Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Návod jak správně namontovat šroubovací F konektor

Vážení, nemohl by někdo z vás vyrobit nějaký obrazový návod , kterak konektor korektně namontovat na kabel ?? už sem se několikrát doslechl, kterak někteří jedinci spojili stínění na vnitřní vodič našroubovali na to konektor a pak se divili , že to nejde. Docela by se to hodilo do ABC , nemyslíte ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96
Odpověď v diskusním vlákně

@Saxon

Zatiaľ som s Cabelcon IEC-M problém nemal, ale používam ich fakt výnimočne, vlastne len na vstup do Set-top-boxov, tam kde nie je účastnícka zásuvka a ant.zvod ide priamo do boxu. Meracie káble mám urobené z BNC-ákov a tie zatiaľ držia.

Kvinto
Registrace: 6/2009

RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...

no to reseni je asi to co myslel AlesHavel
kdyz koukam na ty cablecony , tak tam nechavaj jen opleteni a tu hlinikovou folii davaj pryc ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

Cabelcon IEC-M mají jednu velkou nevíhodu a to že do něj není vidět.
Jinak nic jiného nedávám aspoň si poznám svoje. ;)

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

Kvinto

OK, kde se vede pouze VF signál, tam se nějeký přechodový odpor projeví minimálně, ale jakmile je v obvodu stejnosměrný proud, tak je po čase problém. Vždy to je v tom, že se střední vodič uvolní v konektorové dutince.
To samé se mi stalo u Cabelconu BNC.
Na druhou stranu, výrobce nikde netvrdí, že je to určené na provoz s častou manipulací, ale do prostředí s klimatickým extremem. Já jen tak na okraj, že mě v tomto Cabelcon ani ne tak zklamal, jako překvapil.

Já používam normální šroubovací efka do interiéru a jen ven dávam kompresní provedení. Přijde mi to rozumné.
Ještě uvažuji do interiéru nad lisovací variantou, kvuli urychlení práce.

Jinak považuji firmu Cabelcon za jakýsi kvalitativní vzor, podobně jako v audiotechnice firmy konektorové legendy Neutrik a Harting.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

je skutocne zaujimave ako sa na prakticky kazdom fore (stavebne, programatorske a ako zistujem tak satelitne vedie...) najde zopar polointelektualov, ktori si skratka nemozu dat pohov a musia priam obskurnymi narazkami a pripomienkami propagovat svoju domenovu maskulinitu ("robia na nas gule" :-) ). vacsinou sa pritom jedna o rozne postihnutych jedincov, prezivajucich ci prezivsich vacsie ci mensie traumy z detstva, rozvodu, pocitu menejcennosti a podobne)

Dakujem velmi pekne za navody. Ja som ten f konektor nezapajal spravne (dodnes som to robil az 2x). odstranoval som totiz tu vrchnu tieniacu foliu. Preco? Lebo mi to nikto neukazal :)

soso
Registrace: 2/2010

jenze ta hlinikova folie by podle vseho mela jit dolu. proc ? to nam asi nikdo z tech odborniku s merakama za pade asi nedokaze vysvetlit.

bublajs

cituji z navodu na montaz konektoru cablecon:
2. Po oříznutí přehněte opletení o 90 stupňů (zpět) přes vnější plášť. Pro vícenásobně stíněné vodiče odstraňte pouze vnější opletení a fólii a ponechejte pouze vnitřní opletení. Ujistěte se, že vnitřní fólie je hladká a nepoškozená

bublajs

asi ještě nikdy neviděls kabel s vícenásobným opletením a fólií kromě vnitřní, taky vnější...

davidkriz
Registrace: 8/2009

boze muj, to je plku, zvastu a urazek . ty si tady hrajes na mistra sveta ve vsem a v ty chytrosti neznas odpovedi na moje otazky , ktery sou zakladem pro tehle obor ??
tohle je vazne forum plny odborniku, prevazne pres zvaneni a chvastani.
zlaty zahradkari !!!! ty si poradej a nemaj u toho plku jak starej palackej

bublajs

bublaz 100 bodov! presne tento pocit mam aj ja! na kazdu otazku sa najde aspon 10 odbornikov zvanilov. nic neporadia ale o to viac sa snazia urobit s cloveka hlupaka.

soso

Pro ty co to tedy opravdu potřebují...

Tak jsem si dovolil Vám udělat takový malý návod pro ty co jsi chtějí správně a hlavně dobře udělat F-konektor.

http://img256.imageshack.us/f/montazkonektoru2.jpg/

Doufám že někomu pomůže....kdyby redakce chtěla může umístit mezi návody

S pozdravem Bryketa

bryketa
Registrace: 11/2009

to mas nejaky tenky kabel...s tym klasickym by si z tieniaceho kabla taky kruzok (obrazok 4) spravit nemohol...
ale pekne :)

radolaco

radolaco

no tohle je Nordix CM-401 AL má dost husté opletení...ale tenhle postup aplikuji na všechny koaxiály co jsem měl kdy v ruce a nikdy nebyl problém.... pro rípaly i s trojitým stíněním

Ale je fakt ze koaxiálům za 2,- metr se vyhýbám obloukem z toho jsem už vyrostl.

bryketa

no ja som zatial montoval F konektory na koaxialy kde som ledve nasunul ten konektor na vonkajsi plat...a tienenie pozostavalo zo zopar drotikov...asi lacny kabel no...ale funguval vzdy vsade bez problemov..

radolaco

bryketa dobry :)
a proc v bodu 5 nepises ze to rezes i s folii ?
8 se mi libi :))
tak tedka by me zajimalo co na to reknou dalsi :)

bublajs

To opletení přetahuji přes ochranný plášť, když to udělam podle tohoto postupu/dnes jsem si to zkusil/, tak je velké riziko, že se mi opletení nachmoustá ke střednímu vodiči.

Raději dělam na jistotu, už nejsem malej kluk, abych si zbytečně komplikoval život případnými zkraty v konektorech.
Na půdách bývá kolikrát hodně špatně vidět...

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

to Saxon: No nějak už mám grif a už to jde samo ale na půdě si to stejně zkontroluji vždy pod světlem ať už čelovka nebo ohm-metr. Jinak osobně si myslím že je to nejlepší řešení s ohledem na dostatek opletení, nic se nepotrhá, spoj je vynikající.

to bublajs: no pač je tam úplně k hov.. protože se mi opletení krasně opře o vnitřní stranu konektoru ( prstence) a myslím si že díky dostatečnému opletení vznikne mnohem lepší stínění než jen stou folií.

pro ostatní:

Nikomu můj postup nenutím ale zároveň tvrdím že je asi nejlepší ..... pač když se přehne stínění a oplet přes plášť tak se našroubováním konektoru akorát potrhá a ztrácí svou funkci.

Samozřejmě Vaším radám se nebráním a rád se přiučím něco nového.

bryketa

cokoliv je lepsi nez odpoved "najdi si to na guglu" nebo "ses blbej , na co mas hlavu"
ja jen cekam kdy se hlavni kecalek a odbornik z (nevhodné slovo).e vyjadri k tomu, proc je ktery reseni lepsi . i kdyby to nemelo zadnej vliv , vysvetlit se to da.

bryketa: hele ono se tam to opleteni da prehnout, dokonce tam na to je misto, protoze zavit neni v konektoru hned od zacatku, takze ho nepotrhas.

bublajs

Nikoho nechci urážet...

Ale do pana Gůgla opravdu stačí zadat "f konektor montáž" a z těch obrázků to pochopí i moje 10ti letá dcera... myšleno opravdu bez urážky...
Mimochodem, je to i mnohem rychlejší, než se hlásit na Parabolu a čekat na answer :))))

kacenkin
Registrace: 1/2007

zítra sem naskenuji fotky s knihy od J. Bradáče satelitní technika jak se dělaly F-konektory v roce 1991

netace
Registrace: 12/2008

To snad nie. Az potialto tu uz pol hodinu citam toto vlakno od zaciatku a v nom kopu blbych a zbytocnych zvastov od kadejakych machrov v nadeji, ze konecne najdem okrem jedneho navodu od bryketu aj nejaky iny s vysvetlenim rozdielov, no a nakoniec to skoncilo 17.6.2010 s tym, ze Netace tu mal dat zajtra nejake scany z knihy. Odvtedy uplynulo uz zopar mesiacov...
Fakt diky vsetkym tym machrom za ich skvele rady. Alebo zeby predsa nasli odvahu na svoj navod?

koso
Registrace: 9/2010
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra