Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.08.2009, 19:56.58

Montáž satelitů

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nevíte, co všechno je zapotřebí pro získání živnosti na prodej a monáž satelitní techniky. Děkuji za každý příspěvek
uživatel
michkad
02.08.2009, 19:58.15

RE: Montáž satelitů

Kolek a žádost.
uživatel
Vodonoš
02.08.2009, 20:01.59

Dík, ale nejsem dnešní, spíše jsem myslel něco jako koncese, vyhláška č.50, adt.,.....
uživatel
michkad
02.08.2009, 20:03.15

Vyhadzuje mi chybu

Chcel som zalozit novu temu a...
Popisy chyb:
(#1) : Časový zámek II
uživatel
bmilan
02.08.2009, 20:03.40

Jo tu 50 by jsi měl mít.
uživatel
alda
02.08.2009, 20:11.56

aldo, není podmínkou:-). Opravdu stačí kolkovaná žádost.
uživatel
Vodonoš
02.08.2009, 20:13.13

bmilan: jsi moc produktivní, tči hodiny je krátká doba :-)
uživatel
Vodonoš
02.08.2009, 20:13.47

fuj-tři
uživatel
Vodonoš
02.08.2009, 20:43.00

@Vodonoš

Takže je za potřebí praxe, anebo jakým způsobem?
uživatel
netace
02.08.2009, 20:45.08

Není zapotřebí praxe. Stačí kolkovaná žádost.
uživatel
Vodonoš
02.08.2009, 20:46.40

No dobře, takže to uděláš jako volnou živnost, ale jakou?
uživatel
netace
02.08.2009, 20:50.15

Už se to tu probíralo vícekrát. Stačí jen pohledat.
uživatel
lukin
02.08.2009, 20:56.01

řešilo so

Vím, že jsme to tu řešily, ale nedořešily.
https://www.parabola.cz/forum/topic-38764/
uživatel
netace
02.08.2009, 21:00.54

Nemusí se jednat o volnou živnost. Paragraf 7 a 11 spolu s přílohou 5 Živnostenského zákona hovoří jasně. Kolek a žádost, to je vše.
uživatel
Vodonoš
02.08.2009, 22:02.20

hele a jakej paragraf je potreba na vyneseni rakety se satelitem na obeznou drahu ? je vubec na to potreba zivnostak ?? na ten prodej tech satelitu asi staci nakup/prodej, ale jak to dokazu, kdyz mi ten satelit visi takovou dalku od zeme ? nebude chtit financak udelat kontrolu i tam ? a co palivo do rakety, myslite ze nebude vadit , ze ho mam na dvorku v sudu ? hele a je to vubec bezpecny, ochodovat s tema satelitama ? co mam delat kdyz zavola usama ?
uživatel
bublajs
02.08.2009, 22:04.27

@bublajs

Ty jsi samý vtip, to tu chybělo R^ :laughing: :laughing:
uživatel
netace
02.08.2009, 22:15.54

pokud tazatel nevi na co se pta a v cem hodla i podnikat , tak by mu asi nemeli dat ani obcanku. omlouvam se mu, pokud je clenem tohoto : www.czcube.cz .
uživatel
bublajs
03.08.2009, 00:49.40

c i g i TV montují i instalatéři a truhláři,prostě ,kdo má do p.r.d.e.l.e. díru
uživatel
pierrepetr
03.08.2009, 10:31.18

Proč by né.Vodováhu mají.Držák koupí v železárství.Vyvrtají 4 díry a pokud jsou zruční,za 1 hodinu nemají co dělat.Více práce dělá papírování. :razz:
uživatel
zzaner
03.08.2009, 13:05.44

Mám ŽL jen na maloobchodní prodej a úspěšně již několik let lidem instaluji staelitní komplety. Žádnou vyhlášku a extra papír k tomu nepotřebuješ! Jen si věřit a dávat na střechách a žebřících velkýho majzla! :8)
uživatel
Dejf
03.08.2009, 13:22.39

V roce 2002 po mě chtěli...

Provozoval jsem živnost jako naprosto doplňkový koníčkovský příjem.Musel jsem předložit doklad o §8 Vyhlášky 50/78 Sb.(samostatná činnost na elektrických zařízeních). Živnost zněla na Montáž a opravy telekomunikačních zařízení.
Dnes to může být snazší. Chce to přečíst živnostenský zákon nejlépe na ASPI (Aktuální systém právních informací), který mají větší podniky, města a obce, advokáti a právníci zpravidla k dispozici na počítačové síti.
uživatel
samorost
03.08.2009, 13:30.46

Živnostenský list Ti sice dají i bez vyhl.50,ale je na tobě,aby sis ji vyřídil.Na jakýkoli ŽL od elektra potřebuješ vyhlášku,při případné kontrole nedejbože z ITI by jsi byl v (nevhodné slovo).Já mám taky jako samorost montáž a opravy telekomunikačních zařízení,motnáž a opravy elektrotechnických zažízení,k tomu oprávnění z ITI a vyhl.50§8.
uživatel
Harnadek
03.08.2009, 13:49.37

Ano, je to tak, zivnostak dostanes dneska jen po dolozeni praxe a vzdelani (u te prvni - telekom.zarizeni jen vzdelani v oboru), ale je cela rada dalsich predpisu a vyhlasek, takze u neceho je holt ta 50 par.8 a nekdy i opravneni ITI potreba.

Na druhe strane - to je takovy problem si tu padesatku udelat ? nestoji to majlant, dozvis se novinky a zmeny v normach a pokud nemas revizaka uplny pako, tak te nebude na slaboproudy buzerovat se silnoproudou tematikou. Jinak ty otazky na par.8 nejsou zas tak slozite.
Kdyz si nekde sezenes publikaci Elektro v praxi 1 a 2 a prss tydensi to po vecerech prectes, tak tu padesatku musis udelat. Nevim proc resit takove nicotne detaily.

Jinak na montaz antenni a sat.techniky je idealni ohlasovaci remeslna - Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačních zařízení.
Pod to se da splachnout opravdu vsechno z oboru, nyni se doklada na živn.úřade jen vzdelani v oboru, praxi ani 50/1978 p.8 se nedoklada na ŽÚ.

Jinak školení a zkouška z vyhl.50 je na jeden den a montáží jednoho satu ji máš zaplacenou (teda pokud neděláš i par.9 a 10), takže nevím co furt řešit.
Čau
uživatel
J a
03.08.2009, 15:11.44

Naprostej souhlas každej rozumnej montér by ji měl mít.
uživatel
Digi tv
03.08.2009, 15:22.16

A co když nastane tato situace

Nejsem montážník a sat.namontuji jen pro své známé,vždy jsem si myslel,že pro tuto činnost,kdybych ji chtěl provozovat by mě stačilo ŽL jen na maloobchodní prodej,tak jak píš Dejf.Ale nedávno se vyskytla tato situace.Známá mě požádala o namontování satelitu pro 3 TV.Bydlí ve dvoupatrové bytovce která má 8 bytů.Na zeď si nikdo nepřeje aby to tam umístila tak musí na střechu,kterou nedávno udělali novou.A zde vidím problém.I když dá parabolu pod úroveň střechy(nebude vyšší než střecha)musí být uzeměna?Pokud nemusí a stane se,že do paraboli uhodí blesk,může se stát,že ostatní nájemníci budou poukazovat na neodbornou montáž a pojišťovna by v tom mohla také vidět možnost jak se vyhnout proplacení pojistky.Pokud někdo montuje jen jako Dejf na ŽL,tak se můžou v budoucnu vyskytnout takové problémy.Je to tak nebo se mýlím ?
uživatel
Jarous
03.08.2009, 16:08.41

Když se jedná o nějakou podobnou specialitku, tak zákazníka na totot upozorním. Když si ale u odborné profi montážní firmy zjistí, kolik by ho to stálo, jde za mnou a za pětikilo to má a hned. Parabola se myslím nezemní, ale stožár ano a to mají dnes všechny bytovky vesměs vždy v pořádku.
uživatel
Dejf
03.08.2009, 16:16.28

A ne jen s tímto. Nemáš pravidelné zdravotní prohlídky nebo pokud spadneš z výšky větší 50 cm a nemáš práci ve výškách včetně ročních proškolení, jsi taky v háji. Pokud svařuješ nějaký stožár či pod. a nemáš svařecký průkaz včetně pravidelných školení, jsi opět v háji. A tak bychom mohli pokračovat. Takže těch řemesel je provázano více. Při jakékoliv činnosti na kterou nemáš oprávnění můžeš mít problém.
A pojištovna? Ta bude vždy hledat jak zaplatit nic, nebo co nejméně.
uživatel
juzek
03.08.2009, 19:13.21

chtel bych se zeptat v jestly nekdo nevi jak to je s volnou zivnosti tady c.45 jestly to jeste plati nebo ne.. na to by to mohlo jit taky ne? http://business.center.cz/business/pravo/zivnost/volne_zivnosti.aspx
uživatel
koumes
03.08.2009, 21:05.21

44. Výroba a opravy elektrických strojů a přístrojů a elektronických zařízení pracujících na malém napětí a výroba elektrického vybavení

nad tímto oborem a

45. Výroba rozvaděčů, baterií, kabelů, vodičů a televizních antén

tímto oborem jsem osobně před časem uvažoval, vyhrála to 45.
uživatel
veris