Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Môže vadiť strom?

Zdravím všetkých. Chcel by som používať satelitný signál cez Skylink SK. Je možné podľa vás že môže vadiť strom ktorý by bol vzdialený asi 10-15m od paraboly v priamom smere? Dík za odpovede.

jolefoto
Registrace: 9/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Môže vadiť strom?

samozřejmě že může ale to ti objasní ten co ti to bude montovat, jde o to jak vysoko to můžeš namontovat?!?!

tonek
Registrace: 1/2009

Záleží jak je ten strom vysoký.pokud je tak bude 100procentně vadit.Pak jedině dát na střechu.Nebo porazit

koax
Registrace: 2/2008

Dík za odpoveď. Dúfam že technik ktorý mi príde na to pozrieť bude mať pre mňa samé dobré správy.

jolefoto

A nebo zmerit. Pomoci telefonu s androidem a aplikace dishpointer. Presne uvidis vysku druzice vuci stromu.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Ahoj da se velmi jednoduse spocitat, pri uhlu dopadu signalu na LNB 26.6° ve zdalenosti 10 m bude vadit strom o vysce 27 m ve vzdalenosti 15 m bude vadit strom o vysce 30 m. Pocitano od nuloveho bodu stvby.

Ze CATV jsem presedlal do IPTV a jsem za to rad :D

linuxik
Registrace: 5/2006

A nestaci ak je vzdialenost stromu mensia ako vyska stromu a nemusim nic pocitat........... ;)

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

linuxik

kde se vzalo 26.6°?

pierrepetr

Kde z obecneho vypoctu pro dopad signalu na ofsetve umistene LNB :D

linuxik

liquere

Tak vezmu digitalni meridlo zmerim vzdalenosti a vidim ze to nema cenu. Proste to reknu tomu zakaznikovy na rovinu ze to nepujde a nebo na strechu ze. A ne se tam smudlat s drzakem parbolou merakam a pak mu za to napaocitat hodinu prace a spotrba na h...

linuxik

Ono je vobec blbost davat tanier ked v priemo v smere prijmu je strom.Lebo ten rastie a ked to len tesne vychadza pri montazi za rok,dva moze byt problem.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

pierrepetr

Doporucuji elektrotechnicke tabulky nejake nove vydani tam je o TV a R prijmu cela kapitola, pripadne satlex ze.

linuxik

liquere

Jako kdzy neni jak jinak, tak se pri nejhorsim ten strom tosicku proreze :). Sikovni lide si umi zaridit a dokonce v ramci zakona ze :D.

linuxik

linuxik

pokud máš literaturu,tak se tam koukni,tady jde o úhel mezi zemí a paprskem signálu z družice ,26,6° možná na 30W

pierrepetr

Chlapi ani som nečakal že sa toľko ľudí na toto téma ozve. Teraz som rád že ste sa všetci, aspoň pre mňa oveľa skúsenejší v týchto veciach ako ja ozvali. Budem na toho technika tlačiť aby zo mňa nevytiahol eurá zbytočne a fakt že za rok, dva mi to nepôjde. Ešte raz dík všetkým za rady.

jolefoto

Keď sa tu pýtaš zrovná na možnú prekážku strom, tak mi nedá niečo napísať čo som zažil za posledné dni. V piatok min. týždeň som známemu namontoval dva sat. prijímače OPTICUM HD X403p. Doma som nahral najnovší FW (v1.3.11), setting 23,5E + 19,2E (SkyLink), všetko precízne ponastavoval a odskúšal aby ma už nič u neho neprekvapilo. Držiak s parabolou (Emme Esse offset 80), LNB (Quad monoblok Smart TMQ 43, klasicky 23,5E-DiSEqC 2/2 na priamo a 19,2E-DiSEqC 1 /2) a káble (Cavel KF114, dĺžka 15-25m) si inštaloval sám (prvé poschodie, výška cca 4m). Na večer som došiel všetko pozapájal, nastavil max. parabolu. Všetko ide s dostatočnou silou signálu STV (70-75% na ukazovateli Opticum-u) a zrazu SkyLink HD (12110 MHz, H) vypadáva. Na tejto frekvencii je signál rapídne poklesnutý (40-50%), je teda na hrane a preto sa rozpadáva čo je samozrejme jasné. To isté aj na druhom STB. Ale kde je teda chyba? Sused má presne 2m nad jeho parabolou tiež 80cm parabolu so single LNB na dve TV a všetko mu ide bez problémov. A začína sa nenormálna detektívka. Bolo už večer a začalo pršať. Prišiel som domov a začal študovať po fórach. Niečo som našiel s podobnými problémami kde radili výmenu novej paraboly. V sobotu do obeda som vymenil nový držiak (mal zbytočne 45cm, dal som stabilnejší 35cm do vodováhy), nová parabola, nový LNB, všetko 2x prekontrolované. Infarkt, už nešli na 23,5E aj všetky programy vo vertikále. Signál na ostatných vynikajúci, Astra 19,2E bez problémov. Zobral som prijímače domov a zapojil na 80 a 120 parabolu, všetko ako hodinky. Dal som starší overený FW (v1.1.54) a všetko u mňa ako hodinky. U neho to isté na oboch. Premeral som káble, dal len single konvertor na 23,5E a stále to isté. No to už bolo naozaj husté. Začalo zase pršať a už sa aj stmievalo. Nechali sme to teda až na pondelok. Celý víkend som mal v hlave chrobáka ako to vyriešiť, veď za 15 rokov som sa s takým niečím nestretol. Prichádzal do úvahy už len koaxiál, ale že by na oboch STB? Dal som môj 7m na skúšku a stále to isté. Zavolal som kolegu aby to prišiel zamerať. Hmm..., cca 40m vzdialená lipa s pár konármi v priamom smere príjmu (susedovi vadila už len min.). To je celý problém a 2-3 dní zbytočnej námahy. Premeral aj 3ks týchto monoblokov a zistil, že prvý pôvodný mal najväčšiu výstupnú úroveň 60 dB a preto nešla len 12110 MHz. Druhý menený mal už len cez 50dB a tretí čo doniesol on mal len 45 dB...

90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59

DDR
Registrace: 1/2006

Preto ti to píšem, aby si to nepodcenil a vybral si pokiaľ je to moťžné miesto na parabolu so 100% istotou kde jej nebude nič tieniť. Prejdeš zbytočným namáham a ako sa hovorí, náhoda je pes... ;)

90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59

DDR

Tak to je asi zo satelitom pekne v zadku. No nič, asi digitálny signál cez satelit nebude. Asi mi mestský úrad ťažko povolí ten strom vyrezať keďže je súčasťou malého parčíku pred činžiakom. :crying:

jolefoto

pomohu ti,dodej data,výška stromu,výška montáže paraboly,vzdálenost montáže od stromu,družice,kterou chceš přijímat

pierrepetr

jo družici nemusíš,špatně čtu

pierrepetr

ještě si můžeš pomoci sám
vezmi si školní trojúhelník 60-90-30°,stoupni si do místa montáže,ostrý úhel dej k oku a po přeponě se dívej směrem strom(spodní odvěsna vodorovně),pokud ho neuvidíš,montuj R^ R^ R^

pierrepetr

Taky mam peknou story jak montovat satelit v lese... Ve smeru signalu je vrsek smrku, zadna velka hustota. A stejne mi to pusti jen 19E (trosku pres vetve) a 23E asi vychazi primo na kmen, ta jakoby neexistovala! Pak me napadlo prehodit monoblok (silhat na 23E) a svete div se, na 80cm parabole uz mi 23E jede pokud je jasno :-) Ovsem staci mracek na obloze a je konec. Parabolu vys nedam, uz tak je na komine, fuj fuj. Cekam na orezani stromu...

mar001
Registrace: 10/2009

Heh, taktiež mu zostali len dve možnosti. Prvá je, že sa pokúsi vybaviť aby lipka šla preč a uvoľnila obzor na 100%. Druhá je, preložiť parabolu na vyhovujúce miesto. Neviem teda čo v jeho prípade bude jednoduchšie realizovateľné. Ale miestami som už začínal veriť para normálnym javom v danom mieste a stálo to celkovo dosť námahy... :( ;)

DDR

mar001

to vidím jako blbost,poloha stromu stejná,poloha montáže stejná,poloha družice stejná,přehození monoblocku tyto parametry nezmění,pouze azimut paraboly,výsledek je stejný

pierrepetr

mar001

vezmi si to obráceně,mysli si ,že družice svítí a ten strom ti hází stín na parabolu,i kdybys s ní kroutil jak chceš a měnil ohnisko jak chceš,ten stín to bude házet pořád stejně,závadu vidím jinde,poprvé jsi to měl špatně nastaveno,podruhé jsi se trefil lépe R^ R^ R^

pierrepetr

Ako poznamenáva správne „pierrepetr“, v tomto prípade u „mar001“ ako to opisuje sa ani opačným prehodením LNB monobloku vlastne nič nemení. Teda po teoretickej stránke by to tak malo byť. Logicky miesto dopadu sa nemení, mení sa len v samotnej parabole miesto odrazu. Ale v praxi bývajú niekedy niektoré konkrétne situácie trochu inak ako káže teória....

DDR
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra