Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
01.02.2009, 19:29.59

Aký konvertor na Toroidal 90?

Aký konvertor by som mal použiť na parabolu Toroidal 90? Chcel by som tam mať 8x Quad v rozsahu 28,5E - 5W. Uvažoval som o Diavolo Quad 0,1, ale zdá sa mi v našich e-shopoch pridrahý. Trošku sa zdráham objednať si ho napr. z nemeckých obchodov, kde je o poznanie lacnejší. Len potom prípadné problémy s reklamáciou. Viete poradiť nejakú vhodnú alternatívu? A ešte k tej parabole. Nikde nemôžem nájsť originál Wavefrontier T90. Sú medzi originálom a klonmi podstatné rozdiely? Vďaka
uživatel
Baky
01.02.2009, 19:54.20

RE: Aký konvertor na Toroidal 90?

Diavolo nekupuj, rozhodne ne kvuli udaji 0,1dB.Quady muzes pouzit treba Inverta, pozor na drzaky reflexniho directoru.I u nich by se melo Inverto vejit.Antena T90 origo bude jiste lepsi/predevsim na krajich/,ale vyrobek od Maximum neni rozhodne spatny.
uživatel
Saxon
01.02.2009, 20:24.11

Podle mě se Toroid(origo)Wafe frontier už nevyrábí.
Převzal to Maximum taky vlastně origo.. ;)
No a pak už jsou ty šmejdy jen co se tomu podobají
uživatel
pat
01.02.2009, 20:29.42

Saxon

Čo sú to za konvertory Quad Golden Interstar 0,2dB alebo Quad Opticum 0,1dB premium -LPQ-02F? Prvý stojí 24 a druhý 15 €. Nejako sa mi nezdajú tie značky(najmä tá druhá) a navyše, sú to také dosť masívne konvertory. Dala by sa ešte niekde zohnať originál Wavefrontier 90? Volal som do toho obchodu, kde majú tú, čo mám vyhliadnutú a povedali mi, že toto je Toroidal 90 Fe a že nič iné neexistuje. Taký neochotný bol ten človek tam. Ceny majú ale dobré. Pri parabole nie je uvedený výrobca, no na obrázku je uvedený Wavefrontier. Parametre sú skoro rovnaké. Stojí asi 97 eur. Niektoré e-shopy ponúkajú Toroidal ABCOM, tá vyzerá však trochu ináč ako Wavefrontier. Až tak jej neverím.
uživatel
Baky
01.02.2009, 20:40.14

pat

Jasné, tak teraz už len vybrať niečo, čo zostalo po Wavefrontier. Maximum som nikde v sk e-shopoch bohužiaľ nenašiel. Všade uvádzajú len Toroidal Fe 90.
uživatel
Baky
01.02.2009, 20:40.45

pat

Jasné, tak teraz už len vybrať niečo, čo zostalo po Wavefrontier. Maximum som nikde v sk e-shopoch bohužiaľ nenašiel. Všade uvádzajú len Toroidal Fe 90.
uživatel
Baky
01.02.2009, 20:48.04

http://satlex.de/en/satcom_t90-pic_37.html
presne takovouhle antenu sem koupil jako maximum od abcomu i s tim co je tady pouzity jako drzak. s suplerou sem s tim kolem nebehal, ale podle tech obrazku je to uplne to samy.
uživatel
bublajs
01.02.2009, 21:18.59

Na "originálních" Wafefrontier" byl i nápis Wafefrontier na parabole.
Na "originálnich" Maximum už žádný nápis není pouze na krabici.
Jak říkám myslím že je to stejné oni převzali jen výrobu.
Vše ostaní co tak vypadá je šmejd já ho neviděl ale Saxon onehdy psal že to měl a byl to docela děs co se týče zpracování...
Torodial název není výrobce ale název paraboly jako takové..jako např."ofset" atd...
uživatel
pat
01.02.2009, 21:34.08

pat

No veď práve, žiadny výrobca. To tam už mali niečo aspoň napísať. Na stránke je zobrazená parabola Wavefrontier a dokonca je tam aj návod na montáž v skomolenej slovenčine,kde na obrázku tiež figuruje WF. Ale asi to nebude ten najhorší šmejd, lebo tá cena je dosť vysoká.
uživatel
Baky
02.02.2009, 08:15.03

quad ALPS BSTE4 0.2dB nebo pockej na Diavolo 0.0dB pripadne pujdeme s hodnotama i do minusu.Nezapomen, ze Diavolo jako jeden z mala LNB ma napis HDTV ready, a to se vyplati. :-)
uživatel
meduzka
02.02.2009, 08:47.19

ty kramy T90 maji na krabici logo Gobo,nebo Globo, nebo tak nejak.A nedodavaji k ni trojnozku,Maximum ji v krabici ma.Ta trojnozka je asi jedina vec, podle ceho se to i vytelefonovat.
R^
uživatel
Saxon
02.02.2009, 13:20.06

Takže je to toroidka Opticum. Aspoň tak mi povedali do telefónu a nemá to trojnožku. Na to som sa opýtal. Neviem, čo to je za značku, poznám ju len z prijímačov, ale paraboly...? Nezobral som to. Idem hľadať ďalej. Vďaka za cenné rady, Saxon a ostatní. Už by som naletel na nejaký krám...
uživatel
Baky
02.02.2009, 13:29.09

Takže je to s tím logem Globo, že jo?!
To neber,kup si to raději u pana Pavelky v Olmi, ten prodává tutově Maximum. R^
Doufám, že mě nevyřachnou za skrytou, nebo spíš odkrytou reklamu. :))
Tu trojnožku můžeš využít i na jinou montáž, třeba na ploché střeše, s klasickou ofsetkou.
uživatel
Saxon
02.02.2009, 22:58.22

Tak som našiel v jednom shope Maximum a aj som ju objednal. Pýtal som sa ich, či tam je trojnožka, odpísali, že je to tak, ako to výrobca zabalil. V inom mi zas núkali parabolu od firmy Janky. To nehrozí! Som zvedavý, čo mi príde :-)
uživatel
Baky