| 12.03.2009, 16:17.15 | |
Jaký přijímač v HDPoraďte, jaký koupit přijímač v HD provedení. Rozhoduji se mezi Vantage HD-7100 TS Combo a AB IPBox 9000HD rozšířený o Tuner IPBox 9000T. Jde mi hlavně o jednoduchý a spolehlivý provoz, nahrávání na HDD a EMU. Děkuji za názory. |
![]() milanh |
| 12.03.2009, 16:31.47 | |
RE: Jaký přijímač v HDIP BOX 9000 HD bych neřadil mezi jednoduché přijímače na obsluhu.A i si troufám říct že to ani není přijímač pro "obyčejné" lidi (myšleno sat fandy). Vantage už ok.Ale každopádně je potřeba mít ujasněno na co budu koukat. |
![]() pat |
| 12.03.2009, 16:58.32 | |
RE: Jaký přijímač v HDpate, nevidim na obsluze ipboxu hd nic , co by i neznalkovi zpusobovalo potize. takova obsluha prijimace pres www rozhrani je vec, kterou by si nekdy mel radne prozkoumat nez se vrhnes do unahlenych usudku. nejsem zadnej unixovej guru , ale nejake zkusenosti za ty leta pouzivani routeru,workstation, jednodussich serveru aspol mam a muzu s klidnym svedomim rict, ze jsem je zatim k nicemu nepotreboval.kdyby v tento okamzik existovala aspon 95% funkcni enigma2 tak nevaham a rikam ipbox. v takovem pripade se vantage muze jit zakopat :)) ten firmware co k tomu tedka je , zase tak vykonej neni. webovy radia fungujou, nejakz divx xvid to prehraje a nahravat to umi. |
![]() bublajs |
| 12.03.2009, 17:10.29 | |
RE: Jaký přijímač v HDJasně ok ale já vycházím z toho že tazatel je nováček a bude si kupovat svůj první sat.přijímač.Pak jsem přesvědčen že to není přijíamč pro něj.. Ale to se jen dohadujeme :)) Jeho specifikace byla v uvodním dotazu opravdu velmi chabá. Ale třeba se mýlím a je to profík..ale už ten poždavek comba DVB-T na to nevypadá..to je blbost nějaký combo dnes.. |
![]() pat |
| 12.03.2009, 18:04.19 | |
aky prijmac v HDNo ja neviem na co sa budeme pozerat az nam skandidavci skoncia.Ak dobre citam na nemeckom fore aj ORF ide nieco robit s kartami..Zostane nam ANIXE..Ci vidite svetlejsiu buducnost? |
![]() lubo540 |
| 12.03.2009, 18:42.22 | |
RE: Jaký přijímač v HDmaj zacit vysilat i verejnopravni nemci :) |
![]() bublajs |
| 12.03.2009, 19:04.59 | |
RE: Jaký přijímač v HD2lubo540:Na to, co si budeme tím nebo oním způsobem platit. Ta veřejnoprávnost je vlastně všeobecná placení státní televize, u nás i v Německu (a tak to bude to jediné, co si platit možná nebudeme, možná, protože...) |
![]() Antonín |
| 12.03.2009, 19:07.56 | |
RE: Jaký přijímač v HDJa by som si vybral taky, ktory vie AAC a AAC+ audio. |
![]() gogo1 |
| 12.03.2009, 19:40.54 | |
RE: Jaký přijímač v HDAhoj jsem stejneho nazoru jako pat ten ipbox je sice dobry primac ale pokud vubec nemas zkusenosti s temito saty a nemas nekoho kdo ti to nastavi tak se budes muset velice snazit ,studovat a studovat.Jinak je mnoho jednodusich a podobne kvalitnich satu.Lukas |
![]() lak |
| 12.03.2009, 20:14.31 | |
RE: Jaký přijímač v HDlak: tvuj nazor je zcela evidentne zalozen na uplne neznalosti. zadne snazeni se nekona. prijimac pripojis zapnes a ladis uplne stejne jako jakykoliv jiny . studovat a studovat by si mel predevsim ty, aby si tady neplacal uplny kravoviny.jak jednodussich a podobne kvalitnich ? ktery prijimac umi prehravat internetova radia ? ktery umi prehravat divx ze sitoveho disku ???? atd ?? ja ocekavam seznam kde tech prijimacu bude mnoho, kdyz tady tvrdis takovy veci jaky tvrdis. takze prosim, prostor mas |
![]() bublajs |
| 12.03.2009, 20:28.19 | |
bublajsJe mi lito ze si nepochopil moji odpoved ale samozdrejme kdyz pujde jen o uzivani tak pokud muto nekdo nastavi tak zde problem neni.Ale jde o to co jsem zde resil z V.F.ze pokud se mu naskytne nejaky problem tak se zde na nej oborite at se obrati na prodejce.Proto si myslim ze je mnoho jinych nebuduje tady psat, satu ktery jsou jednodusi-levnejsi.ps-jinak nic o int.radiu,divx nepsal.Jinak ja osobne proti linuxu nic nemam a myslim ze kdyz jsem se to naucil ja tak urcite se to naucit da :8) .LUKAS |
![]() lak |
| 12.03.2009, 20:39.13 | |
RE: Jaký přijímač v HDstale trvam na tom, ze nevis o cem mluvis.pokud mu to nekdo nastavi ??? a co by mu mel prosimte nastavovat ??? neni co nastavovat. fungujem to jako kdejaky krap. zadny jednodussi prijimac neexistuje, neb system ktery je bezny se osvedcil. manual popisuje vsechny funkce, videl jsem manual na jeden HD stroj a vazne sem se nasmal. levnejsi sat asi sezenes. lace prinasi svoje ovoce. kdo chce kam, pomozme mu tam. |
![]() bublajs |
| 12.03.2009, 20:55.47 | |
bublajsJak myslis trvej na cem chces je to tvoje vec nase nazory muzou byt rozdilny dit od toho je to diskuze.Ja mam bohuzel trosku jinou zkusenost.Prvne dodam ze nejsem zadny prodejce a ze pouze prezentuji svuj nazor-nic ve zlem.jinak co treba octagon.Vcera jsem byl u znameho velice me prekvapil.Bohuzel bych rekl ze vice nez ipbox-ale treba se milim. ip box nevlasnim jen jsem ho pomahal nastavit a nainstalovat a docela to byla bida pro me jako amatera.Jinak dodam ze pokud on tomu trochu rozumi tak bych sel radeji do dreamu ale nikomu nic nenutim.Lukas |
![]() lak |
| 12.03.2009, 21:41.20 | |
bublajsnic ve zlým kolik jsi toho dnes vypil ???Ale tvrdit že IP Box 9000 HD je obyčejný přijímač a jednoduchý jako každý jiný je trochu silná káva. A že i začínající uživatel jen zapne do sítě,naladí a hraje je dvojitá káva.. A během chvíle bude poslouchat I net radia a koukat na divix je už trochu mooocccc .... chci vidět jak to bude vše konfigurovat..čtečky atd... Bavíme se o nováčkovi co si to dělá sám !!! Samozřejmě pokud k němu přijdeš a vše mu uděláš a budeš pak 3 hodiny učit a vysvětlovat je věc jiná... A stejně druhý den zavolá že něco blbě zmáčknul a nejde mu to... :))) :))) |
![]() pat |
| 12.03.2009, 22:11.06 | |
RE: Jaký přijímač v HDKazdy ma chvalit co ma doma. Octagon HD som mal len jeden jediny den- napriek tomu ho mozem zacinajucemu odporucit. Ma aj chyby -ale funguje.Mam aj IP910HD a IP91HD - niesu to prijimace urcene pre zaciatocnika. V stave, v akom je dnes vyvoj sw sa ani nemali predavat ako finalne vyrobky. Napriek tomu sa daju nakonfigurovat do pouzivatelneho stavu. Zial - sw pdopora je taka aka je a slubovane zmeny a vylepsenia v novej verzii mozu, po ich aplikacii, znicit predchadzajuce snazenie uzivatela o spojazdnenie . Na hranie je to dobry prijimac. Na pozeranie radsej Octagon HD. |
![]() grantec |
| 12.03.2009, 22:19.37 | |
bublajsOsobne suhlasím s patom a lakom. Mám doma nejaké SD IPBoxy a pred Vianocami 2008 sa mi dostal do rúk IPBox 9000.No soft tam nejaký bol,čítačky nefungovali,emu,CS tiež nie. Prijímač sa mi podarilo dať dokopy - bez študovania po nete to však nebolo.A navyše ten prijímač mi každú chvíľu vypisoval,že som panic (čo už hodne dlho nie som). Môj názor - tento prijímač je pre fandov,alebo pre ľudí,ktorí nie sú ochotní priznať,že kúpou IPB9000 sa oje...i. Všetko sa to môže zmeniť novým softom (Enigmou),ale možno ani nie. Doma mám na zábavku Octagon SF918 HD - o stabilite tohto prijímača si IPBoxy môžu nechať iba zdať.Ak by milanh nepotreboval kombo,mohla by to byť dobrá voľba. |
![]() Rasto |
| 12.03.2009, 22:23.29 | |
RE: Jaký přijímač v HD@RastoZazpívej si Mňágu..zejtra budu znovu panic ;P |
![]() Tomik535 |
| 12.03.2009, 22:51.11 | |
RE: Jaký přijímač v HDAhoj jsem rad ze alespon nekdo sdili muj nazor samozdrejme ze tento primac je dobry-je to hracka ale ne pro zacatek a ne pro cloveka ktery chce pouze zapnout maximalne vlozit kartu a koukat.poripade jednou za tejden manzelce nahrat ordinaci v ruzove zahrade ;P .Jinak berme to z rezervou vzdit o nic nejde :8) .Lukas |
![]() lak |
| 13.03.2009, 06:56.30 | |
RE: Jaký přijímač v HDDěkuji za rady. Nejsem začátečník, sat technikou se zabývám již víc jak 10 let, ale s HD nemám zkušenosti. Doposud jsem vlastnil jen SD přijímače. Bydlím na severu Moravy a čekám na spuštění plského pozemního televizního vysílání v MPEG4, a tak se mi Combo hodí. Podle vaších názorů jsem se stejně nedovedl rozhodnout. |
![]() milanh |
| 13.03.2009, 07:51.17 | |
RE: Jaký přijímač v HDNejprve se rozhodni zda Linux, či ne. O tom totiž celé to hádání bylo. Pak už budeš mít výběr jednoduchý. Třeba podle peňez.Jsem taky ze SM a na spuštění pozemních poláků v dvbt dávno nečekám. |
![]() Tomik535 |
| 13.03.2009, 08:06.40 | |
RE: Jaký přijímač v HDvazeni, kdyz tam flashujete blbosti tak z toho samozrejme vyleze zase blbost.troufam si tvrdit ze pokud ste ten ipbox meli v ruce , tak ste tam prali neco co tam vubec nepatri. kdyz do ipboxu frknete nlb, tak funguje ctecka a funguje uplne vsechno bez zasahu. maximalne nastavite IP adresy, kdyz ste si to tak pekne postelovali a nepouzivate DHCP. ano i ty webova radia funguji bez problemu a hlavne bez jakeholiv nastavovani. konfigurace o ktere vy pisete nema s realitou spolecne vubec nic. NIC. to sou akorat PLKY lidi co to vubec nevideli !!! mel sem dousek marsala :) moc velka mnamka :) |
![]() bublajs |
| 13.03.2009, 08:13.44 | |
RE: Jaký přijímač v HDNa jednom místě nechceš kamarádům (o stránku vedle) dopustit HD, na druhém místě je to brnkačka s ipb hd. Ono je kousek pravdy na jednom i druhém, ale tenhle mix mi přijde být k nevíře.Jestli považuješ IPCBOXy 9xx za provozovatelné, pak nechápu, vo co gou. Za tyto peníze HD stojí. (BTW. Kathrein 910 taky funguje 100pro, když se to udělá jak má, tak je to práce na patnáct minut a má superstroj za dobré prachy. Ale jak má laik zjistit, co je ta správná cestička?) |
![]() Antonín |
| 13.03.2009, 08:53.03 | |
RE: Jaký přijímač v HD2milanh:rozmysli si především, kolik znalostí chceš (jsi schopen) nabýt. Pro linuxový stroj jich není tak moc, ale musíš umět asi tuto úroveň pojmů: telnet, ftp, ip adresa, router, gateway, atribut souboru v linuxu, adresář, DHCP, DNS. Když tohle víš, co je a jak to použít, nebudeš mít problém a bublajs má pravdu. Pokud je to moc složité, a zejména pokud nehodláš sdílet, pak si vyber ze dvou variant: s diablem (a tedy nějakou dobu HD na Thoru, nebo s emulaci obyč, a tedy jenom s OFR HD). Když s diablem tak vyber přijímač, který se ti líbí, a který s diablem bez obtíží funguje, když je s emu, pak uvaž Vantage - dost stabilní a Zorbas ti ho v případě potřeby opraví. Jsou i jiné podobné jako Vantage, ale nevidím nic, co by v této třídě měly navíc. U Vantage vidím navíc toho Zorbase: kdysi měl Zorbas Humaxe 5400 a následkem toho žádný uživatel Humaxe nemá dodnes problém nechat přijíamč opravit. |
![]() Antonín |
| 13.03.2009, 09:10.51 | |
RE: Jaký přijímač v HDantonine oni proste HD nechtej a i to ze je to brnkacka pro ne neni argument. ja jsem rad, ze sem je od jejich myslenky ze budou mit superuzasny dvb-t se spoustou programu odradil a vic pro danej okamzik nelze. ja je varoval, ze za rok jim to nebude stacit, ale oni maji jasne mantinely a ty proste nehodlaji prekrocit. konec OT |
![]() bublajs |
| 13.03.2009, 11:18.06 | |
RE: Jaký přijímač v HDAž budou chtít skočit z okna, tak je taky necháš?Je to sice nadevši pochybnost jejich věc, ale tohle je tak závažná a jasná chyba, že mi to nedá. Zvlášť když mají okolo někoho, kdo trochu ví co a jak. Řekni jim, že si jeden vetchý stařík pomyslí, že jsou mladí hňupi :-) Chápu, když za TV někdo nechce utráce peníze vůbec. Škoda každého piva. Tomu velmi rozumím. Ale nechápu, když někdo v dnešní době koupí SD přijímač. To už pomalu začíná být v kategorii DVD rekordér. Radši nic, než toto, vyhazovat hned několikero sudů oknem. |
![]() Antonín |
| 13.03.2009, 13:30.34 | |
RE: Jaký přijímač v HDAntonine, me z toho boli hlava. ne z tebe, ale z tech argumentu co slysim, ze to je k nicemu. kdyz se nekdo z nich rozhodne, ze bude litat, tak mu snad pudu otevrit okno. v prizemi se mu nic nestane. maximalne zajedem na chiru :) |
![]() bublajs |
| 13.03.2009, 13:49.57 | |
RE: Jaký přijímač v HDJá to myslím dobře. Přece jenom jsem cosi viděl, cosi už udělal blbě, spálil se vlastními chybami. Nic jiného v tom nehledej.Hlava tě z toho bolet nemusí. Ať si dělají co chtějí, jsou to jejich peníze, ne? Jestli mám pravdu, dají ti je dvakrát. Taky dobrý, ne. A druhý přijímač v domácnosti někde v kuchybni neb v ložnici se jim k nějaké menší SD televizi taky bude hodit, takže ani to vyhazování nebude ani tak hrozné. Příklady potáhnou samy. |
![]() Antonín |
| 14.03.2009, 07:56.14 | |
RE: Jaký přijímač v HD@bublajsJá bych jim doporučil podle toho k jaké tv to budou(třeba i v nedaleké budoucnosti) připojeno. Jestli už je tam placka, tak ať si ten SD krám vyberou sami. Řešit tu dva dny jestli 18 nebo 20-2(showbox-dreamsky) to by mě bavilo. Hello |
![]() Tomik535 |