Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Návod jak správně namontovat šroubovací F konektor

Vážení, nemohl by někdo z vás vyrobit nějaký obrazový návod , kterak konektor korektně namontovat na kabel ?? už sem se několikrát doslechl, kterak někteří jedinci spojili stínění na vnitřní vodič našroubovali na to konektor a pak se divili , že to nejde. Docela by se to hodilo do ABC , nemyslíte ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...

takze to stineni neohejbas pres vrchni izolaci , jako je to v tom navodu na montaz satelitu ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

nic proti ale tomu http://www.satelitna.tv/instalacia-satelitu-fotonavod/ se mužu jenom smát. :laughing:

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

@bublajs

V žádném případě.
Snažím se, aby plocha pláště, na které je konektor našroubován, byla dosti velká. Konektor potom na kabelu drží jako přibitý, proto bohatě stačí relativně menší styčná plocha stínění vs. konektor, když dobře sedne na vnitřní prstenec.
Můžeš pak s koncem kabelu kroutit a ohýbat jak chceš, konektor nestrhneš a zároveň nepřijdeš ani o vodivý kontakt mezi stíněním+opletením a konektorem samotným, protože velká styčná plocha pláště a konektoru nedovolí sebemenší pohyb stínění směrem vůči vnitřnímu prstenci.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

A v dnešní době používá šroubovací f-ka jenom břídil. :laughing:

satmam

Suhlas s bublajsom. Uz som tu x krat cital, ze to ohybanie sa nema robit, lebo blabla nieco polarizacii. (som tomu nerozumel, tak som si to nezapametal)
Vsetky navody na webe co som nasiel (aj vyssie linkovane) su podla vyssieho nespravne. Lebo tam sa to tienenie a drotiky ohybaju cez izolaciu.
Kedze som nikde nenasiel spravny navod (a aj vdaka inym dovodom), vyhodil som vyse 1300 CZK za krimpovacky a externe Cabelcony (pricom samotne srobovacie Fka by ma stali max 200-300 CZK) . Nie kazdy je taky blb ako ja, cize naozaj seriozny navod na srobovacie Fka by sa fakt hodil.

emkac
Registrace: 8/2008

to chce vazne fotonavod s vysvetlenim proc je ktery reseni lepsi, protoze jak je vidno , neni to jen vec mechanicka, ale hlavne je v tom ta ducharina :)

bublajs

emkac

Jsi vedle jak ta jedle. :8)

satmam

satman:
hele to je prave ono, nekdo rekne, kup si krymplovaci a pak to je stejne na(nevhodné slovo). fakt by bylo nejlepsi kdyby to nekdo pojal jako vazny tema a rek, hele kdyz tam narves tu hlinikovou folii , tak ti tam naleze chybovost, udelej to tahle. nebo neco v tom duchu. tady frajeri radej najdi si to na guglu a pak ti dalsi lidi reknou, to je prelud, presne tohle reseni je spatny. myslim ze nejen ja bych rad vedel ktera cesta je ta spravna. kdyz to bude podlozeny nejakym merenim jako dukaz aby bylo videt co dela ty problemy tak budou vsichni stastny.

bublajs

bublajs

Nejlepší řešení je je stočit opletení do dvou licen a ty následně omotat kolem dielektrika a následně našrubovat F-ko..

Zítra nafotím a dám sem....

bryketa
Registrace: 11/2009

Já co dávám tak jedině Cabelcon a Belden ale musí ti sedět typ kabelu a typ konektoru a neměl jsem nikdy problém. :O
Mužu zítra udělat foto návod kompresní konektor Cabelcon a belden jak to dělám já,ale jestli to má cenu.

satmam

satmam

Já používám kompresní pouze do STA ... jen tak pro informaci kolik si účtuješ za konektor a práci koncákům?

Přece jen lidi jdou po ceně....

bryketa

2satman: V com so vedla? Ved preto som to tu napisal, ze je v tom chaos. bublajs to vystihol presne. Jeden tvrdi to, druhy hento.
2bryketa a satman: fotonavody urcite dajte, verim tomu, ze sa zidu nielen mne, ale aj viacerym.
Mimochodom, mna to krimpovanie Cabelconov na belden caka za par dni. Cize ma to extra potesi.

emkac
Registrace: 8/2008

25,- konektor práci ruzně jakou mam náladu tak od 350,-kč/hod

satmam

@bublajs

Když už potřebuješ i návod na takovou kravinu,tak bych si od tebe nikdy nenechal nic udělat.Jeslti na vše potřebuješ návody,tak chudák tvá manželka.Taky na ni potřebuješ návod,co s ní máš dělat?Jak zapnout televizi,jak nastartovat auto a pod.

Prosat
Registrace: 8/2005

Prosat

On to možná myslel dobře ale ostatní ho díky tomu berou jako nemehlo... Má pravdu v tom že by se nějaký návod hodil ani ne tak pro lidi co to dělaj ale právě pro laiky pač kolikrát jak dojdu někam opravit nebo naladit zakoupený komplet s netu tak se mi naježí chlupy když vidím ty fka.

bryketa

@bryketa

Ať si to nechá udělat odborníkem.Ja taky nechodím do autoservisu,jak mám opravit auto,ale nechám si to raději opravit odborníkem,když tomu nerozumím

Prosat

@bryketa

Nechápu proč to řešíš, když někam jak říkáš dojdeš, tak to za úplatu z té (nevhodné slovo)činy udělej kvalitně a hotovo. Proč tě má trápit, že si to patlal upatle sám sobš blbě. Uvedl jsem strašně jednoduchý návod 3 slova do googlu (dotyčný původní tazatel zřejmě neumí ani hledat, dle těch kravin co tam psal, že mu to nic nenašlo), že to zvládne i opice a návodů vyskočí kolik... byl jsem za to skoro ukamenován.

Jen zopakuju, kdo není schopen najít tak základní věc, případně na to přijít sám, tak mu dělání F-ek resp. podobných věcí, nepatří do pracek. Jak tu kdosi zmínil, to potřebuješ na vše návod? Kam jsme se to dostali, fakt už, vlastní invence nulová, lidi jen hledají rozumy po netu a diskuzích a ptají se už i na to, jak si utřít zadní část těla...

davidkriz

davidkriz

Třeba já sem měl podobné nutkání se tady zeptat jak se to teda správně dělá (mluvím o F-ku :)) ) chlapů zkušených televizáku znám dost ale co člověk to jiný názor..takže víš jak

Jeden řekne "kompresní sou na prd" druhý zase "jiný jak kompresní bych nepoužil" třetí "Dobře udělané šroubovací F-ko vydrží věky" pátý "To musíš ohnout přes plášt" no a tak bych mohl pokračovat do halelůja....

Já osobně tvrdím že dobře udělané šroubovací F-ko udělá stejnou práci a výsledek jak kompresní (samozřejmě se jedná o jakou situaci jde) a jestli mi chce někdo tvrdit že šroubovací konektory jsou k hov.. tak je podle mě .... kolik rozvodů je snima děláno a šlapou dobře.

bryketa

Pamatuju období kdy se pužívaly lisovací a 90% servisu byly f-ka :)))
Jo taky jsem viděl věci jako třeba jsem byl u staršího pána a ten že proč mu to nejde a on měl přerušený kabel od antény a on mi tvrdil že to přeci nevadí že signál jde vzduchem a dalších veselích historek z montáží mam spoustu jak jsem u zákazníka rozšlápl starodávný stoleček zákazník to vás udrží říkám ne ten mne neunese skočím si pro schudky ne to není potřeba konec je jasný pán se rozloučil se starobilým kusem nábytku nevidržel,jak mě pokousal pes to už jsem tu psal jo kolega když se potácel ze žebříku a nic se mu nestalo to jsme se nasmáli.Největší sranda byla když jsem ještě dělal pro jednoho nejmenovaného šéfa tak si mne osobně pozval nastavit antény k sobě domu a já byl jaksi po kalbě a propadl jsem mu z pudy do obíváku naštěstí se nic nestalo ale čím sem starší tím jsem opatrnější a klidně ryskantní instalace s usměvem odmítam. ;)

satmam

davidkriz

Naprostej souhlas.
Stačí použít to co máte na krku říká se tomu hlava.

satmam

satmam: ten kdo tady vykrikuje ze se ma pouzivat hlava, by si predevsim mel zamest pred vlastnim vchodem.
co to je ,, starobily,, kus nabytku ?? nejakej bilej ??
nebo ,,ryskantni,, instalace ??? to jako ze delas podle rysky ???
prosat: aaa panacek je dalsi odbornik pres vsechno, jen co se narodil uz vedel vsecko. ano na ty zensky mas taky navod, ziskal si ho casem ziskavanim zkusenosti. takze tady nemachruj s nejakejma ptakovinama.

all: je zajimavy ze plku mate tri (nevhodné slovo)e , ale nikdo nedokaze jasne rict, udelej to takhle, protoze kdyz to udelas takhle , tak ti namerim ze tam mas takovu ci onakou chybu.

bublajs

@bublajs

Kdyby jsi mi přišel něco montovat a roztahal by jsi přede mnou návody,tak bych tě vyhodil,to ty montáže musí vypadat,když neumíš používat mozek!

Prosat

Sakra, to jsem nevěděl, že je to taková věda...

Myslíte, že mám správně zastrčenou vidličku v zásuvce 230V? :lookaround: Jednomu známemu kdysi přestal jít komplet od UPC. Důvodem bylo, že mu něco dělali na balkóně a vytáhli koax (samozřejmě se sundáním F-ka). Zpátky už to nedali a tak to tam dal sám - už bez těch "fousků" co tam trčely :-)). Ať si má na to kdo chce jakej chce názor, ale pokud je v kontaktu aspoň pár "fousů" s vnějším obalem F-ka, který jsou schopný přenést ten mizernej proudík do LNB, tak se rozdíl nemůže projevit, protože kostra toho F- ka tvoří dokonalou trubku. Projevit se to může s připojením přepínacích relé a motoru kde jsou větší proudíky. Jinak, teď zrovna o víkendu jsem viděl "kvalitně" zalisovanej koax z jednoho setu. Střední vodiče se celkem kvalitně dotýkaly kostry F-ka, takže to není jen o zalisování... ;P

gaston
Registrace: 1/2006

Satmame, ty jsi ale komik. Děláš machra, kdo se má do čeho pouštět, ale sám se toho nedržíš. Až sem budeš zase chtít přispět, tak si to nech před odesláním ještě zkontrolovat někým, kdo zvládá trošku gramatiku. Nějaký školáček ze 4. třídy bude stačit.

polulin
Registrace: 10/2007

Akorát se chystám na montáž, až se vrátím, doufám, že tady bude ten originální návod na instalaci Fka :)))

Rocco
Registrace: 2/2010
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra