Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
04.07.2009, 00:00.34

analogovej úlovek

právě jsem v Č.Krumlově naladil náhodou na frekvenci 48,18MHz kanál TV5 MONDE EUROPE :scared:
uživatel
trouba
04.07.2009, 00:19.07

RE: analogovej úlovek

dálkový příjem,max týden za rok,napiš za měsíc,jak se díváš,já jsem v roce 1975 koukal na španěly,italy a NDR
uživatel
pierrepetr
04.07.2009, 00:58.39

Tak ono je trochu inverzní počasí, i díky tomu jsem zase po delší době mohl v solidní kvalitě poslouchat OE3 na 99,9MHz. Dlouho to ale nevydrží, max. pár dní.
uživatel
D2MAC
04.07.2009, 01:48.32

Tak som tiez pred par rokmi,ked mi v radiu zacali hrat same talianske(italske) stanice,zacal ladit v 1 tv pasme a stabilne som naladil a prijimal rai uno,rai due.
(v 50 rokoch minuleho storocia bola v lete taka inverzia,ze sa dalo u nas prijimat vysielanie z vysielaciek taxisluzby v USA.)
uživatel
Kasr
04.07.2009, 07:38.48

re :

O těch vysílačkách jsem četl v knížce Antény pro rozhlasový a televizní příjem.Myslím,že tam ještě psali,že to úplně vyrušilo televizní příjem,už nevím v jaké oblasti
uživatel
lubbik
04.07.2009, 07:50.48

aj ja som naladil

v okoli Sabinova asi v roku 1975 na I. TV pásme mmonoskopy z Jordanska, neskôr z Talianska, na 1 kanali sa striedali monoskopy z Dánska a niekoľkých vysielačov zo Švedska. Mali sme obojnormový prenosný rádioprijímač s FM I/FM II. Dva až tri dni pred príchodom frontu sa na FM II dali zachytiť stanice z Francúzska a Nemecka. Inokedy stanice z Turecka a Ukrajiny "prehlušovali" na FM I naše stanice.
uživatel
fansat
04.07.2009, 09:53.54

Inac pri tomto pocasi je vysoka pravdepodobnost dialkoveho prijmu aj inych stanic v 1.pasme pripadne radia.Treba obcas skusit preladit.
uživatel
Kasr
04.07.2009, 10:17.47

Jo, jo, je to tady. Sláva! :-)
uživatel
Louskacek
04.07.2009, 10:24.12

To trouba

Nakoľko ten francúzsky kanál je vysielaný i cez káblovky, tak to môže byť odraz, nezdá sa mi, že by sa dal v analógu chytiť tam kde bývaš. Vo Francúzsku je už navyše zabehnuté DVB-T a analógových vysielačov už veľa nemajú, myslím.
uživatel
PeterHumax
04.07.2009, 13:52.30

Jo to už bude za chvíli pasé prt. vysílače z 1 TV pásma (1 až 5k.) se pro DVB-T vůbec nepoužívají. Jedná se o odraz od vrstvy Es (ionosféry) hlavně v letních měsících. Mě kdysi ve Víru např. příjem ORF1 (1k.) zarušila RAI1 (itálie) nebo ETV (španělé). Ten signál přicházel z "vrchu" a byl dost silný prt. to šlo i na anténu určenou na 11k. (3 TV pásmo). Jenže Jauerling na 1k. již nevysílá, tak jsem sundal u našich "háčko" HVB a od té doby jsem to nezkoušel. Myslím že stejně vypnuli ty vysílače v Itálii i ve Španělsku.
To samé se ale týká VKV - FM radia kde se to projevuje také, mám dojem že cca 2 roky zpět bylo FM pásmo u zarušené stanicemi z Velké Británie.
uživatel
Standa2
07.07.2009, 00:09.18

Mimořádné podmínky

Když byla v roce 1980 olympiáda v Moskvě, tak byly celé léto takové podmínky, že pokud na 1.kanálu nejely Rusáci se svým prvním programem, tak tam byly běžně sledovatelné (podle aktuálního stavu ionosféry :-) Švédi, Norsko, Španělsko (to bylo tehdy dost často), Itálie nebo Řecko. Tehdy "západní" norma VKV hrála běžně asi jako večer střední vlny, joooo to byly časy :-)).
uživatel
PeVy