Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Comag SL100HD

Dobrý den,
tento přijimač jsem pořídil v srpnu 2009 a problémy s posunem zvuku a kostičkováním obrazu mne donutily aktualizovat firmware na poslední dosažitelnou verzi z WWW.COMAG.TV. Musím říci, že skutečně došlo ke zlepšení, ale objevili se mi dva nové problémy. První z nich je to, že z EPG zmizela diakritika a místo ní se objevují jiné znaky. Vyzkoušel jsem i několik fimware předchozích, ale je to stále stejné. Nyné používám 3.0.2.(E7). Setkal jste se s tím někdo a hlavně existuje pomoc? Druhý problém se projevuje na HD programech při vysílání reklam nebo reportáží při zprávách dochází ke "koktání" zvuku, běží-li film nebo seriál je vše OK. Přepnu-li na Novu bez HD zvuk je normální. Čím to může být? Díky za každou dobrou radu.

vlhavel
Registrace: 3/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

Comag SL100HD

Zdravím!
Náhodou jsem tady zabloudil, tak se s dovolením přidám.
Ze stránek http://www.comag.tv/index.php?act=category&id=11 jsem vyzkoušel všechny firmware a zjistil, že poslední verze u které se ještě korektně zobrazuje diaktrika v EPG, je verze 1.0.8 (E187) z 22.04.2009, což je skoro rok bez nápravy. Obávám se, zda vůbec ještě někdy a navíc v Německu k nápravě dojde. Panu Kučerovi (distributorovi) jsem psal, ale bohužel neodpovídá. Jen se mi líbí na jeho stránkách http://vltava2000.cz/set-top-box/default.asp?lngDepartmentID=10 ten certifikát UMÍ DOBŘE ČESKY.
Jinak ale ty nové firmware se nedají srovnat s těmi staršími. V rychlosti přepínání mezi i kódovanými programy a mnoho dalšího.
A podle mě v případě reklamace (jak tady někteří radí) mi tam prostě nahrají ten starý firmware (E187) a je opraveno.
Ach jo, snad se tedy dočkáme.

Josefff

To: josefff

To EPG mne docela mrzí, přeci jen je to pohodlnější vyhledávání programů, to starší mi však nijak nemrzí, alespoň o mne se velmi pomalu načítalo u některých stanic se některé programy nenačetly vůbec. Doufám, že se přece jen někdy dočkáme.

vlhavel

RE: Comag SL100HD

jak to mate s tim cukanim a posunem zvuku u ostatnich placenych hd kanalu?sice je nemam zaplacene,ale zajima me to jen tak ze zvedavosti.

labi
Registrace: 2/2009

Bohužel, HD programy nemám taky zaplacené, hlavně mi absolutně zmizelo přerušování zvuku, je lepší kvalita obrazu, už mi obraz vůbec nekostičkuje, ukazuje mi to i lepší kvalitu signálu-z původních 75% ukazuje 90, ale tomu se asi nedá moc věřit. Posun zvuku se mi objevil pouze na Nově, ale velmi malý, stačí však přepnout na jakýkoli jiný kanál a zpět a celý večer je klid. Takže až na to EPG plná spokojenost.

vlhavel

no kdyz ses zminil o te kvalite a urovni signalu tak se mi taky zlepsila z 76/86 na 90/90 ale nechtel jsem se o tom zminovat bo jsem si myslel ze mi s tim hnul ten mega vitr jak tu u nas v tejdnu byl.uz jsem chtel list na strechu a znovu to poutahovat.otec ma technisat a ma tam 100% vsude.kdyz jsem u nej zapojil comagaga tak to ukazovalo stejne jako u me tech 76/86.takze ted se to asi zpresnilo.obcas se mi stane ze reklama je treba mikro posunuta ale sledovany program je v cajku.takze v poho.treba jeste nekdo napise jak to je s ostatnima hd kanalama

labi

Tak mám multi hd baliček a vše o.k. se zvukem i obrazem u hd kanalů.. Zdá se mi že se i zlepšil hd obraz proti poslednímu softu 3.0.2 (E24) beta. Teď jsem ještě zvědaví jak to bude se zápisy na kartu u předchozích softu mi nechodily a musel jsem nahrát uplně starší soft 162 nechat si poslat zápisy a přehrát soft zpět.Kvalita a uroveň signálu se zlepšila i u mne. Další poznatek že když začnu nahrávat tak po asi 10 sekundách zmizne symbol rec na tv co mi u starších softů vadilo že to tam bylo pořád. Dobrá věc je že se konečně automatický přepíná formát obrazu z 16:9 na 4:3( u tv panasonic).EPG mi až tak nevadí když dám podrobné info o programu tak je diaktrika v pořádku.

martykula
Registrace: 5/2008

asi to bude vypadat blbe,ale jak se dostanu na ty zapisy?jsem do niceho vubec takle nemusel list a ani nevim jak se to tam vse predelava a k cemu to slouzi.maximalne si prehraju soft a nic vic :bigeyes:

labi

kdyz do toho vlezu tak se mi tam ukaze jen cislo karty.jinak z toho nic nevydoluju.kdyz najedu na nejakej z tech skilinku tak furt abych cekal ale nic se nedeje.az na skilinku 3 a 4 to neco napise,ale ne zadny hodnoty.asi tam delam neco blbe.mozna to nikdy nebudu potrebovat ale kdyby nahodou jo tak prosim poradte kdyz uz jsme na to narazili.dik

labi

aktualizace software

zajímalo by mě jestli jde aktualizovat software přes USB, po mě to chce nějaké heslo neznáte ho, mohli by jste mě někdo poradit jak tam nahrát nový firmware, dík

DELETOR
Registrace: 7/2008

už to mám bylo to 0000

DELETOR
Registrace: 7/2008

Čeština v EPG funguje!!!

Tak nám konečně vydali nový firmware 3.0.C (E59), kde se česká diaktrika v EPG zobrazuje už korektně. Stáhnout ho můžete zde: http://www.comag.tv/index.php?act=category&id=11 a nebo i s aktualizovaným seznamem kanálů zde: http://www.eshop-rychle.cz/set-top-box/6-DOWNLOAD

Josefff
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra