![]() |
|
Návod jak správně namontovat šroubovací F konektorVážení, nemohl by někdo z vás vyrobit nějaký obrazový návod , kterak konektor korektně namontovat na kabel ?? už sem se několikrát doslechl, kterak někteří jedinci spojili stínění na vnitřní vodič našroubovali na to konektor a pak se divili , že to nejde. Docela by se to hodilo do ABC , nemyslíte ?Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96 | |
![]() |
|
@SaxonZatiaľ som s Cabelcon IEC-M problém nemal, ale používam ich fakt výnimočne, vlastne len na vstup do Set-top-boxov, tam kde nie je účastnícka zásuvka a ant.zvod ide priamo do boxu. Meracie káble mám urobené z BNC-ákov a tie zatiaľ držia. |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...no to reseni je asi to co myslel AlesHavelkdyz koukam na ty cablecony , tak tam nechavaj jen opleteni a tu hlinikovou folii davaj pryc ? Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...Cabelcon IEC-M mají jednu velkou nevíhodu a to že do něj není vidět.Jinak nic jiného nedávám aspoň si poznám svoje. ;) Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
KvintoOK, kde se vede pouze VF signál, tam se nějeký přechodový odpor projeví minimálně, ale jakmile je v obvodu stejnosměrný proud, tak je po čase problém. Vždy to je v tom, že se střední vodič uvolní v konektorové dutince.To samé se mi stalo u Cabelconu BNC. Na druhou stranu, výrobce nikde netvrdí, že je to určené na provoz s častou manipulací, ale do prostředí s klimatickým extremem. Já jen tak na okraj, že mě v tomto Cabelcon ani ne tak zklamal, jako překvapil. Já používam normální šroubovací efka do interiéru a jen ven dávam kompresní provedení. Přijde mi to rozumné. Ještě uvažuji do interiéru nad lisovací variantou, kvuli urychlení práce. Jinak považuji firmu Cabelcon za jakýsi kvalitativní vzor, podobně jako v audiotechnice firmy konektorové legendy Neutrik a Harting. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...je skutocne zaujimave ako sa na prakticky kazdom fore (stavebne, programatorske a ako zistujem tak satelitne vedie...) najde zopar polointelektualov, ktori si skratka nemozu dat pohov a musia priam obskurnymi narazkami a pripomienkami propagovat svoju domenovu maskulinitu ("robia na nas gule" :-) ). vacsinou sa pritom jedna o rozne postihnutych jedincov, prezivajucich ci prezivsich vacsie ci mensie traumy z detstva, rozvodu, pocitu menejcennosti a podobne)Dakujem velmi pekne za navody. Ja som ten f konektor nezapajal spravne (dodnes som to robil az 2x). odstranoval som totiz tu vrchnu tieniacu foliu. Preco? Lebo mi to nikto neukazal :) |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...jenze ta hlinikova folie by podle vseho mela jit dolu. proc ? to nam asi nikdo z tech odborniku s merakama za pade asi nedokaze vysvetlit.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...cituji z navodu na montaz konektoru cablecon:2. Po oříznutí přehněte opletení o 90 stupňů (zpět) přes vnější plášť. Pro vícenásobně stíněné vodiče odstraňte pouze vnější opletení a fólii a ponechejte pouze vnitřní opletení. Ujistěte se, že vnitřní fólie je hladká a nepoškozená Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...asi ještě nikdy neviděls kabel s vícenásobným opletením a fólií kromě vnitřní, taky vnější... |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...boze muj, to je plku, zvastu a urazek . ty si tady hrajes na mistra sveta ve vsem a v ty chytrosti neznas odpovedi na moje otazky , ktery sou zakladem pro tehle obor ??tohle je vazne forum plny odborniku, prevazne pres zvaneni a chvastani. zlaty zahradkari !!!! ty si poradej a nemaj u toho plku jak starej palackej Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...bublaz 100 bodov! presne tento pocit mam aj ja! na kazdu otazku sa najde aspon 10 odbornikov zvanilov. nic neporadia ale o to viac sa snazia urobit s cloveka hlupaka. |
soso
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 419 |
![]() |
|
Pro ty co to tedy opravdu potřebují...Tak jsem si dovolil Vám udělat takový malý návod pro ty co jsi chtějí správně a hlavně dobře udělat F-konektor.http://img256.imageshack.us/f/montazkonektoru2.jpg/ Doufám že někomu pomůže....kdyby redakce chtěla může umístit mezi návody S pozdravem Bryketa |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...to mas nejaky tenky kabel...s tym klasickym by si z tieniaceho kabla taky kruzok (obrazok 4) spravit nemohol...ale pekne :) |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
radolacono tohle je Nordix CM-401 AL má dost husté opletení...ale tenhle postup aplikuji na všechny koaxiály co jsem měl kdy v ruce a nikdy nebyl problém.... pro rípaly i s trojitým stíněnímAle je fakt ze koaxiálům za 2,- metr se vyhýbám obloukem z toho jsem už vyrostl. |
bryketa
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...no ja som zatial montoval F konektory na koaxialy kde som ledve nasunul ten konektor na vonkajsi plat...a tienenie pozostavalo zo zopar drotikov...asi lacny kabel no...ale funguval vzdy vsade bez problemov.. |
radolaco
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 2 188 |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...bryketa dobry :)a proc v bodu 5 nepises ze to rezes i s folii ? 8 se mi libi :)) tak tedka by me zajimalo co na to reknou dalsi :) Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...To opletení přetahuji přes ochranný plášť, když to udělam podle tohoto postupu/dnes jsem si to zkusil/, tak je velké riziko, že se mi opletení nachmoustá ke střednímu vodiči.Raději dělam na jistotu, už nejsem malej kluk, abych si zbytečně komplikoval život případnými zkraty v konektorech. Na půdách bývá kolikrát hodně špatně vidět... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...to Saxon: No nějak už mám grif a už to jde samo ale na půdě si to stejně zkontroluji vždy pod světlem ať už čelovka nebo ohm-metr. Jinak osobně si myslím že je to nejlepší řešení s ohledem na dostatek opletení, nic se nepotrhá, spoj je vynikající.to bublajs: no pač je tam úplně k hov.. protože se mi opletení krasně opře o vnitřní stranu konektoru ( prstence) a myslím si že díky dostatečnému opletení vznikne mnohem lepší stínění než jen stou folií. pro ostatní: Nikomu můj postup nenutím ale zároveň tvrdím že je asi nejlepší ..... pač když se přehne stínění a oplet přes plášť tak se našroubováním konektoru akorát potrhá a ztrácí svou funkci. Samozřejmě Vaším radám se nebráním a rád se přiučím něco nového. |
bryketa
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...cokoliv je lepsi nez odpoved "najdi si to na guglu" nebo "ses blbej , na co mas hlavu"ja jen cekam kdy se hlavni kecalek a odbornik z (nevhodné slovo).e vyjadri k tomu, proc je ktery reseni lepsi . i kdyby to nemelo zadnej vliv , vysvetlit se to da. bryketa: hele ono se tam to opleteni da prehnout, dokonce tam na to je misto, protoze zavit neni v konektoru hned od zacatku, takze ho nepotrhas. Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
![]() |
|
Nikoho nechci urážet...Ale do pana Gůgla opravdu stačí zadat "f konektor montáž" a z těch obrázků to pochopí i moje 10ti letá dcera... myšleno opravdu bez urážky...Mimochodem, je to i mnohem rychlejší, než se hlásit na Parabolu a čekat na answer :)))) |
kacenkin
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 715 |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...zítra sem naskenuji fotky s knihy od J. Bradáče satelitní technika jak se dělaly F-konektory v roce 1991 |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: Návod jak správně namontovat šroubovací F...To snad nie. Az potialto tu uz pol hodinu citam toto vlakno od zaciatku a v nom kopu blbych a zbytocnych zvastov od kadejakych machrov v nadeji, ze konecne najdem okrem jedneho navodu od bryketu aj nejaky iny s vysvetlenim rozdielov, no a nakoniec to skoncilo 17.6.2010 s tym, ze Netace tu mal dat zajtra nejake scany z knihy. Odvtedy uplynulo uz zopar mesiacov...Fakt diky vsetkym tym machrom za ich skvele rady. Alebo zeby predsa nasli odvahu na svoj navod? |
koso
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 1 |
Stránka: 1 2 3 [ 4 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 96 | |
![]() |
|
![]() |