Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.01.2009, 18:27.50

projektor vs plasma

Co koupit, plasmu (panasonic th-42px80ea) nebo projektor ve stejné ceně? Sleduji hlavně SD TV a občas DVD filmy. Máte někdo zkušenosti se sledováním SD TV přes projektor? Jaký používáte projektor, projekční vzdálenost, úhlopříčku atd.? V kterém obchodě předvádějí projektory? Děkuji.
uživatel
coach
04.01.2009, 18:35.25

RE: projektor vs plasma

podívej se jaké zvládne rozlišení projektor a pak se ptát už nebudeš
uživatel
poky1
04.01.2009, 18:59.26

Mám zkušenost.
Měl jsem projektor, přešel jsem na velkou TV. (To ale není 42", bohužel).
Projektor měl tyto nevýhody:
- šuměl v místě odkud koukám - tedy skoro rovnou "do ucha"
- bylo nutné zatemnit (nebo aspoň přitemnit, koneckonců v kině je taky tma)
- běžné věci v SD nic moc, horší věci jako HBO z UPC, nebo dokonce Galaxie nesledovatelné, televize mají totiž vyspělý firmware
a tyto výhody:
filmy byly lepší zážitek, než v kině (tedy za předpokladu slušných dat, minimálně kvalitní DVD 720x576, ale lépe aspoň 720p.)

Chápu, že řešení 55" nebo 60" za stejné peníze není. Takže je třeba hledat jiné kompromisy. Podle mých zkušeností je projektor výborně vhodný skoro výhradně na sledování filmů, na ostatek je potřeba ještě jiné zařízení.
uživatel
Antonín
04.01.2009, 20:16.57

projektor vs plazma

mám obojí, tedy místo plazmy lcd full hd Sony 40"(ten tvůj má pouze rozličení hd ready) a každý je na něco jiného. Provoz projektoru (mám v hd rozlišení 1080i) je drahý kvůli ceně lampy a nehodí se na všechno, nejlépe na filmy v dvd nebo blu-ray kvalitě a sport. Dívat se na všechno ostatní, včetně blu-ray disků je vhodnější použití televize, ať už plazmy nebo LCD, ale s full rozlišením, v tvém případě zásadně Panasonic TH-42PZ80ea. Z toho neslevuj a nejlépe se 3 vstupy HDMI. Později můžeš litovat.
uživatel
Jumi
04.01.2009, 20:21.09

Jaký typ projektoru jsi používal? Jakou úhlopříčku?
uživatel
coach
04.01.2009, 20:27.24

projektor vs plazma

Pořád používám Sanyo PLV Z1, ale teď už bych šel do Sanyo PLV 2000 HD.Uhlopříčka plátna DA-LITE přes 2 m (2,17 m).
uživatel
Jumi
05.01.2009, 17:30.32

Zalezi na manzelce

Pred 3 lety jsem uvazoval o koupi plazmy. Jedina s akcpetovatelnou kvalitou obrazu byle v cenove relaci nad 200000 korun, tak jsem se nechal premluvit na projektor Sanyo PLV-Z3. Momentalne mam PLV-Z4 a uvazuji o koupi Panasonic AE3000. Je pravda, ze fullhd televize jsou ted levnejsi nez fullhd projektory, ty televize ovsem nemaji uhlopricku 2,5m. Dale si je treba uvedomit 2 veci: Za prve rozliseni neznamena automaticky odpovidajici kvalitu, dokonce ani na Blue Ray nosicich, nemluve o satelitnim HD vysilani, cili prepocitanim full hd do 1280x720 realna kvalita obrazu az tak neklesne. Za druhe z vlastni zkusenosti vim, ze limitujicim faktorem zivotnosti LCD projektoru jsou panely, ne lampa. Jestli se LCD projektor nepouziva porad v rezimu 16:9, panely se opotrebovavaji nerovnomerne a po 2000 hodinach je videt zluty nadech na okrajich. Ale stejne bych projektor za zadnou prtavou 42-palcovou televizi nemenil :)
uživatel
namorvx
05.01.2009, 17:34.23

Také bych se přiklonil k plazme.V teto cenove kategorii bude nakup projektoru (slusneho) problem. Ja jsem jiz projekci prenechal detem - Nintendo WII na platne s200cm neco do sebe ma:-). Jako nevýhodu vidim i to, ze rezie projekce je podstatne vyssi, nez plazmy,nutnost chlazeni (a dochlazovani)a mimo jiné jistou omezenost počtu vstupu.Na druhou stranu parkrat jme projektor pouzili jako "letni kino" a to take melo neco do sebe.
uživatel
Bloud