Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVBT-CZ

Ahojte, potrebujem poradit s prijmom z vysielača Kojál.Na starej yagi anténe so širokopásmovym zosilnovačom sa mi podarilo naladit 29 kanál, no prijem je možný len v noci a pri vlhkom počasi a nedari sa mi to zlepšit.Potrebujem vediet akú anténu, pripadne zosilnovač musim kúpit.Bývam v polovici cesty medzi šalou a Kolárovom.Budem vdačný za každú relevantnú radu

pavokuk
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVBT-CZ

Obrať se na místního odborníka.

polulin
Registrace: 10/2007

I to je úspěch, Kojál je jen 600 m.n.m., je daleko a to jak to píšeš, tomu odpovídá. Testni 33. kanál Tlustou horu - Zlín, je jen cca 485 m.n.m. a máš jí blíž.

CES
Registrace: 4/2007

ta 33 je u nas na povazi dost silna, 29 mi ide, ale obcas kolise.

satan
Registrace: 1/2006

@pavokuk

jak píše CES - prubni 33 Ch Vysílá tam "balík" CT-cek a za rok odtud pojede i balík privátních Tv (Mux2) jako je Nova,Prima atd atd... PS na 33 Ch vysílá i vysílač ve Valšských Kloboucích ale ten má menší výkon orpoti Zlínské Tlusté hoře...Mnoho zdaru a pak se ozvy,jak si dopadl...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

jamess96

Dík za podporu. R^

CES
Registrace: 4/2007

@CES

V pohodě :)

jamess96

vysielac Zlin mame za kopcom, ideme na val. klobouky.

satan

doplnok: val. klobouky plostiny 716 mnm .no problem. presne o rok pojde mux 2 na 49k. 25kw. vyzera to dobre. tu ide aj praded 36k. SM, ale obcas kolise. je to 150 km daleko.

satan

@satan

ano, Val.Klobouky jsou také pro SK v poho,ale tam to Muxem 2 končí-narozdíl od Zlína.Tam bude časem i Mux 3 a navíc Zlín má téměř 5x větší vysílací výkon,což má dle mého i větší výhodu.Ale záleží i na terénu mazi vys. a straně příjimu...Měj se fajně!!!

jamess96

DVBT-CZ

Dakujem za rady,skúsim ten 33 kanál.No mám obavy, či budem úspešný, pretože som skúšal točit anténou v celom rozsahu smerom na Moravu a jediný ktorý sa mi tam objavil bol Kojál 29 kanál a nič inšie.Týmto smerom som ešte zachytil analogové vysielanie čt-2 na 47 kanáli.A ešte k prvej reakcii,skúšal som oslovit odbornikov, no v mojom okoli nikto taký neexistuje.Bude to asi tým, že dvbt na slovensku funguje len od decembra 2009 a naši odbornici sa ešte nestihli preorientovat.

pavokuk
Registrace: 12/2009

@jamess96

zlin mame za kopcom. to co islo v analogu dobre je predpoklad ze pojde v digitale. @pavokuk ak si nechytal 25k a 59k. tak ti asi nepojde. Rv

satan

pavokuk

"A ešte k prvej reakcii,skúšal som oslovit odbornikov, no v mojom okoli nikto taký neexistuje.Bude to asi tým, že dvbt na slovensku funguje len od decembra 2009 a naši odbornici sa ešte nestihli preorientovat."
---
Myslím, že ze Šaľe tady na foru je právě jeden anténář co montuje DVB-T, vybavený měřákem.

davidkriz
Registrace: 8/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra