Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.01.2008, 15:38.49

Problém s počtom družíc zapísaných do pamäte

Vlákno =kolik chytáte družic?=, založené 17.12.2007 autorom cb21 bolo aj pre mňa výzvou, aby som si vyskúšal, čo všetko dokážem chytiť okrem doteraz bežne používaného rozsahu 10 družic - od =britskej Astry= 28,2°E po Hispasat 30°W. Mám prijímač OPENBOX 820, na streche parabolu 100cm, otáčanú motorom Digipower SG-2100A.
Zadal som teda pozíciu jedenásteho satelitu, ktorý som bežne uložil do pamäte a ladil som ďalej na východ. Naladil som dvanásty satelit Hellas Sat 39°E, do prijímača som uložil niekoľko TV-staníc a pozeral ich. Pozíciu motora som taktiež chcel uložiť, no nepodarilo sa - akonáhle som odišiel zo satelitu Hellas Sat a následne sa chcel na neho vrátiť, motor sa tam už nenatočil. Po opätovnom doladení motora na 39°E znovu prijímal predvolené TV-stanice, no len do času, kým som zase nepreladil na iný satelit.
Podobná situácia sa opakovala, keď som pridal Turksat42°E, hoci TV-stanice ostali uložené v prijímači a pri opätovnom novom otočení motora je ich možné sledovať.
Vzhľadom na to, že naladím aj ďalšie družice, a to stále s dobrým ziskom - signál Turksatu je okolo 80%, myslím si, že mám kolmicu stožiaru nastavenú dobre. Problém mám s tým, že neviem uložiť viac, než 11 pozícii satelitov. Je na vine pamäť motora, alebo pamäť prijímača OPENBOX-820, alebo snáď firmware prijímača ?
Prečítal som si aj reakcie na podobnú problematiku, no odpoveď na môj špecifický problém som nenašiel.
- Prosím preto najmä diskutujúcich:
"Kamil_k4P", "adam 2", "assassin1", "mat", "vw1", aby sa podelili so svojimi skúsenosťami, kde som mohol urobiť chybu ???
"Marian21" tiež spomína, že jeho motor dovoľuje ladiť len od 45°E do 15°W - aký máš motor, Marian21?
Zároveň ďakujem každému, kto má nejaké skúsenosti s podobným problémom...
uživatel
salam
02.01.2008, 16:24.42

RE: Problém s počtom družíc zapísaných do pamä...

Zdravím,v SG 2100 bych problem nevidel.Po pečlivé seřízení šlape jak hodinky.Pokud ti to nejde uložit v přijímači,tak to zkus v jiném přijímači.Pěkný podvečer,na silvestra jsem byl na hřebenech Králického sněžníku a Super.
uživatel
Kamil_k4
02.01.2008, 17:00.53

motor bude nejspíš v pohodě, ale z tvého příspěvku nevyplývá, jestli otáčíš přes Usals(funguje dobře) nebo motorem a pak ukládáš?
uživatel
aldadol
02.01.2008, 19:00.11

to Aldadol: Problém s počtom družíc zapísaných ...

Ďakujem za reakciu na môj dotaz - ďalší satelit som pridal takto:
menu - instalace - vybrať nový satelit, zvoliť žlté tlačítko "Motor" a zmačknutím ľavého tlačítka som posúval parabolu z pozície 28,2°E ďalej na východ, až pokým pri vopred zvolenom transpondéri sa objavil signál novej družice. Ten som jemným doladením (v ponuke o riadok nižšie)nastavil na najsilnejší signál. Potom som dal pozíciu uložiť (v ponuke v 3.riadku) a ešte raz som uložil nastavenie hodnôt červeným tlačítkom. Ďalej som odišiel exit-om. Potom som sa vrátil cez menu-inštalácia na novo-nájdený satelit a dal zeleným tlačítkom prehľadať celý TP. Všetky nájdené stanice som dal uložiť exit-om.
Týmto sp§sobom som ukladal všetky doterajšie satelity, no motor si nezapamätá viac, než 11 pozícií satelitov, hoci sat prijímač - Openbox 820-CI má v pamäti aj všetky nové stanice na pridaných družiciach.
Vy používate iný postup ladenia - pridávania nových družíc ?
uživatel
salam
02.01.2008, 19:04.41

re:

Zkus to přes usals.
uživatel
Tomik535
02.01.2008, 19:16.31

Motor SG2100, Ferguson 7318UCI a uložených mám 35 pozic z orbitu.
Satelity přidávám v programu Darhol Channel Editor.
Vše bez problémů !
Pohodový nový rok 2008 :-)
uživatel
ok2li
02.01.2008, 19:28.16

to ok2li: Problém s počtom družíc zapísaných ...

Ak by sa program "Darhol Channel Editor" dal použiť aj pre môj OPENBOX 820, chcel by som si ho stiahnuť - môžete mi prosím, poslať link alebo aj program (ak nemá viac, než 4MB), na môj e-mail:

osalam@web.de ??

Díky !
uživatel
salam
02.01.2008, 22:11.39

salam

Pouzivam USALS, mam nainstal asi 16 druzic. V nov. softv. nekladu velky vyznam funkcii MOTOR.
uživatel
Jozef191