![]() |
|
Na kolik může výjít výstavba nového vysílače?Zdravím, zajímalo by mě na kolik může vyjít výstavba nového vysíláče pro vysílání UHF signálu s výkonem cca 35 kW a co je vše za potřebí pro vlastní vysílání.Prosím jen o seriózní odpovědi a né nesmysly. Děkuji |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Snad vypracovat studii proveditelnosti,tzn.stanovit kotu-misto,frekvenci prichazejici do uvahy,pozadovane pokryti a koordinace.Myslim,ze uvedena studie muze cenove vyjit v radu 2-3 desitek tisic.Pokud toto primarne bude mozne,pak se prikroci k vlastnim dalsim krokum,licence,projektova dokumentace,uzemni rozhodnuti+stavebni povoleni ...papirova vojna se ztratou casu,financi a nervu ,no a pak realizace,mereni,hygiena,kolaudace a provoz.Urcite to bude levnejsi,nez realizace druhe energeticke soustavy:).Pro blizsi informace napr.zde:http://www.cmi.cz/index.php?lang=1&wdc=1447 |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...@netaceMyslim, že s tím kmitočtovým plánováním a spoustou volných lanálů jsi trošku mimo. My tu máme docela problém i s 1W dokrývačem a ty se chceš vrhnout na 35kW. Docela jsem se dnes navečer zasmál. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
Aley:Provozovatelem Spray TV (digitální MMDS) je SELF, což je firma vlastnící rozsáhlou síť kabelovek a hlavně mající příjmy z pronájmu optických tras. Tudíž si mohou dovolit dotovat ztrátové vysílání.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...No možno chceš vytvoriť terestriálnu káblovku s frekvenciami by nebol až taký problém pretože na každý vysielač pripadajú myslím že min 6 frekvencii v DVB-T.No ale to by si potreboval zobrať poriadne veľký úver a to nie je až také prespektívne pretože ti výjdu 3 frekvencie to jest asi 25 programov v mpeg4 v SD kvalite.Ak by si mal dobre umiestnený dá sa na tom dobre zarobiť.Za pár rokov by sa ti to vrátilo pretože by si mal menšie náklady na distribúciu tým pádom aj nižšie mesačné náklady pre koncového zákazníka mohol by si ponúkať toľko programov čo Skylink a aj za polovičnú a možno ešte nižšiu cenu.Na slovensku plánuje tiež tak vysielať pretože na vysielači Dubník KE pokrýva celé východné Slovensko a z neho neplánujú vysielať DVB-T ani len MUX-y VP a 2 mux.A ďalší tak ostal na strednom Slovensku. |
domi357
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 331 |
![]() |
|
tak tento nápad vzdávámjsou jednodušší cesty, než tato cesta, například ... |
netace
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Jinak děkuji všem za reakce |
netace
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Do zitra vystrizlivis a jeste se tomu zasmejes.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...proč bych měl vystřízlivět, ty jsi nějak zhulenej :lookaround: |
netace
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Nevim,co by melo byt na tom spatneho,napr. v ramci urciteho regionu obci mohou byt vysilany informacni kanaly,ci jinak.Samozrejme,uvazovany vykon je prilis velky. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Na kolik může výjít výstavba nového vysíla...Já ten výkon plácnul podle Jedlové Hory, který má výkon 32 kW s dosahem cca 50 km. |
netace
![]() |
|
netaceJá si fakt myslím, že si buď děláš srandu a nebo to je s tebou mnohem horší.P.s. Já tuhle chtěl postavit satelit, to by problém nebyl, ale když jsem zjistil co stojí vynesení na oběžnou dráhu, tak jsem to vzdal. Ale kšeft by to byl jinak dobrej, no řekni! Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
netaceOzvi se mi na visper zavin volny.cz. Možná bych pro tebe něco měl. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
davidkriz + jaNo nebojte se, někdy možná opravdu dorazím se na vás oba podívat ... :) Však ty Davide víš že jsem takovej cestovatel a že to není zas až tak nereálné. Ti, se kterýma jsem se už osobně setkal Ti klidně potvrdí. V únoru budu možná opět ve Zlíně. Aspoň vyzkouším co ten Kojál. A že jede Tlustá aspoň s muxem 1 to je taky parádička. Bude v posteli po večerech čumendo grando. :8) |
Violista
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 363 |
![]() |
|
pro adminy: Violista=SPAM!Nepíše k tématu! SPAMuje! |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
davidkriz = užalovaná bábaZase žaluješ a stěžuješ si? Fakt horší nežli 2 baby dohromady ... :zombie: |
Violista
![]() |
|
pro adminy: Violista=SPAM!žalovat = říkat na někoho něco, co ostatní neví a tím někomu škodit.Ale o tobě ví všichni že jsi spamer a sám to stále všude dokazuješ, takže o žalování jít nemůže :-D |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
davidkrizprosímtě ... nechtěl bys náhodou už toho nechat? Neskutečný. :lookaround: Jinak Spamer - značí zcela něco jiného, laskavě si to prostuduj co to vlastně vůbec znamená. Já tu nic nepropaguju ani sem nestrkám žádné vnucovadla na nějaké mé kšafty a obchody. Tam ten stěžovatel u konkurence si taky plete STALKING ... :))) Používáte chlapi cizí slova a ani nevíte co vůbec vlastně označují a co znamenají. Wikipedie Vám kdyžtak vždy poradí. V mém případě se nejedná ani o jedno označení. :razz: |
Violista
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 42 | |
![]() |
|
![]() |