Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.07.2009, 10:01.16

Mierne rozpady obrazu digi tv

Zaujimalo by ma,co spôsobuje mierne rozpady obrazu u digi(par kociek niekde v obraze).Downlinkom to urcite nie je,kvalitu signalu mam velmi dobru a nekolise.Uplink by som tiez ciastocne vylucil(robi to vzdy).A enkoder sa mi tiez nezda.(pri nizkom toku a narocnej scene naskocia kocky na väcsej ploche,nie iba maly vyrez obrazu a este niekedy pri skoro statickej scene.Jedine,vsetko dokopy,ked sa k tomu este pripocitaju chyby pri transporte,ktore v stb uz nejdu opravit.
A nepiste,ze zle nastavena antena downlinku-parabola 90,konvertory skusane 3 typy(nie iba kvôli digi-to nie je ani zdaleka prioritou) a pohyb parabolou,alebo lnb hocikam spôsobi iba pokles signalu.
uživatel
Kasr
16.07.2009, 11:51.04

RE: Mierne rozpady obrazu digi tv

Asi je to malym datovym tokom a pouzitym enkoderom. Nieco podobne som vidaval vo filmoch v DivXe spravenych na 1CD (700 MB) U 2CD verzii uz to vidiet nebolo.
uživatel
PEPE8989
16.07.2009, 12:23.29

Stejný problem jen na Markize
uživatel
radakrtek
16.07.2009, 13:48.10

Na encoder sa mi to nezda-ako som pisal k rozpadu(ciastocnemu na malej ploche obrazu) dochadza aj pri skoro statickych scenach a sporadicky,pri normalnych scenach by toho bolo vela a pri narocnych ani nehovorim.
uživatel
Kasr
16.07.2009, 22:55.25

skew ?

to nemůže být ??
uživatel
veris
17.07.2009, 09:51.51

RE: Mierne rozpady obrazu

Urcite skew to neni(parabola s motorom a presne vsetko nastavene-kvalita signalu ok).
Mozno ma niektori nepochopili-celkova kvalita obrazu je samozrejme mala-encoder,velmi nizky bitovy tok,co samozrejme spôsobuje rozpady obrazu u narocnejsich scen,ale mna zaujima,co spôsobuje tie male rozpady(iba maly vyrez obrazu) a hoci aj u statickych scen.
uživatel
Kasr