Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.11.2008, 17:07.04

Citlivost přijímače?

Pánové, mám dotaz. Na stejné parabole, stejném twin konvertoru jsem měl 2 nezávislé Technisaty Digit MF4-S CC. Jeden z nich jsem - ten můj - vyměnil za Vantage 6000S. Kupodivu na tom Vantage řadu programů (FTA) nechytím, zatímco žena na tom starém ano. Konkrétně jí jede parádně Anixe SD, zatímco mně říká Vantage, že transpondér 12460H,27500,FEC3/4 kvalita signálu nulová. Je to citlivost přijímače, nebo jiný důvod? Dík za info.
uživatel
honza sr
14.11.2008, 19:08.03

jiný důvod

Nejspíše některý prvek v rozvodu je chybný, čímž vzniká nepřizpůsobení a tzv.frekvenční díra. Běžně to dělá konektor,zásuvka nebo jiný pasivní prvek. Na signálu z Astry 19.st nepoznáš nějaké rozdíly v selektivitě tuneru. Citlivost jako taková je nepodstatná, tu určuje LNB s parabolou. Zmiňovaný Vantage má tuner velmi kvalitního provedení.
Zkontroluj, zda údaje transpondéru jsou správně, možná zde je chyba.
uživatel
Zorbas
14.11.2008, 20:11.56

to Zorbas

Díky Zorbasi za názor, údaje o transpondéru byly OK, ale žádný signál na něm nebyl. Teď už je ale vše OK (ještě mne bolí prsty od povolování koncovek). Popřehazoval jsem "F" na konvertoru, nic,zkontroloval přívod mezi konvertorem a přepínačem - zase nic. Nakonec jsem projel nastavení antény "zeleným tlačítkem" DiseqC scan - a tam byla zřejmě nějaká zrada (a protože se tam údaje zřejmě automaticky změnily, já je uložil a z hlavy si nepamatoval původní, tak ani netuším jaká zrada to byla). Teď tam naskákalo nějakých 300 programů. Holt jsem jen obyčejný amatér, ale o to víc úspěch potěší. Ještě jednou dík za odpověď.
uživatel
honza sr