09.12.2008, 17:58.45 | |
Openbox - nejdou uložit západní družice!Vlastním Openbox X-820 a motor DiseqC 1.2. Problém je v tom, že mi nejdou uložit západní družice (přesněji řečeno družice od 5°E včetně. Poslední pozice, kterou lze uložit je na 7°E! U západních družic přitom dělám to samé - vyberu si nějakou frekvenci a pak nastavím motor (otočím anténou tak, abych chytil signál). Nakonec dám uložit...Problém je v tom, že pokud potom přepnu na nějakou stanici z družic 5°E a západněji, motor se neotočí - zůstane stát tam, kde právě je, takže na "západních" stanicích jsem bez signálu... Mám ho koupený již rok, zatím mi to moc nevadilo - řešil jsem to tak, že když jsem chtěl třeba družici AMOS, tak jsem si v menu vybral nějakou hodně východní (např. 80°E), přidal si tam ručně frekvence z AMOSu a místo otočení na východ jsem to otočil na západ na 4°W a uložil. Sice je to mírně nepřehledný, když mám naleděné třeba stanice z Digi TV pod názvem družice Express AM-2, ale přežil jsem to... Jenže poslední dobou mi přestávají stačit pozice! Proto bych to rád nějak vyřešil, nevíte, kde může být problém a jak to případně vyřešit? V nejhorším to je stále ještě rok v záruce, takže bych to mohl reklamovat... |
![]() tomygo |
09.12.2008, 18:17.25 | |
Re:Nechapem jednu vec.Preco nepouzivas USALS?Ja som mal podobny problem.Chyba bola v zdroji...rychla dioda.pozri openboxforum tam som to popisal. |
![]() ucholator |
09.12.2008, 19:00.37 | |
RE: Openbox - nejdou uložit západní družice!U tohoto přijímače je nutné vymazat například prvních deset satelitů ze seznamu v softwaru(nebo satelity, které nepoužíváš) v programu PBEDIT. Motor DiseqC 1.2. totiž pracuje pouze s prvními padesáti satelity na seznamu. A zrovna Amos, nebo nějaká družice vedle, je zrovna ta padesátá. Potom se Amos posune někam třeba do pozice třicet a vše je v pořádku. |
![]() jerry1954 |
09.12.2008, 19:06.04 | |
RE: Openbox - nejdou uložit západní družice!mal som podobny problem,stačilo to prerobiť na usals |
![]() par32 |
09.12.2008, 19:50.36 | |
to: tomygoDej mail a pošlu ti setting jak na stříbrném podnose: Express 80E - Hispasat 30W. Je to na USALS. PavelPE |
![]() PavelPE |
09.12.2008, 20:49.47 | |
to: PavelPEDíky, michek.tomas@gmail.com |
![]() tomygo |