale ve finale zjisti, ze jim z toho hodne nepujde... Nehlede na problemy s pameti, vecne PANIC atd...

A linuxik ani nevi, ze dream zvlada 2x ATA. Prave DreamDVD se da pouzivat i bez DVD mechaniky a hlavne, bez PC s bezicim VLC, jako to potrebuje u VLCF. Staci jakekoliv uloziste se soubory.

Ale jak je mozne, ze na IPBoxu DreamDVD nefunguje ??? Prece IPBOX s AB je to same jako DM ? Ze by nebyl ? To jsou veci ...
uživatel
machal
30.12.2007, 10:20.52

machale

na ipboxu250/350 máš funkci ve přes.web.interf. multiboot a můžeš tam spouštět jakej koliv img.dreamu.Umí to dream,spouštět image ipboxu.Nemel tady 3.14čoviny něco o penězích a kvalitě v podání multimedia.Jinak kdyby nebylo podpory 3 stran tak by uš dávno tato firma skončila v kytkách což se tyče ipboxu nedá říct.
uživatel
kalanagg
30.12.2007, 11:31.20

Moc dobre vim ze na P-ATA jdou pripojit dve(s a m) zarizeni uz je to z to je z konstrukcniho hlediska mozne ale uz si zkousel zapojit na zdroj 7020 nebo 7025 dve zarizeni :) a trba s jednim tunerem nahravat a druhem tocit motorem neco uvidis :). Mimochdem jestli si nekdy cetl zarucni podminky u dreamboxu tak zaruka s nevzthuje nepretizeny zdroj. Mimochdoem asi machal asi moc dobe vis ze puvodni dream je vybaven pouze jedovyvodovim kabelem na P-ATA pro asi :) Mimochodem nerikam ze je nutne mit zrovna img od AB ale staci trochu zapatrat a mas co chces :) Mimochodem proc asi dream furt odklada vydani 8000 ??? Ze by nejaky problem s vyvojem nebo proste na to nema, neco podobneho jako TD :)
Proc uz existuje IPBOX 9000 nebo Kathrein UFS910 ??? A furt se to mata kolem ceny.
uživatel
linuxik
30.12.2007, 13:17.46

Predstav si, ze jsem mel dva disky pripojeny. A trosku si pletes 7020 a 7025... O 7025 tu nikdo nepise... Novy zdroj jde koupit za 1000Kc, narozdil od IOPBoxu, kde je to jedna deska.
A ze dovnitr udelaji kabel pro jeden disk - to uz sis asi striknul do textilu, kdyz podle toho posuzujes, ze jde pripojit jen jeden disk... Predstav si, ze u PC jsou 4SATA a 2IDE a nekteri vyrobci zapoji jen jeden SATA a jeden ATA. Podle tve teorie uz tam vic disku nejde :-) :-) :-)

A pro toho 3.14čuse - hezke je flashovani u 250/300. Je hezke, ze tam jsou ruzna firmware z Dreama, ale nechodi 100%. Proste to dream neni. A kdyz jsi (nevhodné slovo) a nemel jsi na nej, tak na nej neplivej... Urcite mas 2ctecky na kartu, sachtu na moduly a ctecku na CF karty, co ?

A na zaver - nejlepsi je u IP250 ten AD prevodnik, ktery prenasi ruseni do zvuku :-)
uživatel
machal
30.12.2007, 13:24.01

A k tomu firmware tretich stran - to jsou jen kosmeticke upravy. Cele jadro Enigma je pro tyhle tvurce nedostupne a je to vlastnictvi DMM. Oni vzdy jen napasuji na nove sCVS firmware svoje upravy. Ostatni vyrobci jsou lacinejsi, protoze masinu udelaji na 95% shodnou s dreamem a do vyvoje sw tudiz nedaji ani korunu. Ale 100% komp. to nikdy neni...
uživatel
machal
30.12.2007, 13:43.16

máchale,máchale

když budeš mít na routru CVS tak můžeš mít třeba 20 čteček.Bavíme se tu a ceně a kvalitě.Prostě dream byl boom před 4lety dnes je to předražená plečka a to memluvím o HDTV boxech.
uživatel
kalanagg
30.12.2007, 13:49.06

pardon CS

:)))
uživatel
kalanagg
30.12.2007, 14:12.21

Vetsinou 2 ctecky staci. V nejhorsim treti pres COM. To bude muset byt drazsi router s Linuxem a jeste bude problem sehnat funkcni ovladace pro USB ctecky pod Linux a pri zmenach zapisu vyndavat karty a cpat je do pristroje... kde je pak pohodli ? A ta cena routeru se nepocita ?

DM je porad dobra masina a mam na ni. Kdyz ho koupim ve VO, tak zase tolik draha neni a proto si nebudu kupovat sumici IP250. I ten LCD displej je pohodli...

Nicmene, kdyz nekdo nema moc penez, uznavam, ze vystaci s ip250, ale 100% nahrada dreama to proste nikdy nebude. (Lacine prevodniky atd ...)
uživatel
machal
30.12.2007, 15:43.34

Machal to si delas p..... zdroj do drema za 1000 mozna nejaka druhovyroba.
Jinak zapojeni obou tuneru 1 HDD a 1 DVD-RW + toceni motoru dream se normalne vypne jen pro poradek, tj zdroj to nestiha.
Dalsi vec jak muze byt enigma s clouse kodem kdyz to jde vyslovne proti GPL pod kterym je samotny kernel publikovany. IMHO podivej se trba na strnaku http://devel.satelitforum.com/enigma/files.html (bez mezer) kompletni zdrojovy kod enigmi (je otzka jestli lame jako tobe neco zdrojky a hlvicky reknou). Takze bych byl opatrny s tim co tady prohlasujes.
Pokud jde o to kolik muzes mi zapojenych disku v PC klidne si tam zapoj treba 8 HDD, ale musis na to mit dimenzovny zdroj a pokud trba kouknes na zdroje u znackovejch pocitdel tak jsou dimenzovany na konkretni prodavanou sestvu aby meli optimalni vztah P/p/Q. Tj. trba se pocita jen s jednim HDD a mechnikou DVD-RW a s nicim jinym.
O to jde predevsim pri jakem zatizeni je zdroj schopen podvat optimlni vykon. TJ pokud pretezujes zdroj snizuje se jeho zivotnost. Pak pokud prodam dream takovym s prominutim chytrakovi tak mu ho pri reklamaci hodim rovnou na hlavu.
uživatel
linuxik
30.12.2007, 16:34.07

Já mám karty v routeru (Asus WL500g - měl jsem ho již dávno před IPBoxem) a zápisy chodí v pohodě. Nejsem z těch, co by na dreama neměl, chtěl jsem si ho koupit, ale nekoupil jsem si ho z jednoho jediného důvodu - poddimenzovaný zdroj.
uživatel
kubisek
30.12.2007, 16:36.58

Je otazka proc by nemli chodit zapisi je to jen o newcs.xml pro N**CS...
uživatel
linuxik
30.12.2007, 16:54.50

jen tak pro poradek - 2xHDD a motor a DM7020 uplne vpohode. Ale normalne provozuji jen 1x HDD. Tak se prober.
Ten zdroj je asi za ?46. Velkoobchodne ho mam v nemcich za 1/2. vc. dane ( jeste odectu) a jelikoz dodavam ven, tak me ani doprava moc nezajima. Ten 1000 byl hruby odhad.

Linuxiku, kdyz ja jsem programoval v linuxu, tys mozna jeste tahal kacera po dvore a nevedel jsi ani, co je Unix a Cromemco ...
uživatel
machal
30.12.2007, 17:07.51

jinak, ty zverejnene soubory rozhodne neni komplet Enigma.
Kde jsou rutiny pro ovladani tuneru, motoru, atd atd ...
uživatel
machal
30.12.2007, 17:20.27

To se hochu hoden rychle prober pac ja programoval v dobe kdy ty jsi ani nevedel ze neco jako pocitac existoval. IMHO rika ti neco Fortran 66 :). Na tom ja zacinal. Takze se hod do klidu. Mimochodem zdroje v DM vseobecne jsou znacne poddimenzovane a to je fakt ze ktrym nic neudelas. Viz trba problemy s 500 a motorem ze zdroj nebyl schopny davat potrbny proud to u ip 200 nehrozilo. Dalsi vec je jaky disky provozujes jinej proudovej odber ma 2,5 jinj 3,5 zalezi take na otackach a velikosti vyrovnavacky. Samo ze taky na kapacite, ale to jaksi plyne z diskuze. IMHO neni problem do dm narvat dva Flash disky (trba HAMA) s minimlnim proudovym odberem.
Mimochcodme Linux s Kernelem nebo "Hurdem" neni to seme co Unix (SCO) ale to sam vis moc dobre.
Co se tyce cen a nakupu v necich neni problem, ale nvyplati se to pokud jich neberes vic min jak 1000 kusu. Coz pro relany Maloobchod nevyuzijes.
uživatel
linuxik
30.12.2007, 17:36.28

Mimochodeme pripoj se na stranyk powerbordu je tam ke stazeni kompletni zdrojak.
Dalsi vec je z uplne puvodni verze enigmi byla urcena pro Dbox 2. A na vyvoji se podilela dokonce cast tymu od Betanovy. Dalsi vec je ze dbox tu byl davno pred dreamem.
uživatel
linuxik
30.12.2007, 19:21.15

Fortran ? Des bes, se kterym jsem taky delal... EC1010 nebo jak se ten kram jmenoval, co se to do nej narvalo pres derne stitky :-) S tim jsem delal. Ale zacinal jsem s basic a strojakem na ZX80 :-) To byla masinka :-)

Disky jsem mel 2x3,5" 7200rpm a pohoda. Ale jen po dobu, co jsem pretahoval nahrany filmy ze stareho na novy vetsi. Behem toho jsem normalne sledoval a tocil.

Bohuzel, diky tomu, ze to je puvodne Dbox2 je tam spousta chyb, nebot se ruzne pluginy snazili zachovat pro oba boxy a resili to pres #ifdef a obcas se nekde sekli s tim, kam ifdef dali. jinak ale vetsina firmware vychazi vzdy z CVS firmware a CVS zrovna moc efektivne chyby neopravuji.
uživatel
machal
30.12.2007, 20:06.54

JOoo jenze tahle diskuze naprosto ztraitla na hodnote. Zverem je mozne rici ze zdroj pro 7020 staci ale pro 7025 je zalostne slabej.
Dalsi vec je ze kazdy ma moznost volby pro DM hovori rozsahla podpora ze 3-tich strna.
Pro IP-Box cena.
Dal bych to neresil
Tazeteli poradim jednu vec at si zajde do nejakeho hodne velkeho obchodu se stelitni technikou (trba do omka) a podle svich subetivnich poznatku at si koupi box (muze si jen vybirat nemusi hned kupovat).
Pokud si necha zabudovat disk u prodejce neprijde o zaruku.
uživatel
linuxik