Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.08.2008, 12:13.25

@D2MAC a best LNB single

Chcem kupit parabolu Gibertiny 120cm a neviem aky LNB single vybrat,aby som vyuzil zisk tejto anteny co najlepsie.Mal som niekolko rokov Invacom 0.3dB ale pozeram ze dnes uz na trhu si LNB ktore maju 0.2 alebo dokonca 0.1dB,myslis ze su naozaj tak kvalitne tie LNB,alebo sa jedna len o predajny tah?
uživatel
mercedes77
19.08.2008, 12:16.05

doplnok...

teraz citam na omko webe pri niektorych LNB toto: ***Tyto konvertory nejsou vhodné pro kombinaci s parabolami Gibertiny.*** Nevies co moze LNB a parabola za zly vysledok?
uživatel
mercedes77
19.08.2008, 12:28.12

RE: @D2MAC a best LNB single

Šumovými čísly 0,0000prd dB bych se vůbec na tvém místě nenechal zlákat a zůstal bych u Invacomu - když už ho máš koupený, tak tě levnější cena nových LNB nemusí tápit.

Dnešní konvertory jsou dle mého názoru srovnatelné a šumové číslo je spíše marketingový tah výrobce. Navíc, u drtivé většiny těch 0,1dB a 0,2dB LNB nemáš k výrobku přiložen atest, že daný LNB tyto parametry skutečně splňuje v celém rozsahu přijímaného pásma, kdežto u Invacomu máš těch 0,3dB potvrzeno atestem v celém pásmu.

To, že některé LNB mají napsáno, že nejsou vhodné pro paraboly Gibertini, může být způsobeno délkou, popř. šířkou krku vlastního LNB, které pak nepasuje do úchytu této antény.

Sám používám už několik let 2x LNB Invacom a jsem s ním velice spokojený, mimo jiné pro vysokou citlivost na skew a dobré oddělení V a H pol., čehož se dá využít při příjmu slabých signálů např. z jižního svazku na 75E, popř. spolu s depolarizační destičkou lze dosáhnout výborných výsledků při příjmu cirkulárních polarizací na 36E.

Sorry, musím teď cca na hodinu pryč.
uživatel
D2MAC
19.08.2008, 13:11.58

dik za odbornu odpoved. Myslis ze tato zostava mi bude stacit na Orbit paket z 26E v Ku pasme?Na 8W je tento paket orezany o niektore stanice,preto chcem tento paket pozerat z pozicie 26E.Cital som ze na tejto pozicii bola pred nedavnom zmena satelitu co sa dotklo niektorych kanalov ktorym sa zmenil vyzarovaci diagram pre EU/asi koli autorskym pravam pre EU/ a neviem ci sa tato zmena dotkla aj spominaneho paketu Orbit v Seca2.
uživatel
mercedes77
19.08.2008, 13:28.40

Paket Orbit Network na 25,5E používá družici eurobird 2, která má - zvláště v SK - příznivější beam než v CZ, já v Beskydech nemám s tímto paketem na anténu 125/140cm + LNB Invacom problém, i když rezerva např. na 11604 už moc velká není.

Když dobře nastavíš anténu, mělo by to jet. Tím, že je tento paket kódován v seca/irdeto je vyřešena i otázka autorských práv, takže, doufejme, přesun na Badr 6 by nemusel nastat. Pak bys se 120cm anténou neměl šanci.
Co je zajímavé, kdysi jsem se o legální abonenci tohoto paketu trochu zajímal a jeho malou část je možné si legálně abonovat i v ČR/SK, jinak, samozřejmě to jde řešit "bezbolestně" přes sharing.

PS:
Jo, kdybys náhodou narazil na mosc 002F/35/36 kartu i s TVMAX pod jakýmkoliv jiným, než CCcam share protokolem, dej vědět :)))
uživatel
D2MAC
19.08.2008, 13:38.20

@mercedes77

Na Gibertini 120 jsem dával místo proklovnutého Invacomu LNB Inverto IDPL-40SL+.Na Hpol. z Nilesatu a jižním svazku ABS1 je oproti původnímu stavu navýšení kvality signálu v řádu jednotek a obraz bez výpadků(mimo12034H).Při příjmu signálů z BADRu je tato sestava dostatečně dimenzovaná(mimo příjmu BADR6).
uživatel
táhlovej
19.08.2008, 15:30.48

V 8 čísle časáku Sat and DVB-T je uživatelský test LNB, jenže testman neměl měřák a bral to podle AB IPBoxu, což dle mého hodně ovlivnilo dosažené výsledky.
uživatel
poky1
19.08.2008, 19:39.40

Cim poradite otacat tu Gibertini 120cm parabolu?Myslite ze mozem pouzit daky USALS motor ktory mam na 60-90cm AL parabolu?
uživatel
mercedes77
20.08.2008, 08:38.43

@mercedes77

S úpravou(vložením distančních podložek,které vytvoří mezeru mezi tělesem převodovky a parabolou - jinak by se parabola opřela o převodovku motoru) jsme odzkoušeli STAB HH120 a OPTICUM DM 2800.Stabilnější konstrukci HH120ky trošku degraduje pomalejší otáčení(oproti DM2800),ale na druhou stranu DM2800 si rychlejším převodem zřejmě dřív vytvoří vůle,které u paraboly tohoto rozměru mají daleko větší dopad na přesnost nastavení.Můj osobní názor - cenový rozdíl tady má skutečně své opodstatnění a proto bych zůstal u klasiky STAB HH120.
uživatel
táhlovej