Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.11.2008, 21:01.30

opravna pro Humax 5400

Nevíte o někom, kdo by to dal do kupy? stala se tam nějaká závada, hlášky typu E-IC, E-AC, E-FE, blikání 3 ledek na displeji, to je na denním pořádku.
Zorbase nechci, tam už to bylo 2x.
uživatel
sateliťák
01.11.2008, 21:04.17

Zorbas

to máš najlbližšie.
uživatel
oneeeee
01.11.2008, 21:17.18

Blikajúce 3 ledky na H5400

To mám aj ja, ale už to tu riešili viacerí čo majú H5400. :-/ Treba potom opäť prehrať setting a znovu nahrať keys. :((
uživatel
PeterHumax
01.11.2008, 21:30.22

RE: opravna pro Humax 5400

Jo, ale ty errory AC/IC nejsou spatnym settingem.
uživatel
J a
01.11.2008, 22:32.43

H5400

Ozvete se mi na e-mail: damba@volny.cz, ale Zorbas je v opravach fakt dobry!!! Tak nevim. Kouknu se vam na to jeste i ja.
uživatel
damba
01.11.2008, 22:42.35

@damba

Ahoj. Mi to vždycky jelo celou noc, bez mrznutí, ok.
Majitel tvrdí, že po zapnutí se objeví ten error. Mi se to neprojevilo, soft šel nahrát ok,setting. Tak nevím. Pokud je vadný prokov, tak do toho bych v dnešní době už nešel. Každopádně u těchto starých Humaxů je takových závad promile. Čau.
uživatel
Zorbas
01.11.2008, 23:11.48

@sateliťák

Zorbas je na Humaxy špička,tomu věř
uživatel
Prosat
02.11.2008, 06:18.41

I já mám se Zorbasem alias p.Rychlíkem nejlepší zkušenost.Kdysi jsem potřeboval na počkání vyměnit elektrolyty kondenzátory ve zdroji+setting.Zavezl jsem si to do Klimkovic osobně,poobědvat tenkrát mi doporučil v hospodě na návsi.Po ním jsem to měl hotové.Profík.
uživatel
Baron
02.11.2008, 06:48.01

Ona ta závada je fakt zajímavá. Nandáte tam firmwer, setting a jede to. 3x to vypnete a zapnete a dobré, vypnete to po čtrvté a už to nenajede. Začnou chodit ty hlášky, různé errory. A můžete tam dávat firmwery a settingy jaké chcete, tak je konec.
Neříkám, že Zorbas není dobrý, třebas ano, ale se mnou neuspěl.
uživatel
sateliťák
02.11.2008, 08:29.53

Zorbas je opravdu jednička-co kdyby jsi to nechal běžet bez dalších připojených věci-jen tak.Možná tě tam něco s okolí narušuje.Když mi Zorbas řekne je ok tak na tom mohu stavět. Beat.
uživatel
beat
02.11.2008, 08:48.50

U nahodne se projevujicich zavad je to tezke. Fakt je, ze p.Rychlik me opravil krome jednoho prijimace vse a nikdy se me nic od zakazniku nevracelo. Ten jeden mel vadny tuner a vzhledem k cene toho kramu a jeho stari byla oprava nerentabilni, proto jsme to po dohode nerealizovali. Protoze jsem dlouho delal servis TV, vim jak tezko se nektera zavada hleda a jaky problem to je, kdyz se vam to treba po dvou dnech kdy jsem nechaval pristroj pusteny neprojevi.
uživatel
J a
02.11.2008, 09:22.16

Nepravidelně projevující se závady jsou největší pakárna! Většina takovýchto oprav je krajně nerentabilní, jak z pohledu platícího zákazníka, tak z pohledu ztráty času servismana!
Těch možností, která součástka, nebo díl ... je vadná, je většinou velké množství, nehledě na to, že dnešní obvodové zapojení je úzce provázáno s kvalitou napsaného SW, a závada jedné části se může jevit jako vada uplně jiné části. Stačí vadný prokov v zákl. desce, spatný kontakt u odporu na odporovou uhlíkovou vrstvu reagující na změnu teploty, vadná určitá část minimálně využívané části paměti (Flash, Ram, Rom ..) .... a oprava je nerentabilní, protože nález takové vady zabere mnoho (i desítek) hodin a jak všichni uznáte to není schopen (resp ochoten) nikdo zaplatit!
Něco jiného je samozřejmě pravidelně se opakující vada u mnoha kusů, kde se poté vyplatí tento čas k nálezu vady vynaložit a cenu rozložit do více kusů!

Zorbas je v servisu sat techniky profík, ale jsou závady, které jsou prostě nerentabilní, neboť čekat několik dní, čí týdnů, než se závada projeví, je prostě o ničem!
uživatel
Zip
02.11.2008, 09:43.03

Jen jsem zvědavý, jak dlouho toho opraváře budeš ještě hledat, než ti dojde, že mu v popelnici bude líp.
uživatel
Tomik535
02.11.2008, 20:15.39

Kluci, diskuze perfektní. Je to asi tak, že to je závada, která se neprojeví vždy. Když to jede, tak to jede, tam to nevypadne - zatím. Projeví se to často při zapnutí. Kdybych to nechal jet, tak věřím, že to pojede pořád.
Takže díky.
uživatel
sateliťák