04.06.2009, 12:23.14 | |
DVB-TChcem pripojit DVB-T antenu / BA /, 7 televizorom ktore maju DVB-T tuner staci len rozbocovac rozbocit signal alebo treba dat aj nejaky zosilovac aku mam pouzit natenu pasivnu alebo aktivnu ?Dakujem |
![]() maxis |
04.06.2009, 13:32.38 | |
RE: DVB-TAnténa bude umístěna 20km od 100kW vysílače v přímém výhledu. Signály nejsou rušeny jinými vysílači. Úroveň signálu na požadovaných kanálech je na širokopásmové log/per 9dB anténě 78dB. Použiješ pasivní rozbočovač s osmi výstupy (útlum 10,5dB) a koncovou zásuvku 3dB. Spolu s útlumem kabelu 2dB činí celkový útlum 15,5 dB. Hodnota úrovně signálu na účastnické zásuvce je 62,5 dB - ještě dostatečná hodnota. Celá instalace bude s největší pravděpodobností velice dobře fungovat.No jo, ale jaké příjmové podmínky máš ty. |
![]() mirasat |
04.06.2009, 13:34.45 | |
Potřebuješ zesílit a potom rozbočitRozbočovač 1/8, při dobrém signálu z antény obvykle postačí zesilovač kolem 26dB - třeba ALCAD AMC417...Tato úvaha platí, pokud použiješ koaxiál s nízkým útlumem. Např. KH 21 = -28dB/100m 2100 MHz... |
![]() bob.r |
04.06.2009, 13:44.36 | |
RE: DVB-T55 až 75 dBuV na zásuvce, je dostatečná úroveň signálu pro spolehlivý provoz přijímačů DVB-T.Podmínkou je samozřejmně dostatečná hodnota C/N. |
![]() Saxon |
04.06.2009, 14:53.02 | |
@SaxonSlíbil jsem, že se do 6.6. ozvu, takže:1) Přeji Ti krásnou nadcházející dovolenou. 2) Státnice OK, budou červené desky. ;) 3) Dneska se mi konečně povedlo naladit slabý mux4 na k63 na modifikaci supercolorky 4) Nějak podezřele se věci daří, čekám, kdy se něco posere... :razz: |
![]() D2MAC |
04.06.2009, 15:14.14 | |
D2Mac1/Díky2/Díky, gratuluji! 3/ R^ 4/..to se spolehni :8) vysílam v práci, málo času.Ahoj |
![]() Saxon |
04.06.2009, 15:44.33 | |
D2MacV týdnu se mi také podařil husarský kousek.Byl jsem osloven zákazníkem, který měl na chatě už dva montéry a vždy bez uspěchu s jakýmkoliv příjmem DVB.Po příjezdu na místo jsem také skoro rezignoval.Klet přímo za lesním svahem/odrazy šílené/ a svah pří na jižní straně, hrůza.Pak jsem si všim dvou malých prostupů mezi nejbližšími stromy.Zkusil jsem zaměřit parabolu a na štítu chatky tam šla pouze 9E, jinak nic, tak jsem postupně přecházel na levou stranu chaty a chytl se levého prostupu a postupně zaměřoval na 11992H, nejdříve mi naskočilo UPC, pak najednou cosi z Eurobirdu a celý napnutý jsem couval zpět, až mi na Prodigovi naskočilo 23,5E.To bylo radosti na Starém Bělidle...Dnes tam jedu upnout speciální ocelový držák pro upnutí k pozednici a krajní krokvy, pak to zaměřim, znovu sundam a po dobu dovolené se bude zinkovat. Zákazník byl štastnej jak blecha a nechápal, když jsme tak po zahradě lezli jak geodeti.. :))) |
![]() Saxon |
04.06.2009, 18:43.41 | |
@D2MacMohu se zeptat v jakém místě jste ten mux4 - k63 ulovil? (něco mě mate že jste někde z okolí Frenštátu p.R.) Já chytám 1-3mux na síto se zes. v Mořkově a chystám se nahodit Colorku pro větší rezervu signálu, na mux4 si šanci nedávám ale přesto by mě zajímalo kde až jste ho chytil. Díky* |
![]() lance |
04.06.2009, 20:29.12 | |
RE: DVB-T@Saxon -Pěkné, vidím, že se jen tak lehce nevzdáváš. :))) Mě ještě čeká boj se stabilizací toho muxu4, nejde to na 100%, semtam se to škube. Musím doufat, že to vylepší domovní home made zesilovač, který mám umístěný před trojnásobným rozbočovačem, popř. dám anténu na střechu - testovací stožár má jen 4,2 metru. Anténní předzesilovač je poslední možnost, protože by to vzhledem ke tvaru anténní krabičky vyžadovalo nějaké úpravy a do toho se mi zrovna moc nechce. Jinak, trochu k pobavení, testovací settopbox FaVal Aquila T75 na fungujícím k63 ukazoval velice kuriózní signálového hodnoty: síla: 0% kvalita 50% @lance - Ano, napsal jste to dobře, ulovil jsem to na periferii Frenštátu p. R., na pomezí Trojanovic, je to ovšem hraniční příjem na mezi stability a bude třeba se s tím ještě vyhrát, aby to bylo plně použitelné. Zdravím do Mořkova. |
![]() D2MAC |
04.06.2009, 20:42.11 | |
RE: DVB-TJeště pro úplnost dodám, že na 80 wattovém k28 z Klimkovic a 500 wattovém k37 ze Skrzyczneho jsem si i se supercolorkou vylámal zuby. Ten signál tu prostě už nedojde. :(( |
![]() D2MAC |
04.06.2009, 21:55.49 | |
D2MACpripájam sa tiež a gratulujem... R^ |
![]() mat |
04.06.2009, 22:13.27 | |
Váženíjak to je s tím symetrákem pro UHF,da se to koupit,nebo jen specíalní výroba?Skače mi ta 63,s-25,k-40,chvíli to jede pak spadne na 0,zbytek jede v poho,včetně klimkovic.Děkuji! |
![]() spyko |
04.06.2009, 22:21.23 | |
@spykoTo není ani tak symetrizačním členem, jako spíše tím, že:1) výkon je malý 2) kanál je vysoký a tvé PL síto má na vysokých kanálech malý zisk. Pokud chceš k63, kup si lepší anténu (krátká colorka, emme esse dvb-t atd...) Klimkovice bys v okolí Havířova přijímat měl, jsi v beamu: http://www.digizone.cz/clanky/dohady-a-skutecnosti-okolo-klimkovickeho-dvb-t/ |
![]() D2MAC |
04.06.2009, 22:23.31 | |
Na satkurierje nová specialní antena Televes DAT HD,vyvinuta španělem pro mpeg4 HD,dvb-t,mrkněte. |
![]() spyko |
04.06.2009, 22:29.59 | |
@spykoJo, třeba tu si kup, určitě bude na k60+ lepší než PL síto, jinak se nenech zbytečně nachytat zázračnými výrobky s ohromujícím ziskem, žádná speciální anténa na dvb-t neexistuje...je to jen marketingový tahák. |
![]() D2MAC |
04.06.2009, 22:33.13 | |
Jo brzy budevýměna,stejně potřebuju 2,kvůli polákovi,mám dost štěstí,že mám čístý výhled na obě strany mezi panelákama,všechno jede až na tu 63,ikdyž jsou dni kdy to drží./stejně mám jen info 02 mpeg2/.DÍKY A BLAHOPŘEJI! |
![]() spyko |
05.06.2009, 00:03.07 | |
@D2MACDíky za reakci, takže vzdálenost od vysílače máme takřka stejnou :8) ale tipuju že já mám blíž před sebou kopečky a ten slabý k63 ke mně už nezahne. Uvidím až prdnu na střechu tu colorku, třeba to náhodou půjde... ale já budu vděčný i za ty stabilní muxy 1-3. Bydlet o 5km dál na jih za kopcem, asi bychom si mohli oba nechat o DVBT ještě 2 roky jen zdát :((Neodpustím si při této příležitosti ještě osobní poznámku na Vaši adresu: Já jsem v oboru TV SAT jen hobík pro vlastní potřebu a toto fórum sleduju pasivně přiměřeně časovým možnostem. Přesto mi bylo už párkrát nanic z úrovně zdejších debat a to nejen ze strany diskutujících ale bohužel leckdy i některých moderátorů. Egoismus, lenost a vyčůranost dotazujících se na jedné straně, na druhé straně nabubřelost, arogance a hulvátství těch, co něco (nebo třeba i hodně) vědí, nebo se aspoň tak tváří, ale hlavně to ale musejí patřičně "předvést" ostatním... Naštěstí tu ale jsou lidi jako třeby Vy, Saxon a další, kvůli kterým si člověk řekne že jsou tu ještě lidi které jednak baví to co dělají, kteří ale také dokáží poradit ostatním a přitom být slušní a netvářit se jako mistři světa (to že někdo něco ví se pozná samo...) Takže pro mě je D2MAC značka znalého mladého slušného fandy svého oboru, který dokázal na dnešní dobu nevídanou věc - v jedné z debat vzít zpět a omluvit se za neuvážené výroky R^ Zdravím do Trojanovic a JEN TAK DÁL R^ R^ R^ R^ |
![]() lance |