Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.07.2008, 12:18.23

SAT+PLAZMA

Rovněž jsem se HDTV nevyhnul. Po zakoupení plazmy Panasonic TH-50PZ80E + sat. Technisat Digicorder HDS2 500GB, řeším nyní i výměnu paraboly a propojení. Prosím Vaše tipy na kvalitní kabel+F-konektor, parabolu+diseq+přepínač, nebo multifokus Astra1+Astra3, motor nechci-dlouhá prodleva.Jde mi o co nejlepší kvalitu, tj. dostat do příjmače kvalitní signál, bez větších ztrát. Díky za Vaše rady.
uživatel
looklook
03.07.2008, 12:35.23

RE: SAT+PLAZMA

na všechny tvé otázky je zde už dávno odpověď :8)
kabel belden či nordix
LNB: jen ti ušetřím peníze, nevěř žádným nápisům HDTV ready nebo šum. číslu 0,1
parabola: Triax, Fuba, Gilbertiny
relátko: centauri
Jinak si ovšem myslím, že bude stačit vyměnit kabel, stará parabola udělá naprosto stejnou službu, pokud
nová nebude větší.
uživatel
poky1
03.07.2008, 12:35.35

Nevím čemu říkáš dlouhá prodleva u 19,2 a 23,5E na motoru.Kdyby se jednalo Astra3 23,5 Thor 1W,tak tam ten ciklus je opravdu delší,ale u družic o kterých píšeš,dává pocit,že o motoru nic nevíš a to bez urážky.Jinak o kvalitních parabolách se tu píše skoro pořá a o kabelech taky.Stačí jen dát do vyhledavače.Přeji hezký den a trpělivost při instalaci.
uživatel
hobza
03.07.2008, 12:44.06

Pokud Ti jde pouze o tyhle dvě pozice,pak si také myslim,že motor je zbytečná věc.Jak si programově náročný či závislý musíš vědět nejlíp sám....
Co se týče příjímací soustavy,pak bych osobně doporučil mechanicky výtečnou hliníkovou FUBU 85,originální FUBA multifeed,LNB - třeba uhlová Inverta,přepínač třeba model 162 od EMP,nebo DSC.Ovšem,raději bych koupil rovnou čtyřvstupové.Když máš takovýhle stroj,tak zůstat na dvou pozicích je dost škoda.Takový Eurobird/Astra2 28,5E je velmi zajímavá pozice.Na kabeláž bych použil venkovní provedení kabelů Belden či Cavel.
uživatel
Saxon
03.07.2008, 12:45.56

Koupil si mercedes a budeš do něj tankovat 91 natural. ;)
uživatel
poky1
03.07.2008, 12:46.43

Š je tam navíc :O
uživatel
poky1
03.07.2008, 12:48.31

No ale pořád je ta prodleva citelně větší než u multifocusu (necelá vteřina oproti min. dvou ale spíš skoro třem vteřinám na motoru) a pokud má navíc TechniSat, kterej u motoru vkládá cíleně umělé proluky, tak je to ještě markantnější. Nemluvě o tom, že motor je mechanická záležitost a jako taková je citlivější na poruchy či jiné disfunkce, ev. většího výkyvu při větru...

Nemám sice nic proti motoru, ale pokud požadované satelitní pozice můžu přijímat přes multifocus, tak je to určitě z mnoha ohledů lepší řešení...

Jinak co se týká dotazu, tak souhlasím s nickem Poky1, ev. dodám, že F-konektory by byly rozhodně nejlepší lisovací, jen nevím, jestli se kvůli tomu vyplatí si kupovat i lisovací kleště...
uživatel
gespa
03.07.2008, 12:50.49

Na jeho místě bych vzal T90 a popr..li. Jenže dát na barák 4parabolu, tak mám asi kufr za dveřma. :(( :laughing:
uživatel
poky1
03.07.2008, 12:56.06

V našem je 8 bytů a 8 parabol.. Rv
uživatel
Tomik535
03.07.2008, 13:43.56

Díky za reakce, někteří mě sice nepochopili :)) Neměl jsem samozřejmě namysli volbu mezi multifocus 19+23,5E nebo motor mezi těmito pozicemi, ale myslel jsem to tak, že mi příjem na těchto pozicích zatím stačí a rotovat z nich za pomocí motoru někam na 1W je dost zdlouhavé. T90 je určitě řešení, ale její provedení s další odrazovou plochou vpředu, nehledě na smršt kabelů při použití více LNB mě trochu odrazuje. Momentálně jedu na ofset Al 90 Mascom. Pohrával jsem si už i s myšlenkou zkusit Multytenne, v mém okolí příjem z touto anténou OK, navíc rovněž od Technisatu jako sat., ale těch 45 mě trochu děsí :) Jinak HD kanálů je poskrovnu a jsou rozsety po celém orbitu, ale snad se blýská na lepší časy Anixe HD, Arte HD, ITV HD apod. :)
uživatel
looklook
03.07.2008, 13:52.26

Multytenne alias MultiBean :O Má doslova humpolácké držáky na LNB, pokud použiješ např. konvertory GI tak na 13E, 19E a 23,5 máš smůlu, dá se to pořešit použitím ALPSe = drahé a nic moc krásného, tenkrát jsem to jsem ji bral za cca 1500, sobě bych ji nikdy nedal. Rv
T55 by tě mělo plně uspokojit
uživatel
poky1
03.07.2008, 14:01.21

Jinak žádného shluku kabelů se neboj, dávali jsme sem odkazy na fota, byla to radost pohledět.
můžeš si to najít
uživatel
poky1
03.07.2008, 17:17.22

poky1 neplet si jablka s hruskama, multytenne neni ani nahodou multibeaM, a t55 je toroidni parabola, to mas 3 uplne ruzne paraboly s rozdilnymi technickymi vlastnostmi
uživatel
PowerPC
03.07.2008, 17:45.18

jo to je mi známo, chybku bych hledal u sebe ve čtení :-/
uživatel
poky1
03.07.2008, 18:34.21

Multytenne twin,aby bylo možno využít oba tunery.Pokud nebydlíš na vých.slovensku.To bude zase keců!
uživatel
Promax
04.07.2008, 12:48.25

Jak jseš spokojenej s kvalitou obrazu

looklook: hlavně u SD programů, můžeš porovnat kvalitu scalerů u plazmy a Technisatu? Resp. přes jaké propojení (HDMI, komponent) se ti jeví SD obraz lepší?
uživatel
KOTAZ