Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.01.2008, 09:53.46

vítr a parabola

zdravím mám monoblok 19,2 a 23,5 na 80 al parabole bavili jste se o tom že vítr hne s parabolou nebo ji mírně ohne.u mne taky asi tento případ-klesla uroven signálu z obou družic.19,2 je ve středu.no jo ale kam s tím hnout zpět-kterym směrem kdyz nemám měřák ani si na střechu nevezmu stb.poradte prosím začátečníkovi kterym směrem-já myslím že západně??? díky
uživatel
hajas
27.01.2008, 10:03.33

RE: vítr a parabola

Já bych to udělal následovně:
První osoba je u přijímače a civí na pruhy signálu.
Druhá osoba vleze k parabole.
Třetí osba může být pro případ nutnosti pověřena funkcí spojky.
Druhá osoba vychýlí parabolu napravo (zapéruje), aniž by povolila matku.
První osoba hlásí výsleldek.

Tak poznáš, na jakou stranu se máš vrtnout.

Pokud to bude horší na obě strany.
Nejspíš sjela dolů elevačně. V tom případě je třeba s ní pohnout nahoru nebo dolů.

Když se podaří signál úplně ztratit a nenalézt, lze volat odbornou firmu..... R^
uživatel
mirasat
27.01.2008, 10:03.54

vítr /parabola

To není jen o tom zda se pohla nalevo nebo napravo číly horizontálně, většinou je pohlá i elevace, kam s tím hnout je na tobě, bez kontroly síly je to pokus omyl.
uživatel
MONY
27.01.2008, 10:30.16

Potom až ji dáš nazpět si udělej liháčem značky a máš po starostech, pokud máš upevněný stožár tak ,že se neohne a nepohne. Tak to mám já a mám po starostech , kde parabolou pohnout.
uživatel
Satmen
27.01.2008, 10:50.36

Tu třetí osobu lze nazvat zesilovač, viz Mládkův pořad.
uživatel
Oldřich
27.01.2008, 14:36.34

A nebo jestli třetího neseženeš, tak použij mobil. Zavolej tomu u přijímače a on ti to hned řekne. Takhle už jsem nastavil 3 paraboly. :)))
uživatel
manitou
27.01.2008, 15:16.32

Diky za rady fakt to byla blbá elevace a překvapilo mě jak tzv uzce má byt ta parabol nastavena jen jsem tlačil do stran a nahoru a dolu bez povolení šroubua a to nastav musí být fakt přesné.v tomto případě jsem zatlačil na spodek aby se vytočila ale to muselo byt minimum!jo a okolí tedy lidi jsou nepoužitelní tak jsem si pomohl bezdrát sluchátky naladil jsem tv která před tím nešla tedy blby signál a kdyz jsem s tím pohnul tak jde taky blbé a jednoduché ale kdyz je člověk sám a chce to alespon na hrubo
uživatel
hajas
27.01.2008, 15:44.36

Ty jsi démon! :-) Štelovat to podle sluchátek, klobouk dolů. Nemyslím to nijak zle! Jen že to je masírka. :-)
uživatel
eduard