Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

aký panasonic

Mám dilemu "ktorý model" Panasonic. Vzdialenosť od TV 3-3,5m. Cenove dostupný sa javí TX-P50U20E. Potom by prichádzal do úvahy TX-P50S20E ktorý už je ale drahší. Alebo ešte prichádza do úvahy TX-P46G20E neoPDP, ale to už je zase menšia uhlopriečka aj keď výbavou je síce najlepšie vybavený. Ide mi hlavne o obrazovú kvalitu. Internet, skype, nahrávanie cez USB by som asi až tak nevyužil. S-ková a G-čková rada má 600Hz a myslím že G-čková rada aj vyšší dynamický rozsah. U-čková rada "len" 400Hz. Na kvalite obrazu v SD v digitálnej podobe alebo cez káblový rozvod UPC a HD cez digitál je to vidieť nejak markantne? Alebo nič nepokazím aj s U-čkovou radou. Prosím podeľte sa o skúsenosti, lebo fakt neviem čo vybrať a zároveň neplatiť za niečo čo nemá až taký efekt s ohľadom na zvyšujúcu sa cenu.

jolefoto
Registrace: 9/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: aký panasonic

tych 400 a 600 Hz je vymyvanie mozgov,postav s pred telku v obchode a ktory obraz sa ti paci ten kup.A skus si zistit aky zdroj signalu maju v obchode a mozes porovnavat.Kazdy ma ine oci a na 400 alebo 600 Hz sa mozes vykaslat.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

No však práve v tom to je. Mne sa v obchode či v NAY alebo DATART zdajú všetky rady U, S, aj G, veľmi dobré. Ale je tam poväčšine pustené vždy nejaké demo DVD ktoré je veľmi kvalitné. Momentálne mám káblovku UPC a nad digitálnym satelitom ešte len premýšľam. Takže by som chcel aj z tej káblovky vytrieskať maximum možnej kvality obrazu a zároveň aby bol TV pripravený zobraziť kvalitne aj následný digitálny signál asi zo skylinku v HD kvalite. Myslím si že do budúcna signál v HD kvalite pôjde perfektne aj na G,S,U, modelovej rade, ale to bude ešte neviem kedy.

jolefoto

urcite sa nepostav pred TV v obchode a podlatho kupovat!!! doma budes mat uplne ine podmienky (svetlo...) a nastavenie tv...a tiez signal!

G-ckova rada je dobra (vo svojej cenovej kategorii)

quix
Registrace: 3/2006

Taky záleží na koho natefíš v obchodě kdo ti o tý televizi něco řekne ( nemyslím ty jejich otřepaný fráze), ale někdo kdo tomu rozumí a je schopnej vysvětlit co a jak se má co je a co není reálný adt.

slapet
Registrace: 11/2007

Ja mam 50 G radu už pol roka a nedám na ňu dopustiť. Ale neviem ake to bude na kabelovke.

HD-BOX 9200

dodkomajk
Registrace: 5/2009

kup si to v Okay,máš na vrácení bez udání důvodu 30 dnů,to ti snad bude stačit na zjištění, jak to doma šlape chlape

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Je pro informaci: těch 400Hz a 600Hz je nějaké "inteligentní zpracování obrazu" ne snímkovací frekvence zobrazovače. Dá se to asi vyložit tak, že mezi každými vysílanými snímky/půlsnímky proběhne nějakých 8 nebo 12 iterací přepočtu obrazu za účelem jeho lepšího prokreslení u dynamických scén.
Jak moc to ovlivní výsledný obraz je asi těžko prokazatelné, a můj osobní názor je že rozdíl (pokud vůbec nějaký je) bude minimální. Je to jen reklamní číslo, které má obalamutil lidi. Prostě čím víc pruhů, tím víc adidas.

šibal
Registrace: 8/2009

kup si klidně i 42X20E nebo 50X20E

Taky nepoznáš z 3,5 metru žádný rozdíl, akorát že si za cenu Géčka můžeš koupit ty televize dvě :)

lkfreak

ja mam za to, ze ty frekvence maj prapuvod v rychlosti plazmy, kdy preklopeni na jinou barvu trva nekde kolem 1ms a tak bych ty numera videl realne. je mozny ze nektery modely sou trochu pomalejsi. na vine muze byt zmena technologie za ucelem uspory nakladu ci prodlouzeni, zivotnmosti atp (precijen to vyladeni technologie jeste probiha). jako reklamni saleni bych to vubec nepovazoval.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Při výběru záleží na mnoha faktorech. Sebelepší televize neudělá ze špatného signálu super obraz. Pokud nemáš náročnější nároky na přídavné vybavení a ostříží zrak, tak při kvalitním signálu zvládají vyhovující obraz základní řady. Mám Gečkovou Pandu model 09 a až na menší problém s se Skylinkem jsem spokojen. Jen jsem mohl rok počkat a koupit za stejný peníz 3D.

rodra
Registrace: 10/2010

bublajs: nemáš pravdu, nastavení snímkovací frekvence zobrazovacího panelu se dá nastavit uživatelsky přes menu přijímače na 50Hz nebo 100Hz. Vím o čem mluvím, mám jej doma, loni jsem jej kupoval. A ty reklamní žvásty o 400Hz a 600Hz už byly, tak jsem si předem zjistil o co jde, než jsem to koupil. Pokud těch 600Hz někde v materiálech najdeš tak se to nazývá "inteligentní ZPRACOVÁNÍ obrazu" a ne "zobrazovací" nebo "občerstvovací" frekvence. Ta je max 100Hz.

šibal
Registrace: 8/2009

V Okay kvalitní panasonik neprodávají

standa111
Registrace: 11/2009

Nazdar chlapi! Standa 111, prečo máš takú mienku že "V Okay kvalitní panasonik neprodávají". Máš s tým nejaké zlé skúsenosti? Lebo práve mám jeden Panasonic vyhliadnutý práve odtiaľ.

jolefoto

okay má smlouvu s panasonikem(což vždycky nebývalo),zkus se zeptat na konkrétní model,můžou ti ho podle katalogu dodat

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra