Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.01.2009, 22:05.05

Výměna DVB-S přijímače

Chci stávající DVB-S přijímač SD vyměnit za HD. Používám motor a přijímám satelity mezi cca 5W - 30E. Protože od minulého nastavení paraboly proběhly stavební úpravy a parabola je v tomto ročním období těžko přístupná, chtěl bych od zdejších odborníků potvrdit nebo vyvrátit mou představu o postupu výměny:
1. nastavit parabolu na 16E (nulový bod Znojemsko) naladěním programu na této pozici vysílajícím
2. vypnout stávající přijímač a odpojit přívod od LNB
3. do nového přijímače zadat použití motoru a zadat zeměpisnou polohu
4. připojit přívod od LNB (motoru)
5. zadat do nového přijímače pozice přijímaných družic
Lze to takhle provést?
uživatel
jansv
24.01.2009, 22:28.58

Výměna DVB-S přijímače

Nevím jestli to chceš vyměnit zadarmo,a nebo za příplatek,nemám rád tyhle vztahy,dělám to pro kámoše jen za kafe a cigárko u dobrého posezení. Ta záležitost o které mluvíš je otázká tak možná jak uvádíš,že máš motor od 5W-30E pro mě tak na 20 MIN. :laughing: :laughing: KDYŽ BUDU MONTOVAT I MOTOR TAK MAX.1 HOD.nENÍ TO NIC SVĚTOBORNÉHO A PROTO SE PTÁM,proč to neuděláš sám hned!!!!
vždyť to je zábava a úplná sranda.
uživatel
hery
24.01.2009, 22:35.04

Výměna DVB-S přijímače@BABUI

OBRAŤ SE NA BABUI TEN JE OD vÁS A JE ODBORNÍK PRVNÍ TŘÍDY,!!!!!!!A MÁŠ TO CO BY DUP!!!!!!!!!!!! :laughing: R^
uživatel
hery
25.01.2009, 09:33.06

Výměna DVB-S přijímače

....udělal jsem to minulý, tak jak popisuješ (ještě jsem si dopomohl funkcí USALS) a jede to.
@hery..dnes nějáký rozverný :)))
uživatel
jobra57
25.01.2009, 10:42.50

RE: Výměna DVB-S přijímače

Jednoduše parabolu odpoj tak jak je v novém přijímači nastav USALS nastav zeměpisnou polohu a vše bude fungovat jak má. V režimu USALS posílá stb motoru přímo azimut kam se má natočit, takže pokud byla jednou parabola správně nastavena bude v tomto režimu pracovat okamžitě po připojení libovolného správně nastaveného (zeměpisná poloha - USALS) přijímače.
uživatel
kapax
25.01.2009, 11:26.55

Já jsem to pochopil tak, že ji chce dát nejspíš na jiné místo.
uživatel
Tomik535
25.01.2009, 12:08.09

stávající DVB-S přijímač SD vyměnit za HD

tak to jsi to pochopil blbe :-D
chce jen prejit na HD

Ano, od toho je USALS, do noveho zada jenom svou pozici a je hotovo
uživatel
gorro
25.01.2009, 12:15.56

Četl jsem jen ten postup, tak jsem si toho nevšiml. Pak nevím, co tam chtěl mastit s nulovým bodem.
uživatel
Tomik535
25.01.2009, 12:18.56

asi myslel Diseq 1.2
uživatel
gorro
25.01.2009, 12:19.38

Tak ako píše Kapax. Pretým, než odpojíš pôvodný SD príjímač, pozrieť v nastavení antény, čo je nastavené: diseqc alebo USALS. Ak USALS, pozrieť aké je nastavenie zemepísnej dĺžky a šírky. Zapamätať si. Je lepšie natočiť parabolu na družicu, z ktorej sú naladené stanice aj v novom prijímači. Zapamätať si. Až potom odpojiť výstup z prijímača ku motoru a LNB. Nový prijímač prepojiť s TV. Výstup ku parabole nazapájať! Na novom prijímači v nastaveni antény zadať do USALS tie isté hodnoty zamepisnej polohy. Ak nový prijímač nemá nič predladené, musí sa pred pripojením kábla ku parabole nastaviť tá istá družica, na ktorej bol povodný prijímač odpojený. Vtedy sa motor "chytí" bez problémov.
Ak pôvodné nastavenie ovládania antény bol disecqom, je najlepšie pred odpojením paraboly motor natočiť na družicu, ktorej programy sú predvolené v novom prijímači. Ak funguje, treba vojsť do nastavení antény a túto pzíciu uložiť. Ak v novom prijímači nie sú naladené všetky družice, ktoré využíval pôvodný SD prijímač, je treba ostatné družice doprogramovať do nového prijímača cez známe transpondéry funkciou diseqc krokovaním motora až do polohy s najvyššou úrovňou signálu a kvality. Túto polohu uložiť do pamäte prijímača. A ešte; ak bola predtým na pohyb paraboly používaná funkcia diseqc, nový prijímač bude mať určite aj funkciu USALS. Vtedy, treba do nového prijímača zadať parametre polohy umiestnenia stanovišťa antény pre USALS z GPS alebo mapy. Nastaviť v ňom družicu, na ktorej bola nastavená parabola pre odpojením pôvodného prijímača a potom pripojiť výstup ku parabole. Motor by sa mal "chytiť". Presnejšie "doladenie" polohy paraboly možno ešte dorobiť vyskúšaním zmien zemepísnej dĺžky po 0,1 stupňa na E alebo W, či signál a kvalita sa ešte nezlepšia. Tento postup "doladenia" je možno používať aj v prípade, že počas používania sa niekedy motor "netriafa" na polohy.
uživatel
fansat