, sekce: DVB-S přijímače |
|
Comag SL100HDDobrý den,tento přijimač jsem pořídil v srpnu 2009 a problémy s posunem zvuku a kostičkováním obrazu mne donutily aktualizovat firmware na poslední dosažitelnou verzi z WWW.COMAG.TV. Musím říci, že skutečně došlo ke zlepšení, ale objevili se mi dva nové problémy. První z nich je to, že z EPG zmizela diakritika a místo ní se objevují jiné znaky. Vyzkoušel jsem i několik fimware předchozích, ale je to stále stejné. Nyné používám 3.0.2.(E7). Setkal jste se s tím někdo a hlavně existuje pomoc? Druhý problém se projevuje na HD programech při vysílání reklam nebo reportáží při zprávách dochází ke "koktání" zvuku, běží-li film nebo seriál je vše OK. Přepnu-li na Novu bez HD zvuk je normální. Čím to může být? Díky za každou dobrou radu. |
vlhavel
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 15 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
|
|
Comag SL100HDZdravím!Náhodou jsem tady zabloudil, tak se s dovolením přidám. Ze stránek http://www.comag.tv/index.php?act=category&id=11 jsem vyzkoušel všechny firmware a zjistil, že poslední verze u které se ještě korektně zobrazuje diaktrika v EPG, je verze 1.0.8 (E187) z 22.04.2009, což je skoro rok bez nápravy. Obávám se, zda vůbec ještě někdy a navíc v Německu k nápravě dojde. Panu Kučerovi (distributorovi) jsem psal, ale bohužel neodpovídá. Jen se mi líbí na jeho stránkách http://vltava2000.cz/set-top-box/default.asp?lngDepartmentID=10 ten certifikát UMÍ DOBŘE ČESKY. Jinak ale ty nové firmware se nedají srovnat s těmi staršími. V rychlosti přepínání mezi i kódovanými programy a mnoho dalšího. A podle mě v případě reklamace (jak tady někteří radí) mi tam prostě nahrají ten starý firmware (E187) a je opraveno. Ach jo, snad se tedy dočkáme. |
Josefff
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 |
|
|
To: josefffTo EPG mne docela mrzí, přeci jen je to pohodlnější vyhledávání programů, to starší mi však nijak nemrzí, alespoň o mne se velmi pomalu načítalo u některých stanic se některé programy nenačetly vůbec. Doufám, že se přece jen někdy dočkáme. |
vlhavel
|
|
RE: Comag SL100HDjak to mate s tim cukanim a posunem zvuku u ostatnich placenych hd kanalu?sice je nemam zaplacene,ale zajima me to jen tak ze zvedavosti. |
labi
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 213 |
|
|
RE: Comag SL100HDBohužel, HD programy nemám taky zaplacené, hlavně mi absolutně zmizelo přerušování zvuku, je lepší kvalita obrazu, už mi obraz vůbec nekostičkuje, ukazuje mi to i lepší kvalitu signálu-z původních 75% ukazuje 90, ale tomu se asi nedá moc věřit. Posun zvuku se mi objevil pouze na Nově, ale velmi malý, stačí však přepnout na jakýkoli jiný kanál a zpět a celý večer je klid. Takže až na to EPG plná spokojenost. |
vlhavel
|
|
RE: Comag SL100HDno kdyz ses zminil o te kvalite a urovni signalu tak se mi taky zlepsila z 76/86 na 90/90 ale nechtel jsem se o tom zminovat bo jsem si myslel ze mi s tim hnul ten mega vitr jak tu u nas v tejdnu byl.uz jsem chtel list na strechu a znovu to poutahovat.otec ma technisat a ma tam 100% vsude.kdyz jsem u nej zapojil comagaga tak to ukazovalo stejne jako u me tech 76/86.takze ted se to asi zpresnilo.obcas se mi stane ze reklama je treba mikro posunuta ale sledovany program je v cajku.takze v poho.treba jeste nekdo napise jak to je s ostatnima hd kanalama |
labi
|
|
RE: Comag SL100HDTak mám multi hd baliček a vše o.k. se zvukem i obrazem u hd kanalů.. Zdá se mi že se i zlepšil hd obraz proti poslednímu softu 3.0.2 (E24) beta. Teď jsem ještě zvědaví jak to bude se zápisy na kartu u předchozích softu mi nechodily a musel jsem nahrát uplně starší soft 162 nechat si poslat zápisy a přehrát soft zpět.Kvalita a uroveň signálu se zlepšila i u mne. Další poznatek že když začnu nahrávat tak po asi 10 sekundách zmizne symbol rec na tv co mi u starších softů vadilo že to tam bylo pořád. Dobrá věc je že se konečně automatický přepíná formát obrazu z 16:9 na 4:3( u tv panasonic).EPG mi až tak nevadí když dám podrobné info o programu tak je diaktrika v pořádku. |
martykula
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 76 |
|
|
RE: Comag SL100HDasi to bude vypadat blbe,ale jak se dostanu na ty zapisy?jsem do niceho vubec takle nemusel list a ani nevim jak se to tam vse predelava a k cemu to slouzi.maximalne si prehraju soft a nic vic :bigeyes: |
labi
|
|
RE: Comag SL100HDkdyz do toho vlezu tak se mi tam ukaze jen cislo karty.jinak z toho nic nevydoluju.kdyz najedu na nejakej z tech skilinku tak furt abych cekal ale nic se nedeje.az na skilinku 3 a 4 to neco napise,ale ne zadny hodnoty.asi tam delam neco blbe.mozna to nikdy nebudu potrebovat ale kdyby nahodou jo tak prosim poradte kdyz uz jsme na to narazili.dik |
labi
|
|
aktualizace softwarezajímalo by mě jestli jde aktualizovat software přes USB, po mě to chce nějaké heslo neznáte ho, mohli by jste mě někdo poradit jak tam nahrát nový firmware, dík |
DELETOR
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 102 |
|
|
RE: Comag SL100HDuž to mám bylo to 0000 |
DELETOR
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 102 |
|
|
Čeština v EPG funguje!!!Tak nám konečně vydali nový firmware 3.0.C (E59), kde se česká diaktrika v EPG zobrazuje už korektně. Stáhnout ho můžete zde: http://www.comag.tv/index.php?act=category&id=11 a nebo i s aktualizovaným seznamem kanálů zde: http://www.eshop-rychle.cz/set-top-box/6-DOWNLOAD |
Josefff
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|