Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.12.2008, 20:23.47

NOVA HD - Pojistovna

Porozujete nekdo take takove jako by zaseknuti obrazu? Mam Vantage 7100.
uživatel
flukes
14.12.2008, 20:25.08

RE: NOVA HD - Pojistovna

Ano právě to konstatujeme. A není to poprvé.
uživatel
sortimkv
14.12.2008, 20:25.59

Uf, uz jsem se lekl ze je to na me V 7100.
uživatel
flukes
14.12.2008, 20:26.55

Mám Vantage 8000
uživatel
sortimkv
14.12.2008, 20:28.13

re :

Potvrzuji Rv
uživatel
lubbik
14.12.2008, 20:29.24

DM800HD

Nabilo v.05 vše ok R^
uživatel
Jirka 3
14.12.2008, 20:30.16

Topfield 7700 taky to dělá.
uživatel
ava
14.12.2008, 20:37.17

nova hd je vůbec k smíchu. jediný neplacený hd programy na úrovni jsou bbc hd na 28e a festival klasiky na promokanálu astry 19e. protože vysílaj jenom nativní hd pořady
uživatel
vortimond
14.12.2008, 20:42.46

Tyhle prispevky jsou fakt nejlepsi!
uživatel
flukes
14.12.2008, 20:46.55

Na Openboxu x810 Nova hd vše ok jede bez problému na Digi. :laughing:
uživatel
Fogo hogo
14.12.2008, 20:50.01

no tak ty seš asi jinak z novy hd nadšenej ale pěkně se vybarvili. hlavně ty filmy ve formátu 4:3 jsou docela nevídaná věc a možná světová rarita!
uživatel
vortimond
14.12.2008, 21:00.14

No svetova rarita to rozhodne neni, to same lze videt na ORF ci nektere prenosy na Eurosportu HD, take jsou 4:3.
uživatel
flukes
14.12.2008, 21:05.24

a m2HD na Hotbirdu tam je to stále
uživatel
poky1
14.12.2008, 21:12.23

orf dává filmy v 16:9 pochopitelně! m2 nevím tam je filmů hrozně málo jestli vůbec
uživatel
vortimond
14.12.2008, 21:12.54

noo M2 HD je tam schválně jako odstrašující případ pro všechny jak by to nemělo vypadat...
M2 VHS/HD to je opravdu strašný..
uživatel
pat
14.12.2008, 21:18.47

Kdepak, ORF dava i 4:3, staci se koukat dopoledne.
uživatel
flukes
14.12.2008, 21:21.01

píšu o FILMECH. větší už to napsat nejde
uživatel
vortimond
14.12.2008, 21:48.57

K910 bez obtíží.
Jedna legrační návštěva se na ten program zrovna na celý dívala, tak to výjimečně vím, že neškubalo nic.
Předpokládám, že minimálně část z obtíží jde za nedostatečně dobře nastaveným anténami a různými multiLNB.
NOVA HD i Eurosport HD jsou dost citlivé na příjem, první, co vypadne, i když ostatní transpondéry ještě v pohodě s rezervou hrají.
uživatel
Antonín
14.12.2008, 23:26.42

Tak nechápu jak si někdo muže pustit v neděli večer legrační návštěvu do baráku a pak s ní koukat nepřetržitě a pozorně !! na ,,Pojištovnu štěstí" a tím pádem vědět jetli to cukalo nebo ne....opravdu legrační
Jinak nevím proč tady vznikl mýtus že je špatné a ostudné se dívat na NOVU a na její seriály vždyt snad není za co se stydět..nebo si vymýšlet že jsem koukal náhodou protože koukala návštěva...
Jinač to kostičkování není ani částečně špatným nastavením parabol cuká to lidem na dostatečně velkých a dobře nasavených parabolách.
"problém není na Vašich přijímačích"...
uživatel
pat
14.12.2008, 23:42.41

Ano

to je jedna velká pravda.
uživatel
hobo
15.12.2008, 00:38.21

iCord také kostičkoval

..iCord_HD také kostíčkoval
uživatel
Fugas66
15.12.2008, 01:32.34

samozdřejmě, že souhlasím s patem ohledně antonínovského-mýtusu ohledně TV nova, před rokem se dival, jak se mohu dívat na televizní noviny v HD testu Rv Rv , ale to už jsem zapoměl...
nicméně musím konstatovat, že jsem okamžitě přepnul na novuHD a sledoval to avízované "prskání" obrazu Vy to nazýváte kostičkování a nic jsem neshledal, ano také jsem to zažil, ale skutečně při velmi silném větru a prskalo to nepravidelně, tedy skutečně bych se přímo zaměřil na ten traspordér a prováděl bych testy, ještě musím podotknout, že šilhám na A3 z 16E twin (110-140)a z 85 twin 9E :8)
uživatel
Babui
15.12.2008, 01:46.25

Včera jsem na to krátce kouk a šilhám ještě teďka, ovšem není to tím že je to "NOVA" ale vysílaným obsahem. :)))
uživatel
TDB
15.12.2008, 01:56.42

vtipné, i když nic neřešící R^ R^ :laughing: :laughing:
uživatel
Babui
15.12.2008, 08:46.15

Pate, ne že by ti do toho něco bylo, ale do mého domu chodí na návštevu spousta lidí, je to velký dům, já mám mnoho přátel, ti mají další přátele, ale i tak sem docela vejdeme. Pojišťovnu štěstí jsem neviděl na vlastní oči, neboť zánovní blondýna, kterou si přivlekl kamarád, si vystačila v podstatě sama po dobu našeho prodlévání u doutníku a kompu v pracovně - tam baby u nás nesmí. Legrační na ní je to, že je blondýna, ale úplně bezprsatá.
Takže jsem se jí jenom zeptal, jestli viděla nějaké efekty jako kostičkování, nebo poskočení obrazu.
Neviděla.
Kromě toho je neviděl nikdo z dalších lidí, co se motali okolo puštěné televize průběžně, avšak pečlivě nesledovali ten jistě neobyčejně napínavý a poutavý příběh z lékařského prostředí.
Po pravdě řečeno, ani nevím přesně, oč v tomto příběhu jde, takže se těžko mohu vyjádřit, jestli je to dobré nebo ne. Jenom to prostě bez legrační návštěvy neprsaté blondýny nikdo u nás nezjistí, jestli při Pojišťovně štěstí škube nebo neškube, protože ze střípků pochycených tu i onde, se dá soudit, že je to prostě mýdlový seriál, kde chvilku ten s tou, nebo ta s tím, pak někoho přejedou, nebo umře jinak, je z toho smutek a tak stále dokola. Dietl jim všem ukázal směr, i když jeho přípěhy ještě mívaly začátek a konec, nějakou katarzi, což už teď v nekonečných příbězích není. Ale to taky není nic nového, Rodokaps to využíval už v době mého mládí.

Proč to komu cuká nebo necuká nevím, pokud jsem u toho nebyl. Co si myslím, to jsem napsal. Velká část bud způsobena nekavlitním příjme přes různá multifeedová monstra, nepřesně nastavené motory apod. Zjistit to můžete snadno - mám-li pravdu, najdete korelaci těchto jevů s počasím.
Každopádně u mne tuhle neděli večer necukalo.
uživatel
Antonín
15.12.2008, 09:46.17

NOVA HD - Pojistovna

Dobrý den sohlas z Antonínem NOVA HD necukala a ani nijak jinak neblbla,díval jsem se na to se ženou a to je kritik
jak má béjt.
uživatel
ladinek
15.12.2008, 10:43.34

zasekávání obrazu

Ahoj,
moje verze:
Nova HD mi šla cca měsíc v pohodě, ale je to asi 14 dnů zpět, co se občas (5-10x) za film zasekne obraz, neboli škubne. Kostičky jsem žádné nepostřehl. Není to pravidelné, ale po každém večeru, kdy to blbne, se na fóru objeví dotaz, jestli se to stalo i někomu jinému. Trochu mě uklidňuje, že nejsem sám, ale znepokojuje, že u někoho je to na 100% vpořádku. Přitom síla a kvalita signálu se u mně nemění a vždy po kontrole je přibližně stejná - cca 80%. Přikláním se k názoru, že chyba je u provozovatele. Mám obyč. Comaq, ostatní HD jsou OK.
uživatel
Tomíno
15.12.2008, 11:43.19

Mám stejný názor jako Tomíno. Na můj dotaz u Skylink žádná reakce.
uživatel
sortimkv
15.12.2008, 15:37.29

Zkuste se taky kouknout z okna. Kolik je oblačnosti. Jestli to s tím nějakou nevysvětlitelnou náhodou nesouvisí.

Není vůbec žádný argument, že ostatní HD jsou ok, ani že ostatní SD na A23,5 jsou ok. NOVA HD a Eurosport HD jsou vysílany jiným způsobem, na jiném transpondéru, s jiným BER, jinou modulací. Jsou svým způsobem exotické.
Argument by byl, kdyby Eurosport HD byl 100% ok a NOVA HD kostičkovala, pak by to znamenalo, že NOVA něco vysílá divně. Ale když se podíváte, tak ty stížnosti na kostičky jsou především u těch dvou, tak nějak na střídačku, jak si kdo vzpomene.
Druhý otazník mohou být přijímače. NOVA HD (i ten Eurosport se vysílá v modulaci DVB-S, nikoliv DVB-S2, má dost veliký FEC (to nebude náhoda)), ne každý přijímač si s tím možná ví dobře rady??? Mírně podobně vysílá ITV HD na 28e a s tím taky jsou mírné problémy.
uživatel
Antonín
15.12.2008, 16:38.22

Jestli by byl na vině přijímač, čiliže na decoder by přicházel dobrý ale jím obtížně zpracovatelný signál tak to by se poznalo na PC při přehrávání MPEG SW přehrávačem.

Jinak sem ještě neviděl jakýkoli záznam bez chyb. (nejen HD)
uživatel
TDB
15.12.2008, 17:15.20

Záznam bez chyb je možný, ale často se to podceňuje...
uživatel
Antonín
15.12.2008, 19:31.31

A co UPlink, včera jsem našel nějaký starý článek s foto paraboly pro Óčko, ta anténa jestli měla dva metry tak to bylo hodně, a kdo vidí s jakým výkonem se vysílá, pořád se šetří na tocích dat, hranice je postavena aby si náhodou i napůl slepá bába nestěžovala a při změně klimatu se musí projevit i ta cesta k družici ...

JInak kdo chytá ještě pozemní analog tak též není ušetřen výpadkům snímků, někdo by mohl říci záškub někdo koskatění atp.
Mám na mysli výpadky při přenosech né při přehrávání z PC v TV studiích ...
uživatel
TDB
15.12.2008, 21:22.20

Bohuzel problem neni na strane uzivatete, me to obcas taky zazlobi a to na parabole PASAT 220 cm !! Prijimac DM800. O problemu Skylink vi, bohuzel to bude neco na opticke trase, takze reseni nebude jednoduche ... drive slo vse ok.
uživatel
007
15.12.2008, 21:36.38

na Fergusonu HF8900 HD sleduji někdy taky záseky na Nova HD, naposledy při nějakém filmu jakoby naskakoval obraz z televizních novin cca po 8 minutách, ale je to jen někdy, takže problém na Nově.
uživatel
lopro
21.12.2008, 21:16.02

Koukam na to a je to snad horsi nez minule, dokonce i kosticky, jak ostatni?
uživatel
flukes