Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.01.2008, 14:55.58

Set top box

Potřeboval bych vědět pokud si koupím Set top box, jestli budu mít dobrý signál i bez připojení na analogovou anténu.Chci dát set top box do bytu, kde není žádný anténní rozvod a tak mě zajímá jestli stačí pouze samotný set top box pro normální příjem Digitálního signálu, děkuji.
uživatel
ronadlo
03.01.2008, 15:04.05

RE: Set top box

Zdravím,k přijímači patří určitě anténa.Vyzkoušejte pokojovou anténu,pokud neuspějete tak je nutno instalovat anténu venku a nejlépe směrovou!Pěkný Digitální den.
uživatel
Kamil_k4
03.01.2008, 15:08.13

Pozemní Digitální vysílání.

V podstatě je to jednoduché.
Pokud lidé ve Tvém okolí chytají pozemní Digitální signál.

Připoj tykadla k pozemnímu Digitálnímu příjímači (set top boxu). Možná je najdeš někde na půdě (občas se dodávaly k televizorům). Zvol na pozemním Digitální přijímači automatické ladění. Pokud naladí stanice a signál bude stabilní, není co řešit.
uživatel
mirasat
03.01.2008, 15:13.40

Pokud nic nenajde

Existují ještě aktivní pokojové antény (kus plastu s kusem koaxiálního kabelu). Jsou napájené napětím 5V, které se dá ze z pozemního Digitálního přijímače do aktivní pokojové antény poslat.
Pokud ani s touto anténou neuspěješ, bude nutné použít nějakou vhodnou (na našem území ve většině případů pravděpodobně UHF) antéhu.
Pokud nebude koaxiální kabel příliž dlouhý, nemusí být předzesilovač nutný - účastnická zásuvka je v tomto případě nežádoucí.
uživatel
mirasat
03.01.2008, 15:15.52

RE: Set top box

Mám sílu signálu 72%,kvalitu 97%.Píchnul jsem ted k tomu kus drátu a signál se uplně ztratil. Ty "tykadla" to není špatnej nápad.
uživatel
Peri
03.01.2008, 15:38.20

Pokud se

z toho nevidíš, pozvi si odborníka.

Volba antény je závislá na konkrétních podmínkách.
Existuje několik variant a od stolu se to nedá odhadnout.

Tykadla jsou vhodná snad jedině na opravdu silný a kvalitní signál vesměs v dostatečné ,,blízkosti,, vysílače. Ovšem pokud člověk začíná a netuší, je to společně s kusem drátu jednoduchá varianta, od čeho se odrazit.
uživatel
mirasat
03.01.2008, 15:47.31

Ronaldo

Kde bydlíš?V čechách neni mnoho vysílačů s DVB-T.
uživatel
Saxon
03.01.2008, 15:59.40

Díky za názory

Díky za názory, zkusím experimentovat s pokojovou anténou nebo s kusem drátu a uvidíme...jinak jsem z Moravy...konkrétně město Letovice...
uživatel
ronadlo
03.01.2008, 16:03.47

ronadlo:

V Letovicích budeš rád, když to pojede na venkovní anténu.
uživatel
technikTKR
03.01.2008, 16:13.11

DVB-T WEB

http://dvb-t-jihlava.ic.cz/index.html
uživatel
mirasat
03.01.2008, 17:16.55

pozdravuj

Z Letovic znam Novozamskyho,pozdravuj tam!!!
To uz v tom (nevhodné slovo)akove mate DVB-T???
:laughing:
uživatel
paolous
03.01.2008, 19:19.05

peri

nepochopil som ak máš taký silný signál na samotnom príjmači načo ti je anténa.
uživatel
ddd