| 03.01.2008, 09:35.14 | |
Problém s diseqC přepínánímNevím si už rady, cca od vánoc mám problém s příjimačem Technisat MF4CC a diseqc přepínačem 4/1. Karty TT+Skylink (orig.CW modul). Cca 2 roky bez problémů a nyní pokud mám delší dobu naladěno např. Astru 3A (ČT), tak poté když přepnu na nějakou jinou sat.pozici např. Eurosport na 19,2, tak mi píše "žádný signál". Pomůže až vypnutí a zapnutí přijímače, ale jen zase na nějakou dobu :-(.Tak nevím, jestli je problém v přijímači či v diseqc přepínači... |
![]() kaspi |
| 03.01.2008, 10:01.13 | |
RE: Problém s diseqC přepínánímresil jsem pred vanocema stejny problem u Dreamboxu, bylo to prepinacem. Odesel temer presne po 2 letech. |
![]() Lucifer |
| 03.01.2008, 10:02.42 | |
Problém s diseqC přepínánímDiseqCem to nebude,ale i tak bych to napřed zkusil přehozením káblů od LNB do přepínačem,pokud nemáš monoblock.Technisat bych vyzkoušel např.u kamaráda,zda-li to bude to stejné,jako u tebe.Ale pozorovat to delší dobu,ne jen krátce. |
![]() ba193 |
| 03.01.2008, 10:18.03 | |
@ba193Myslíš káblíky vyměnit nebo přehodit např A1 za Hotbird atd?Přehodit ten diseqc přepínač je pro mě trošku problém, nevím o nikom, kdo by byl ochoten ho odmontovat ze saťáku a na týden mi ho půjčit ;-). Kdyby to bylo jen tím přepínačem, tak by to ještě šlo, snad neblbne ten přijímač ... |
![]() kaspi |
| 03.01.2008, 10:26.41 | |
RE: Problém s diseqC přepínánímPrepinacem to byt muze, u mne to nim bylo, novy je otazkou par stovek = prinejhorsim budes mit dva, no... ;) Jinak jeste zkontrolovat kabely a konektory. |
![]() Lucifer |
| 03.01.2008, 10:37.41 | |
RE: Problém s diseqC přepínánímZkontroluj konektory, ale taky se přikláním k novému diseqc.Tvůj problém to přesně naznačuje, vím z vlastní zkušenosti. |
![]() Casio |
| 03.01.2008, 11:54.58 | |
RE: Problém s diseqC přepínánímJestli je venku, tak by možná pomohlo dovnitř usušit a lépe umístit. Zima způsobuje orosení i uvnitř... Blbě může být hodně věcí.LNB, diseq, kable, konektory i přijímač. Dokonce to může být blbě tak zčásti, že to s jiným přijímačem bude fungovat. Já bych zkusil tohle: přepnul bych na tu druhou družici, až by se objevilo to No signal. Tak bych odpojil switch a spojkou to popojitl s příslušným LNB (bacha na zemní potenciály u toho přepojování, dbej aspoň trochu na to, aby se dříve spojily země, než střed kabelu, nebo to spoj nějakým drátkem, než to propojíš. Kdyby se signál objevil ihned, byl by z toho LNB skoro venku. Kdyby se neobjevil, vypadalo by to na přijíamč nebo na LNB, což by se dalo vyzkoušet pokusnou výměnou jednoho ze jmenovaných. Nebylo by od věci zkontrolovat všechny Fka. Aspoň je ropojit došroubovat a spojit znovu. jestli se náhdou něco nezmění. A pak by přišel na řadu switch. btw: už jenom pro tyhle manipulace se vyplatí nemontovat anténu na komín, jak tady dopručuje jeden patafyzik. Ovšem profesionální montér. |
![]() Antonín |
| 03.01.2008, 13:34.39 | |
@all - díkyDíky za rady, asi vyzkouším něco s tím přepínačem, ta Antonínova metoda mi připadá nejvhodnější...Když si vzpomenu, jaký to byl porod, když jsem to před 2 roky instalovat - zabral po reklamacích až třetí kus přepínače(technisat), tak snad to bude tím, těch 4-5 stovek do toho ještě investuju :-/ |
![]() kaspi |