Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zajímavý úkaz

Mám již asi 5 let k parab. Gib.85 a připojen twin konvertor INVAKOM, par. instalována na dosah ruky s motorem sg2100 pod oknem panel domu3tí patro. Jaké bylo mé překvapení když jsem šel zkontrolovat stav a vidím že uprostřed ozařovače mám vypálenou díru. Přitom ještě před pár dny ozař. neporušen.Má cenu to nějak zalátat bez ztráty zisku?Vím že je to otázka času kdy klekne úplně pokud se do něj dostane vlhkost.

MONY
Registrace: 9/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zajímavý úkaz

Vodu vylít a zavařit(po vysušení). :)

zzaner
Registrace: 9/2006

Vylovení, odbahnění, vysušení...
:)))

Nibiru
Registrace: 3/2008

Stalo se ti to mezi 7-16.10. když bylo Slunce na stejné elevaci se satelity. Pokud to bylo před pár dny jak píšeš, tak to byli Ufoni nebo zlomyslný soused. ;)

visper
Registrace: 5/2008

alebo kupit novy podla mozmosti biely tie sive su asi slabsie.ale invacom je asi najlepsi co poznam minimalne do 130cm...kvalita spolahlivost za kazdeho pocasia atd..

sysy
Registrace: 5/2010

Není to výjimečný případ, roky se píše o tom, jak Invacom láká ptáky. To víčko máš vyklovaný. Ale sysy stále bojuje za svého favorita - Invacom. Jsou lepší, madernější a navíc daleko levnější konvertory. Jasně, pro sysyho je to jako když hrách...

knawi
Registrace: 3/2007

nie nie ta folia sa casom rozpadne to je vsetko..

sysy

Tak tak, keď som si kúpil v 2004 prvý satelit, mal som tam tiež Invacom a tiež po dvoch rokoch bola fólia poškodená. http://www.cssf.cz/attachment.php?attachmentid=24227&d=1211546094 Bohužiaľ neprežil jednu búrku. :crying:

majoSk
Registrace: 6/2007

Taky mám Invacom přes 5let a zatím je OK - ale nedivím se tomu - ta folie je fakt slabá.

Standa2
Registrace: 5/2005

Najlepší je Inverto black ultra. Nič lepšie nepoznám!!! R^

Milan C
Registrace: 4/2006

Milan C

mam oba...ibu som skusal v lete..je urcite dobry ale to aj smart alebo golden interstar twin..

sysy

sysy

No,môže byť len tento Inverto, aspoň u mňa aj u kolegov, vylepšuje slabšie frekvencie o cca 5-7 percent. U silných frekvencií som nebadal zmenu...

Milan C

Mně prasklo víčko u GI a prej stačí přes to natáhnout tuplovanej prezervativ......

honzasa
Registrace: 9/2006

ano na silnych je to priblizne rovnake..ale na badri a nilesate v ramci mojich moznosti zo 125cm boli hrozive rozdieli v neprospech ibu..priklad aljazerra sport invacom 90 ibu necelych 70..a to som doladoval znovu aj parabolu ci sa to nahodou nezlepsi..montazne firmy vacsinou robia komplety na 5 az 6 druzic so silnymi freqenciami..preto sa ti to zda silne..skusal si to ibu aj na badri alebo na nilesate?

sysy

sysy

Ja už motor nepoužívam,preto nechytám ani Badr ani Nilesat... mám Toroidku 55-ku od Eurobirdu 28,2 až po Amos. Používam Inverto na Thor a Amos, kvôli spomínaným slabším frekvenciam a s úspechom.

Milan C

tak to potom nic amos a thor su silne pozicie aspon na 125cm..mam vsade full.lnb sa aspon mne nedaju takto porovnavat

sysy

je to úkaz,ale nic zajímavého,spíš normální úkaz

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ptaci

me to bydobali sykorky.Takze sem tam dal slabej sacek z umele hmoty (prusvitnej.Ovazal dratem a funguje dal.Clovek si musi poradit

janjan
Registrace: 10/2008

Ti ptáci se v tom vidí jako v zrcátku

a klovají proti sobě. To ta zralá pomerančová fólie Invacomu nevrdrží.
Nebezpečí je vždy, když táhnou na jih a potom když se zase zjara vracejí.
Jinak s Inverto plus ultra nemám dobrou zkušenost. Pásmo je "děravé". Příkladem může např. být fr. 12693 H 22000 5/6 - paket ORF.
Kdo nevěří, ať si to zkusí.

bob.r
Registrace: 1/2006

Podle mě si na tom výrobci zřejmě zakládají aby to nevyfrželo dlouho jinak si to nemohu vysvětlit ,poněvadž je spousta možností použití jiných materiálů které by zabránili tomuto nešvaru jako např. sklo,slída,teflon apod.mám to vyzkoušené a nikdy po dobu žovota se ti tam nepropálí díra hold je to o ceně myslím že by každý z nás dal o 100,-při dnešních lidovkách navíc za kvalitnější ozařovač nj ale co pak s tou produkcí kdo by to kupoval ,už ted se to myslím dělá na sklad jinak to nevidím :lookaround:

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006

@bob.r

Není mě jasná závada IBU, kterou popisuješ. "Děravé pásmo" znamená, podle tvojí zkušenosti, že některé TP se na tom konvertoru nechytí? Vyzkoušel jsem fq 12692h na 19.2°e, IBU neselhal. Ani na jiných frekvencích jsem se s něčím podobným nesetkal. Není to způsobené jinou chybou?

knawi
Registrace: 3/2007

vcera sa zmienil o tom d2mac.ibu ma potize z hornim pasmem..ale ze by s tym mal niekto problemy na astre?

sysy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra