Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.11.2008, 18:08.57

Alcad selektivní zesilovače vyhodit?

Potřeboval bych nahradit u nás v bytovce Alcad vložky (nejdou přeladit) nějakým jiným zesilovačem tak aby už nebylo kanálové omezení (máme K25 a K46). K46 jede, ale potřebuji rozšířit na K41 a K53. Stačí mi nahradit nějakým UHF zesilovačem o větším vybuzení? Z antény jede vše. jedná se o 28 bytů.Děkuji za info..
uživatel
Pájík
02.11.2008, 18:39.54

RE: Alcad selektivní zesilovače vyhodit?

Dalo by se to zaměnit třeba s níže uvedeným? :
http://www.profik.com/INSHOP/scripts/detail.asp?kat=ALCF711

Díky za názor...
uživatel
Pájík
02.11.2008, 18:56.25

Zalezi jak velky ten rozvod je.
Nejak nechapu, proc chces kvalitne provedenou STA s tim skoro nejlepsim vyhazovat. Zisk je jedna vec, vybuditelnost druha. Sorry, ale nezda se me ze by jsi teto problematice rozumel. Ty kanalove vlozky tam nejsou jen tak z (nevhodné slovo)e.
Pro 28 ucastniku by to mohlo jit nahradit necim sirokopasmovym, podival bych se spis po IKUSI CBS... ale za tu cenu budes mit ty dve vlozky taky, prima vlozka ALCAD 905 nestoji majlant.
uživatel
J a
02.11.2008, 18:57.33

V podstate vhodnost pouziti kanalovych zesilovacu zavisi krome jineho i na urovnich mistnich signalu,pripadne dobre slucitelnosti mistnich signalu v eteru.Kanalove zesilovace rady ALCAD typ ZP,ZG jsou preladitelne a jsou i koser pro DVB-T.Srovnat cca vstupni urovne ,klidne pro 4 kanaly tento zesilovac pouzit a vybudit na 105-110 dBuV (s rezervou na rozkolisani signalu).
uživatel
hdpe
02.11.2008, 19:00.01

Souhlas, ale jedna je na nic..K25 už nejede..koupením K53 a K41 zas máme jen 2x kanál...kdežto když by tam bylo něco jen pro zesílení UHF a neomezeno ...tak máme do budoucna fóra..tj.nemusíme když přibudou další kanály přikupoval vložky..tak jsem to myslel..
uživatel
Pájík
02.11.2008, 19:16.08

Uzkopasmove, kanalove reseny rozvod je technicky lepsi. Nemas v rozvodu zadny bordel a muzes si dovolit po jednoduchem srovnani urovni i vyssi urovne do rozvodu. Cena tech vlozek neni velka a stare vlozky muzes jeste za rozumny peniz prodat. Za cenu toho zesu ty vlozky poridis a jeste ti zustane.
uživatel
J a
02.11.2008, 19:17.56

TO: hdpe, chci se zeptat tato vložka:
http://www.altronik.cz/alcad-zg-401/d-73874/
se nechá přeladit když je již nalazená ? ..můžu se zeptat zda když budu mít sledování kanálů hned vedle sebe jak ji mám přeladit?..je tam nějakej vevnitř trimr?...děkuju za pomoc..to by mi pak pomohlo...
uživatel
Pájík
02.11.2008, 19:20.59

Ne, neni tam zadny trimr. Preladuje se to na polyskopu. Preladit se da tusim jen v urcitem rozsahu, nevim jestli by sla preladit 25 na 53, mozna na 41. Zeptej se v antechu.
uživatel
J a
02.11.2008, 19:31.29

Tak asi zakoupíme opravdu raděj další dvě vložky pro pokrytí všech tří kanálů (jedna jede) a bude ....asi je to opravdu nejlepší řešení pro bytovku.... :-/
uživatel
Pájík
02.11.2008, 19:46.08

Tim chybu neudelas. Zavolej si zitra do antechu, jestli by sla preladit ta 25ka. Jsou tam docela ochotni a rychli.
uživatel
J a
02.11.2008, 21:04.35

A to ještě nevíš, že do konce roku budeš vyhazovat i kanál 46, protože MUX 3 má přejít na kanál 59 - ze Žižkova i z Cukráku.
uživatel
kubisek
02.11.2008, 23:16.02

:))) :))) stačí širokopásmový zesák a na vstupu selektivní slučovač s regulací na vstupu, jen to umět a pak je to za pár šupů místo vyhazování za x vložek R^
uživatel
RAFI007
03.11.2008, 07:46.11

Mas pravdu, ale dotycny o tom vi prd a vymena te vlozky je asi to nejjednodussi a i cenove prijetelne reseni. Nepredpokladam, ze tam ma vlozku jen na digital. To preladeni taky nebude stat majlant, pokud nektera pujde preladit.
uživatel
J a
03.11.2008, 08:02.00

TO: Ja, a co tam dát tohle a mít navždy pokoj?..jenom vždycky přeladit..?..

http://www.gisow.cz/satelit/index.php?file_main=product_info.php&manufacturers_id=11&products_id=2864
uživatel
Pájík
03.11.2008, 08:05.33

Nevim, s timhle jsem nikdy nedelal. Nemam rad zbytecnou elektroniku kde nemusi byt. Zesilovace nebo vlozky stoji par kacek, nejake mam trvale skladem a mam klid. Takze na tohle ti nedokazu odpovedet.
uživatel
J a
03.11.2008, 08:12.16

No šlo mi o to jen abychom nemuseli pořád měnit vložky.. a taky aby se výkon těm vložkám vyrovnal. Zesilovače co jsem na netu našel tak u těch si nejsem jist jestli ten rozvod utáhnou a ta širokopásmovost mně taky trochu odrazuje, ale zkušenosti s rozvody nějaké mám...bytovka je ale větší... :8)
uživatel
Pájík
03.11.2008, 14:22.21

Kdyz by jsi tam ty alcady nemel, doporucil bych IKUSI CBS... s filtry na vstupu (ale kazdopadne by to chtelo resit po zmereni)
uživatel
J a
03.11.2008, 14:47.49

TO: Ja, líbí se mně ta zesil. jednotka 8850..jak jsem dal ten odkaz. Je to kompaktní...nechá se to přeladit...má to výkon jak ten alcad... a cenově to vyjde o něco dráž, ale na byty se to rozpočte..a do budoucna se nebude už nic dokupovat...tak jak to bylo řešeno doposud se vlasně nic nezmění jen namísto vložek bude ústředna z které využiju jen některé vstupy....... :8)
uživatel
Pájík
03.11.2008, 16:40.49

Sledujte seriál o STA.

http://www.d i g i z o n e.cz/clanky/sta-a-prijem-digitalni-televize-vy-se-ptate/

Snad to redakce snense...
uživatel
mirasat