Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.04.2008, 09:26.23

DM 7025 - problem

Dvojtunerovy prijimac DM 7025 zapojeny tak, ze Tuner 1 vyuzivam na prijem stanic z pozic 28,23,19,13 E a tuner c. 2 pre prijem 1W. Problem je, ze nie vsetky programy mi sucasne idu. V tomto pripade V tuneri c. 1 mi nejde napriklad NOVA, Premiery a niektore dalsie. Tuner ich vobec nenaladi a vyhlasuje zlyhanie ladenia. V tuneri c. 2 ide vsetko. Ak prehodim anteny (t.j. v tuneri c. 1 mam 1W a v tuneri c. 2 ostatne), Nejde mi viacero programov v tuneri c. 1 (napriklad z paketu Digitv mi ide len HBO2, HBO Comedy, Spektrum, minimax a este zo dva dalsie). V tuneri c. 2 ide v tomto pripade vsetko bez problemov.
Pokial zapojim vzdy len jednu antenu do tunera c. 2 a tuner c. 1 necham nezapojeny, ide vsetko bez problemov.
Otazka je, ci je toto normalne ?? Je mozne, ze prijimac je vadny? Pripadne, je treba nieco specialne nakonfigurovat?
uživatel
JanoHels
15.04.2008, 10:15.03

RE: DM 7025 - problem

no podletoho co popisuješ máš špatně nastavenej setting pro tuner č.1
v Gemini to je takto Menu-nastavení-prohledávání stanic-konfigurace tuneru a tam si to dej do pořádku a mělo by to chodit bez problemu pokud ti z nějakého duvodu neodešel tuner č1. :lookaround:
uživatel
alda
15.04.2008, 10:33.05

To by snad malo byt v poriadku. Tuner c.1 je nastaveny v mode "simple" a su tam nastavene 4x diseq pre jednotlive druzice. Tuner c. 2 je tiez v mode "simple" a je tam nastavena jedna pozicia pre 1W.
On sa sprava tak, aboby stanicu, ktory chcem pozerat "videl", ale vyhlasi chybu ladenia. Na udajoch narastie BER, poskakuje uroven signalu ...
uživatel
JanoHels
15.04.2008, 10:54.23

A neměl jsi ho rozbranej třeba když jsi přidával HDD že by se pohnul tuner ve slotu tak skus kartu domáčknout a třeba to pomuže jinak mě nic nenapadá.
uživatel
alda
15.04.2008, 10:55.23

Nie, nemal som ho rozobraty. No nic, asi to musi poriesit servis.
uživatel
JanoHels