| 11.02.2008, 19:12.57 | |
DVI to HDMI dotazZdravim,měl bych dotaz ohledně propojovacího kabelu DVI to HDMI. Plánuji koupit LCD TV s full HD podporou (1081P) a chtěl bych ho potom propojit s PC. Koukal jsem, že budu potřebovat 5 m propojovací kabel. Na různých fórach jsem se dověděl, že nejlepší je to propojit kabelem DVI to HDMI. Koukal jsem, že budu potřebovat 5 m kabelu. A tady by mě zajímaly vaše zkušenosti.. Bude velkej rozdíl ve výsledném obraze když to propojím kabelem za ca. 260,- (single link/ 1081i) nebo kabelem za ca. 1500,- (dual link/ 1081p, 2x stíněný)? |
![]() Pablo25 |
| 11.02.2008, 19:34.44 | |
RE: DVI to HDMI dotazno tak za prve je to rozliseni 1080p, ale to je jedno. 5 m kabelu za 260 bych rekl ze to asi bude nejaky sunt.. Kupoval jsem 1,5 m HDMI-HDMI za necely 400 Kc a to jsem si rikal ze je to dost levny, a to co jsi cetl o tom co je nejlepsi, tak je to relativni. Pokud propojis DVI-HDMI ztratis podporu zvuku po stejnym kabelu. Musis tahnout dalsi kabel na zvuk a nebo propojit z domacim kinem |
![]() Kony.cz |
| 11.02.2008, 20:21.52 | |
RE: DVI to HDMI dotazAno to vím, že bych ztratil podporu zvuku po stejném kabelu ale myslím, že v současné době nejsou moc vidět grafické karty s podporou přenosu zvuku. Mě by spíš zajímal obraz a jeho kvalita přenesená po těchto zmiňovaných kabelech.. |
![]() Pablo25 |
| 11.02.2008, 20:25.45 | |
Digitální videojsou to jenom jedničky a nuly a pokud je ty kabely přenesou všechny v pořádku,pak nemůže být rozdíl žádný. |
![]() Saxon |
| 11.02.2008, 23:05.26 | |
RE: DVI to HDMI dotazja mám PC projeno z LCD42" 5m kabelem přez VGA a jsem spokojen tak proč přez DVI-HDMI |
![]() 1801 |
| 12.02.2008, 07:28.17 | |
RE: DVI to HDMI dotazprotoze vsechny TV nemaji VGA vstup, a tim ze malo ktera graficka karta nema zvukovy vystup .. tak to je spatny nazor. Snad vsechny nove ATI od rad HD2xxx maji zvukovy vystup. A rekl bych ze toho bude vic a vic |
![]() Kony.cz |
| 12.02.2008, 08:50.41 | |
RE: DVI to HDMI dotazProtože je VGA analogové rozhraní a HDMI nebo DVI rozhraní Digitální. Takže je to stejné jako proč ne magnetofonový pásek a proč jo CD. Hluchému je to ovšem jedno.Levný kabel neudělá nic, než že to nebude fungovat, obraz se bude rozpadat do kostiček a poškubávat - MOŽNÁ. Taky možná ne. Ono to závisí na tom, jakou rychlostí tam budeš ládovat data. Jestli máš skutečně 1080p data, tak by to MOŽNÁ mít problém mohlo. Jinak ne. Jestli to je DVI-HDMI nebo HDMI-HDMI tak to skutečně jenom otázka přenosu zvuku. Nechápu, proč by někdo propojoval TV kvalitně pomocí HDMI a přitom by poslouchal zvuk ze šustítek, co jsou v té TV místo reproduktorů. To nedává smysl. |
![]() Antonín |
| 12.02.2008, 11:16.00 | |
Ale dává,pokud nechce rušít.Večer taky používám šustítka,hlavně od 22-03,rodina spí. |
![]() spyko |
| 12.02.2008, 12:31.24 | |
RE: DVI to HDMI dotazBrrr.Dobrý reproduktor neznamená, že něco řve a budí celý barák. Naopak čím lepší reprodukční soustava, tím lze dosáhnout výborného poslechu při nižších akustických tlacích, tedy nižší hlasitosti. |
![]() Antonín |
| 12.02.2008, 17:35.15 | |
RE: DVI to HDMI dotazDíky Antoníne za kvalifikovanou odpověď. Až to budu mít tak napíšu jak to dopadlo :-). Jinak mi taky přijde lepší pouštet zvuk zvlášť.. Jsem zvědav jestli seženu něco v rozlíšení 1920 x 1081 abych to zkusil.. |
![]() Pablo25 |
| 12.02.2008, 17:50.09 | |
RE: DVI to HDMI dotazano,kvalitní reprosoustava se pozná především v tiché reprodukci.Lidské ucho má při nižších hlasitostech větší citlivost na střední kmitočty.Tyto "necnosti" bývají u některých zesilovačů kompenzovány funkcí Loudness/fyziologická regulace hlasitosti/.Při tichých pasážích jsou hloubky a výšky zesilovány více než střední frekvence a postupně se zvyšováním hlasitosti se tato kompenzace vytrácí.U Highendů je samozřejmně tato funkce nepřípustná!! |
![]() Saxon |