Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.07.2009, 18:17.49

TechniSat Digit HD8-S, jaký zvolit HDD

Dobrý den, chtěl bych si koupit HDD k nahrávání, ovšem nejdříve bych chtěl znát názory jiných. Momentálně používám flash Patriot X-Porter XT 32GB, nahrávání funguje, velikost mi už nestačí. Zajímalo by mě, jestli může být 2,5" disk bez přídavného napájení a jak je to s vypínáním, nebo se bude točit 24/7. Děkuji za odpovědi
uživatel
avolny
15.07.2009, 19:19.01

RE: TechniSat Digit HD8-S, jaký zvolit HDD

Osobně používám externí USB disk WD My Passport Essential, 2,5" - 320GB a funguje výborně. Disk se točí pouze při zapnutém přijímači, ve standby je vypnutý.
uživatel
Radek100
16.07.2009, 00:27.11

Doporučuji raději Samsung(mám konkrétně S2 Portable 250 GB),který se po určité době nečinnosti(nahrávání,přehrávání)vypne.Funguje to bez problémů.
uživatel
Dropsi
16.07.2009, 08:31.52

Mám stejný názor, automatické vypnutí Samsungu(samozřejmě i jiné kapacity disku než 250GB) po cca 5min. nečinnosti je ve spojení se sat. přijimačem ideální.
uživatel
kominik
16.07.2009, 18:43.08

Děkuji za názory. Ještě bych se chtěl zeptat na to vypínání, jestli to chápu správně. Pokud zapnu sat. příjímač, zapne se i hdd, po cca 5 min. se vypne a pokud začnu nahrávat nebo na něj přistoupím s tím, že chci něco nahraného přehrát, tak se znovu hdd aktivuje - zapne, a to vše při pořád zaplém sat. přijímači. A ještě pokud bude přístroj vyplý a bude nastavené nahrávání, tak se disk zapne taky, v tu dobu kdy má začít nahrávat?
Když to tak bude fungovat, bude to super.
uživatel
avolny
16.07.2009, 19:50.51

Ano, takhle to fuguje.
uživatel
kominik
16.07.2009, 21:32.32

Technis.digithd8

Používám WD ESSENTIAL my book 500g.To vypínání do 5ti min někdy funguje jindy zase běží ipůl hod. než vypne.
uživatel
MONY
16.07.2009, 23:13.31

Přesně tak to s tím Samsungem funguje (možná i s jinými typy HDD disků).Prostřednicvím SFI jednoduše naprogramuji nahrávání třeba i na týden dopředu a ve stanovenou dobu se zapne STB a zároven aktivuje HDD a probšhne nahrávání(i v HD kvalitě).Ještě doporučuji aktualizovat soft-ovládání HDMI link.Jedním DO obsluhuji STB,TV Panas.,receiver Panas.Tento přijímač má jediný nedostatek,nedokáže naladit ITV HD.Jinak vynikající po všech stránkách,pokud nepožadujete nelegální příjem mazanice typu Digi TV:
uživatel
Dropsi
17.07.2009, 17:19.28

firmware jsem aktualizoval, teď poslední verzi soft_v2.40.0-1271_digit_hd8-s_6787, přibylo pár věcí, mezi nimi i HDMI TechniLink, pokud je zap., měla by se zapnout TV současně když zapnu satelit? Nějak mi to nefunguje, TV Samsung LE32A559, tv a sat. je propojen hdmi kabelem. Další věc co mi v novém firmware schází je SFI, takové to "oko" v menu v uspořádání programů. Taky se mi někdy kousne při editaci, např. když chci přejmenovat nahrávku. Jinak satelit jako takový máme asi 4 měsíce a jsem spokojený, myslím že až na těch pár "závad" je to spolehlivý přístroj, žádné jiné jsem ale neměl možnost vyzkoušet.
uživatel
avolny
17.07.2009, 17:44.39

Ve spojení s Panasonic PX 80 a AV receiver Panasonic ovládání jedním ovladačem (HD8S) funguje.Vše je propojeno už jen HDMI kabelem.V Nastavení-Speciální funkce-HDMI Techlink musí být všechny funkce nastaveny na Zap(HDMI Techlink,Power-on funkcion,Power-off funkcion,Audio control funkcion).Ovladače od Tv a AV zesilovače už nepoužívám.
uživatel
Dropsi
31.12.2009, 11:58.40

Problém s formátováním

Prosím o radu mám externí disk 2,5 Samsung, rozdělený na dva oddíli zformátovaný ve fat 32, když aby si satelit naformátoval oddíl f do raw, tak začne formátovat a celý přijímač zamrzne, prosím o radu.Děkuji
uživatel
body