![]() |
|
DVB-T Veľká JavorinaJaké máte zkušenosti s příjmem 69kanálu Javoriny na střední moravě? V pátek jsem byl známému zapojovat pozemní digitál. Přijímač jsem vybral DI-BOX T-24, na střeše má anténou polské síto a zesilovačem. Jen tak ze zvědavosti jsem prohledal všechny kanály a 69 to v pohodě naskenovalo i bez otáčení o 90° Myslel jsem, že je to inverzí, ale hrálo mu to celý víkend. Místo příjmu Přerov - Prosenice |
miraxy
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 63 |
![]() |
|
RE: DVB-T Veľká Javorinazkušenosti jsou čistě individuální a vztahují se vždy přesně k danému místu. Je to natolik proměnlivý příjem, že často překvapí, že v tom místě jde a to dost kvalitně a jinde, kde by ho člověk čekal, není ani ň... takže jediná zkušenost která je k něčemu, je ta v místě příjmu, přijet, zkusit. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: DVB-T Veľká JavorinaJe to tak, jak píše David Kříž. Jen mi není jasné, jestli Slováci už vyměnili na Javorině antenní systém a vysílá se to už z halvního tubusu, nebo pořád jen z těch provizorních rakviček. Mně to totiž taky teď jede velmi dobře už delší dobu, zatímco v lednu, když jsme to instalovali, to mělo "své dny" a chodilo jen občas, dle nálady. |
Aley
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 152 |
![]() |
|
AleyNa celém Slovensku se ještě neměnilo NIC! Vše jsou přídavné AS (rozhodl jsem se nepužívat slovo provizorní, i když jsem to dříve používal, z jistých důvodů :-)). Buď je ten AS poskládaný z rakviček nebo je to válcový tubus.Měnit to ani nemohli, protože dosavadní AS jsou horizontální a koncipovány na vyšší výkony. Stejně to dopadne tak, že kde to půjde, pustí do těch dosavadních přídavných AS i další 2 muxy (až se začne skutečně vypínat hlavní vysílače) a hlavní AS budou měnit až následně. Udělali to tak i maďaři na některých vysílačích. Někde to půjde, jinde ne, tam kde jsou ty válcové antény na kanály nad 60, nepůjdou použít na spodek UHF a opačně (ten druhý případ je např. Nitra). Tyto válce od RFS jsou vždy jen na polovinu UHF pásma. Takže shrnuto co se Javoriny týká, od první instalace a spuštění dosud bez jakékli technické změny. A ještě to tak určitě delší dobu bude. Kdyby se něco mělo dít, určitě se info o tom objeví ;) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
![]() |