Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.01.2009, 17:48.02

Propojení DVB-S přijímače s DVD rekordérem

Potřebuji propojit satelitní přijímač s DVD rekordérem.Poraďte mi prosím,který (typ,výrobce,provedení) by byl vhodný z hlediska kvalitního přenosu.
uživatel
Jaros
04.01.2009, 19:51.21

RE: Propojení DVB-S přijímače s DVD rekordérem

Žádný. DVD rekordér je analogové video, které používá digitální medium, proto nemůže být kvalitní.
uživatel
Antonín
04.01.2009, 21:08.25

propojení dvb-s a dvd recorder

Kdybys měl pravdu, tak by nikdo nekupoval dvd recordér, leda totální neználkové. Kvalita záznamu je jinde, než byla u klasického videa, zejména pokud se využije signal RGB ze satelitu. Já mám Pioneera DVR 545 HX a Kaona KCS-S660 HD a kvalita se vyrovná DVD (na full hd televizi 40"). Existuje ale nějaký dvd recorder, co nahrává rovnou digitálně. Nebo koupit satelit s hdd a pak jde taky rovnou nahrávat digitálně.
uživatel
Jumi
04.01.2009, 21:30.44

Tvoje první věta definitivně platí.
Kvalita je omezená PALem - většina tzv. DVD rekordérů nemá RGB vstup. A i u těch RGB si k poměrně nekvalitnímu vysílání ze satu přidávaš šum D/A převodu a pak hned ještě šum A/D převodu plus případné omezení šířky pásma analogových zesilovačů, kabelů a dalších prvků mezi tím.
S tím nikdo nic nenadělá.
Leda Neználek ve Slunečním městě.
Pokud vůbec nahrávat, tak jedině digitálně.
(Navíc je to asi i levnější ...)
uživatel
Antonín
04.01.2009, 21:33.38

smutné je že má Antonín pravdu :-/ a s těma Neználkama jsi to trefil
uživatel
poky1
04.01.2009, 21:53.42

propojení dvb-s přijímače a dvd recordéru

Pokud Jaros chce použít dvd rekordér, tak asi chce kvalitněji nahrávat než na video. Bez ohledu na to, zda jde o převod digital-analog a opačně nebo né.Rozdíl oproti video záznamu je jednoznačný, kdo viděl kvalitní záznam z kvalitního signálu ze satu, tak nezavrhne dvd recordér jenom kvůli tomu.
uživatel
Jumi
04.01.2009, 21:56.34

@Jumi
Perfekcionisté budou jistě namítat, ale tvůj názor beru!
uživatel
Tomik535
04.01.2009, 22:19.01

Samozřejmě že má Antonín pravdu, jenomže když to říkáš lidem, že DVDrec je technický nesmysl pro digitální vysílání,ťukají si na čelo a chtějí volat Chocholouška...
uživatel
stj
04.01.2009, 23:00.52

Rekordery Panasonic umi nahravat RGB a jsou i ve Stand-by pro RGB pruchozi.Satelitni prijimac musis do recorderu zapojit pres TV Scart vystup,jelikoz Scart vystup VCR, neni vybaven RGB signalem.Ja alespon takovy prijimac neznam.Pokud budes nahravat kvalitni sat signal/ne DigiTV/ a pod. a budes pouzivat SP rychlost,jses schopen udelat unosny zaznam,lepsi nez na VHS.
uživatel
Saxon
05.01.2009, 08:35.23

Jistěže je ten záznam o hodně lepší než VHS, to jste mne ovšem broučkové nepochopili...kromě zmršenin, které si nahrajete DVD rekordérem, vám VHS ještě navíc zkrátí pásmo na cca 2,4MHz. Takže je o hodně horší, pomatlá občas pásek, který se i natahuje a mírně se demagnetizuje. To všechno DVD rekordér fakt nedělá.
Což ovšem neznamená, že má jakýkoliv smysl nahrávat něco DVD rekordérem. DVD rekordér je skutečně zařízení vhodně jenom pro trubky. Ale úplné trubky. Protože obyčejná průměrná trubka si to přečte, nenaletí na triky prodavačů, a bude nahrávat skutečně digitálně.

K DVD rekordéru si však majitel nutně pořídí zlacený SCART kabel a multifocus. Satelitní anténu si dá vysoko na komín, aby měl hezký obraz. Návštěvy se před slavný DVD rekordér zasunutý vedle nikdy nepoužívaných skleniček v leštěné obývací stěně od zdi ke zdi dostanou jenom v ponožkách. A na neděli jsou na doma nejlepší tepláky (v létě trenky). K holiči jen párkrát do roka, vlastně výhradně při nějaké příležitosti.
Nechcete tohle všechno radši nechat nějakým východním sousedům?
uživatel
Antonín
05.01.2009, 10:11.31

Váš pohled na DVD-Rekordery znám a co se týče technické podstaty s Vámi naprosto souhlasim.Příčí se mi ovšem,když někdo napíše že to je nesmysl.Jestli to je nesmysl, to musí vědět ve vývojových laboratořích a obchodních centrech firem.Pokud maji zisky z prodeje,tak proč to nevyrábět?
Jestli zde několik troubálků polemizuje nad smyslem,nebo nesmyslem těchto výrobků je uplně buřt.
Naštěstí.
Zrovna v neděli ráno jsem stál v Bille u regálu s ovocem a říkal jsem si,proč kurwa štechtí pomeranč s grepem dohromady,vždyť se to nedá žrát!
Vzpoměl jsem si na zdejší diskusi a hned jsem si vzal kilo pomerančů a dva grepy a šel jsem klidně dál.
;)
Ten poslední odstavec je výbornej. R^
uživatel
Saxon
05.01.2009, 11:29.12

Já ovšem za nesmysl nepovažuji výrobu a prodej, alébrž koupi. To jsou tři činnosti, které nejsou automaticky v jednom pytlíku.
Přesun peněz od hloupých k chytrým je přírodní zákon, něco jako gravitace. Nic se s tím dělat nedá, ti chytří si vždycky najdou nějakou cestičku k penězům těch hloupých. Někdy férovější, jindy méně férovou.
I tu anténu na komín bych za příplatek na přání zákazníka klidně instaloval, kdybych se tím živil...dokonce kdybych měl blbou náladu, tak bych možná byl snad schopen mu i nabulíkovat, že je to tak lepší, to se jeden někdy neudrží a už hřeší. Ale asi nenamontoval, ono by to ulpělo i na mně a mojí pověsti, musel bych na tu parabolu našplíchat "ten blbec to tak výslovně chtěl"....
P.S. ten grep s tím pomerančem, to není správný příklad, sedělo by to jedině, kdyby se z křížence bezvýhradně každý posr...
uživatel
Antonín