| 02.01.2008, 15:38.49 | |
Problém s počtom družíc zapísaných do pamäteVlákno =kolik chytáte družic?=, založené 17.12.2007 autorom cb21 bolo aj pre mňa výzvou, aby som si vyskúšal, čo všetko dokážem chytiť okrem doteraz bežne používaného rozsahu 10 družic - od =britskej Astry= 28,2°E po Hispasat 30°W. Mám prijímač OPENBOX 820, na streche parabolu 100cm, otáčanú motorom Digipower SG-2100A.Zadal som teda pozíciu jedenásteho satelitu, ktorý som bežne uložil do pamäte a ladil som ďalej na východ. Naladil som dvanásty satelit Hellas Sat 39°E, do prijímača som uložil niekoľko TV-staníc a pozeral ich. Pozíciu motora som taktiež chcel uložiť, no nepodarilo sa - akonáhle som odišiel zo satelitu Hellas Sat a následne sa chcel na neho vrátiť, motor sa tam už nenatočil. Po opätovnom doladení motora na 39°E znovu prijímal predvolené TV-stanice, no len do času, kým som zase nepreladil na iný satelit. Podobná situácia sa opakovala, keď som pridal Turksat42°E, hoci TV-stanice ostali uložené v prijímači a pri opätovnom novom otočení motora je ich možné sledovať. Vzhľadom na to, že naladím aj ďalšie družice, a to stále s dobrým ziskom - signál Turksatu je okolo 80%, myslím si, že mám kolmicu stožiaru nastavenú dobre. Problém mám s tým, že neviem uložiť viac, než 11 pozícii satelitov. Je na vine pamäť motora, alebo pamäť prijímača OPENBOX-820, alebo snáď firmware prijímača ? Prečítal som si aj reakcie na podobnú problematiku, no odpoveď na môj špecifický problém som nenašiel. - Prosím preto najmä diskutujúcich: "Kamil_k4P", "adam 2", "assassin1", "mat", "vw1", aby sa podelili so svojimi skúsenosťami, kde som mohol urobiť chybu ??? "Marian21" tiež spomína, že jeho motor dovoľuje ladiť len od 45°E do 15°W - aký máš motor, Marian21? Zároveň ďakujem každému, kto má nejaké skúsenosti s podobným problémom... |
![]() salam |
| 02.01.2008, 16:24.42 | |
RE: Problém s počtom družíc zapísaných do pamä...Zdravím,v SG 2100 bych problem nevidel.Po pečlivé seřízení šlape jak hodinky.Pokud ti to nejde uložit v přijímači,tak to zkus v jiném přijímači.Pěkný podvečer,na silvestra jsem byl na hřebenech Králického sněžníku a Super. |
![]() Kamil_k4 |
| 02.01.2008, 17:00.53 | |
RE: Problém s počtom družíc zapísaných do pamä...motor bude nejspíš v pohodě, ale z tvého příspěvku nevyplývá, jestli otáčíš přes Usals(funguje dobře) nebo motorem a pak ukládáš? |
![]() aldadol |
| 02.01.2008, 19:00.11 | |
to Aldadol: Problém s počtom družíc zapísaných ...Ďakujem za reakciu na môj dotaz - ďalší satelit som pridal takto:menu - instalace - vybrať nový satelit, zvoliť žlté tlačítko "Motor" a zmačknutím ľavého tlačítka som posúval parabolu z pozície 28,2°E ďalej na východ, až pokým pri vopred zvolenom transpondéri sa objavil signál novej družice. Ten som jemným doladením (v ponuke o riadok nižšie)nastavil na najsilnejší signál. Potom som dal pozíciu uložiť (v ponuke v 3.riadku) a ešte raz som uložil nastavenie hodnôt červeným tlačítkom. Ďalej som odišiel exit-om. Potom som sa vrátil cez menu-inštalácia na novo-nájdený satelit a dal zeleným tlačítkom prehľadať celý TP. Všetky nájdené stanice som dal uložiť exit-om. Týmto sp§sobom som ukladal všetky doterajšie satelity, no motor si nezapamätá viac, než 11 pozícií satelitov, hoci sat prijímač - Openbox 820-CI má v pamäti aj všetky nové stanice na pridaných družiciach. Vy používate iný postup ladenia - pridávania nových družíc ? |
![]() salam |
| 02.01.2008, 19:04.41 | |
re:Zkus to přes usals. |
![]() Tomik535 |
| 02.01.2008, 19:16.31 | |
RE: Problém s počtom družíc zapísaných do pamä...Motor SG2100, Ferguson 7318UCI a uložených mám 35 pozic z orbitu.Satelity přidávám v programu Darhol Channel Editor. Vše bez problémů ! Pohodový nový rok 2008 :-) |
![]() ok2li |
| 02.01.2008, 19:28.16 | |
to ok2li: Problém s počtom družíc zapísaných ...Ak by sa program "Darhol Channel Editor" dal použiť aj pre môj OPENBOX 820, chcel by som si ho stiahnuť - môžete mi prosím, poslať link alebo aj program (ak nemá viac, než 4MB), na môj e-mail:osalam@web.de ?? Díky ! |
![]() salam |
| 02.01.2008, 22:11.39 | |
salamPouzivam USALS, mam nainstal asi 16 druzic. V nov. softv. nekladu velky vyznam funkcii MOTOR. |
![]() Jozef191 |