11.02.2008, 08:56.53 | |
Šlo by to ... jde to ?Zdravím objednal jsem si monoblok na 19.2 a 23.5 a zajimalo dalo by se to pouzit i na 19.2 a hotbird |
![]() teleport |
11.02.2008, 09:14.23 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?1. Monoblok je nesmysl pro lidi s volšovýma rukama.2. Nešlo by to pořádně, protože to má jiný úhel. 3. Na některý anténách by však jakýmsi kompromisem mohlo jít cosi nastavit - paprsek je širší, takže o stupěň vedle by mohlo ještě něco hrát. Ale nebude to v ideálním místě a nejspíše to bude za horšího počasí vypadávat, kostičkovat apod. |
![]() Antonín |
11.02.2008, 09:16.41 | |
Šlo by to..jde to?Těžko říct,já bych monoblok nikdy nekoupil.Možná ano ale bude to značně nepřesné.Třeba se ti ozve někde,kdo to již zkoušel.V každém případě jsi udělal chybu.Kdyby sis objednal raději samostatné LNB tak jsi mohl mít ty pozice všechny tři /dokonce i čtvrtou/ a naladěné naprosto přesně. |
![]() BIDLO |
11.02.2008, 09:33.53 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?Ja keď počujem slovo monoblok, tak mi stoja vlasy na hlave. Pred Vianocami si kúpil kamarát satelit. Podľahol akejsi reklame. Pri kúpe ho predajca (z Hlinska v Čechách) ukecal, že lepší bude monoblok, lebo bude mať ešte Eurosport zdrama. Asi hodinu sme nastavovali parabolu. Raz bol slabý CS link, raz zase Eurosport na "veľkej" Astre. Nakoniec sme to doladili, ale aj tak si myslím, že to nie na 100%. Monoblok už nechcem ani vidieť. |
![]() Crescenzio |
11.02.2008, 09:42.26 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?Crescenzio řešil opačný problém než " teleport".Oba použili nebo chtějí použít jiný typ.Když jsou monobloky pro A3+A1 a A1+Hot ,tak nevidím důvod ,proč je nepoužít tam kam patří.Tím neobhajuji monobloky před 2 LNB. |
![]() Sekyra |
11.02.2008, 09:44.52 | |
ma to aj plus....ja som mal monoblock a 85 parabolu... nastavenie bez najmensich problemov. pre bezneho cloveka, ktory nechce dalej rozsirovat to podla mna nie je az taka zla volba.. odpada kupa multifeedu, prepinaca..ale co je hlavne nemusi riesit, kam ten prepinac da..pretoze diseq uz je v monobloku.. jasne..ved su diseq pre vonkajsie pouzitie a staci to len niekde priskrutkovat...ale je to praca navyse... nakoniec som ho aj ja vymenil..ale nie preto, ze by nieco neslo, ale preto, ze som rozsiroval na dalsie druzice..Moj povodny som posunul dalej a nastavenie mi trvalo cca 5 minut a to pocitam aj s dotahovanim skrutiek a chodenim po rebriku... siganl na 19 aj na 23 ..95 % a vyzsie.. Cize zhrnutie.. pre laika, ktoremu to niekto namontuje a uz to dalej nebude riesit, bohate staci... R^ |
![]() jdodo |
11.02.2008, 09:48.01 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?ked pouzijes dva lnb tak je to jasne lepsie. a nastavis to presnejsie..ale ako povedal sekyra..tak su aj monoblocky na 6 stupnov ..cize astra+hotbird a na tom by to islo bez problemov.. ale ty si uz zrejme kupil na 4 stupne a teraz by si to chcel pouzit inde... |
![]() jdodo |
11.02.2008, 10:09.50 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?ked pouzijes dva lnb tak je to jasne lepsie. a nastavis to presnejsie..ale ako povedal sekyra..tak su aj monoblocky na 6 stupnov ..cize astra+hotbird a na tom by to islo bez problemov.. ale ty si uz zrejme kupil na 4 stupne a teraz by si to chcel pouzit inde...jj je to tak chtel bych je použit na jiny |
![]() teleport |
11.02.2008, 10:13.34 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?tak v tom pripade skus aspon posuvat monoblock dopredu alebo dozadu.cize blizsie alebo dalej od paraboly...podla dlzky krku na tom monoblocku...aspon trocha to doladis.. |
![]() jdodo |
11.02.2008, 10:15.17 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?když ti odejde monoblok vyměníš celý,když lnb vyměníš jen jeden. |
![]() v.h |
11.02.2008, 10:26.16 | |
teleport + vha aky si kupil? Ja som mal Inverto a ten mal v parametroch 4-6 stupnov.. cize prave preto, ze mal dlhy krk tak sa to dalo dobre nastavit....sice som to neskusal na ine ako na 19+23 ale podla parametrov by to malo ist aj na 19+16.. ale to musis vyskusat az na mieste...A pre vh... jasne mas pravdu.. takisto sa da povedat aj napr. kup si samotny receiver, samotne cd, samotne dvd a ked jedno odide, tak este mas ostatne... ale ked kupis domace kino v jednej krabici tak to odide naraz.. prirovnanie je podla mna trefne.. hned vysvetlim..ked chcem iba sem tam pozret divx tak mi staci aj to v jednej krabici..ked odide,,,stoji to par korun kupim ine..ale ked si chcem vychutnat kvalitu tak si radsej priplatim a pozeram na kvalitnej zostave.. podobne aj s tymi lnb.. na prijimanie z dvoch druzic staci monoblock..ale ked chcem prejnejsie nastavenie a pripadne aj dalsie druzice tak zvolim lednotlive lnb... R^ |
![]() jdodo |
11.02.2008, 10:36.09 | |
monoblok = lepší cenaMontuji lidem už rok momnobloky a nevidím v tom žádný problém. Skoro každý (opravdu skoro každý)chce kromě 23,5 i Astru 19,2, kde je eurosport. Monoblok snižuje cenu satelitního kompletu min.o 300,-Kč, a cena při koupi kompletu rozhoduje u obyčejných lidí nejvíce. |
![]() Dejf |
11.02.2008, 11:12.29 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?nemám rád monobloky, ale montuju monobloky protože jak Dejf podotknul, lidi to chtěj, protože to je lacinější. Když je možnost tak jasně 2x LNB. K otázce, skus nastavit, sám uvidíš, musiš se pohrát, do předu a do zadu v objímce a sklon trochu. Chtělo by to měřák. |
![]() pepiino |
11.02.2008, 11:46.21 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?Monoblok? Koupil, vyzkousel, daroval ;) |
![]() Shadow |
11.02.2008, 17:20.20 | |
RE: Šlo by to ... jde to ?Souhlasím s Dejfem, už jsem to tu psal, pomluvy na monoblocky,ale nikdo tady nehodnotí paraboly - jak, která, na co, Gilberty a Fubu nikdo nenapadne - jsou super ale ne na monobl. a sklon to je teorie - pro jakou parabolu ??? To nikdo nenapsal. Antoníne řekni jak ? To v dobrém. R^ |
![]() CES |
11.02.2008, 22:45.22 | |
pro obhájce monobloků..Kolik vůbec stojí ten nejlevnější monoblok? 2lnb+držák+diseq si totiž pořídím za 450kč. Neříkám, že to nejde nastavit, ale rozteč je pořád stejná, tudíž vhodnější pro určité družice a velikost paraboly. Dále možnost složitějšího "upgrade" k jiné parabole a dalším lnb(zalitý přepínač) a v neposlední řadě tu poruchu jednoho z těch třech věcí z monobloku a nutnost ho vyměnit celý. Bylo to tu popsáno již několikrát, ale jedinou jeho(velmi mizovou) přednost vidím v jeho o 10min rychlejší montáži(pokud si zrovna k parabole sedne) a ušetřených 4konektorech F po 1,40,- Asi to rozhodlo.. :-/ |
![]() Tomik535 |