Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
31.12.2007, 12:12.06

skylink a ct

Mam takyto problem - mam kartu skylink a doplatil som si za programy ct1 a 2. Vsetky slovenske progr. idu OK. + History jim jam.Ked zapnem satelit.prijmac tak chvilu bezia aj t1 ct2 ct 24 ale zhruba za 5 minut vypadnu a na obrazovke je napis ze nie je signal.vsetko co je na 12525 nema signal. Ked vypnem satelit a po nejakom case ho zapnem znava tak to zas na 5minut ide. Vie niekto cim to je? LNB mam nejake AB LNC 02un -noise figure 0,2 ,parabola 80cm,prijmac opensat a mam dva LNB.ten druhy ma sum.cislo 0.6 Nevyznam sa v tom - ktore sumove cislo je lepsia hodnota? dakujem
uživatel
sittko
31.12.2007, 12:13.34

RE: skylink a ct

vseobecne plati, ze cim nizsie sum. cislo, tym lepsie
uživatel
Marian21
31.12.2007, 13:32.49

Môže to robiť LNB a tak isto aj prijímač.Skús či Ti vypadnú aj iné programy vo vert.polarite,alebo len český balík.Mám skúsenosť s jedným prijímačom na ktorom zhodov okolnosti vôbec nechcel nabehnúť celý český balík,čiže frekvencia 12525 V.Podlhom zisťovaní som zistil,že nabehol až po zahriatí,čiže musel byť zapnutý hodne dlho,aby balík nabehol.Bol aj v záručnom servise,ale tam im vraj išiel,ale všade inde ani nepípol.Po ďalšej reklamácii som sa dostal až priamo do dielne,kde mi chceli ukázať,že ide.Samozrejme, že išiel,ale pán majster opravár ho mal pekne postavený na ďalšom zapnutom prijímači,čiže ho peknne zahrieval a tým sa potvrdila aj moja domienka,že chodí iba,keď je mimoriadne zahriatý.Po polhodinke na ktorú sme ho vypli už zase český balík ani nepípol.Potom to už riešili rázne,dali mi nový kus.
uživatel
letas
31.12.2007, 13:34.45

re:

Pokud ti vypadne i ct24, tak to nevidím na problém s kartou, ale s hardware. Ale když ti ostatní transpondéry jedou(např 11992, 10862, 12565, je to pro mě záhada..že by pokaždé ten lnb po pár minutách vytvořil díru??? :bigeyes: Zkusil bych přehodit lnb a vstupy přepínače diseq(pokud ti vypadne celá družice, což si psal, že se neděje)zatím
uživatel
Tomik535
31.12.2007, 13:39.24

re:

Tou polarizací to může být taky, zkus až ti to vypadne, zda jede ještě něco ve V. Já měl doma přijímač FTA z hypersupermarketu, který vertikálně nebral jediný program, rozebral jsem DO na náhr. díly šlehnul jsem s ním do popelnice... :lookaround:
uživatel
Tomik535
31.12.2007, 14:15.52

pozri ci kryt na LNB AB nema popraskany, moze sa tam dostat voda a to moze blbnut.
este jedna rada, vyskusaj LNB napriamo, aby si preveril prepinac ci to nahodou nerobi on.
uživatel
satan
02.01.2008, 15:31.06

Dakujem všetkym za rady. Problem je asi v tom LNB. Všetko som preskúšal a nakoniec som tie LNB medzi sebou prehodil. Ten co som mal na Skylink je naozaj prasknuty.Teraz programy zo sky idú. Na tom druhom rasknutom niektore nejdú Teraz ho mam na ASTRE 19.2.Zajta kupim novy a vymenim ho.Inak som sa nabehal.parabolu mam na opacnom konci domu.Este raz dakujem a prajem veľa uspechov v r2008.
uživatel
sittko
02.01.2008, 16:34.52

opačný problém

zdravím, mám přesně opačný problém, mam homecast 8000 a 3 lnb-astra 1,2 a hotbird a diseqc a dělá mi to to, že nejede komplet skylink, nebo třeba přepnu, jede, přepnu na novu a zpět a už mi to píše není signál. Zkoušel jsem i lnb na přímo ale ten samý problém,tak řeším jestli vyměnit lnb a nebo novy sw do přijímače? Co radíte? Jen je ještě zajímavé, že když tam pip tak mi jojka při nově jede ale když to pak přepnu tak jojka nic. Nechápu to. Nebo se to samo třeba po 1min. rozjede. Děkuji za pomoc
uživatel
peta25