Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

táhlový motor - zamrznutí

Pouzivam tahlovy motor a v tomto mrazivem pocasi se mu nechce tocit. Mate nekdo tip jak to vyresit? Diky.

bodlok
Registrace: 5/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: táhlový motor - zamrznutí

ale... Motor ten bude točiť aj pri mínus 50°. Zamrzol ti pozicioner,alebo actuator. Záleží na motore aký máš , či palsat , echostar a ...Keď ho otvoríš , je tam magnet,koliesko, ten sa netočí a relátko nedáva impulsy.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

no ked som ja pouzival stary tiahlovy motor este na analog pokial som to pred zimou nenatrel takou nemeckou ruzovou vazelinou boli vzdy problemy ked viac mrzlo

sysy
Registrace: 5/2010

moj ma 17 rokov a toci v pohode aj pri minusovych teplotach

Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B

Marian21
Registrace: 3/2007

oneeeee

Motor je strong. Mel sem tuseni, ze to bude asi tak jak rikas, ale co s tim mam udelat?? Delalo mi to i s predchozim motorem...

bodlok
Registrace: 5/2008

táhlový motor

Zdravím já jsem měl ten samý případ za dvě zimy jsem motor vyhodil a je klid!

jerabek
Registrace: 1/2010

Problém nie je ani tak v tom, že mrzne. Ale, že je námraza na ramene, ktoré sa zasúva a vysúva na tiahlovom motore. Takéto isté problémy som mal pri 12“. Pri 18“ len keď primrzlo na extrémnejšie mrazy. Teraz mám 24“ tak dúfam, že neodtrhne celú strechu. Ale do cela možné, že by pomohlo to niečím na to určeným to natrieť. Každopádne to na celkovej životnosti motora určite nepridáva...

90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59

DDR
Registrace: 1/2006

Od roku 1989 čo ho mám som ho ničím nenatrel. Vymenil som však silonové matice za duralové. Magnet na oske som vypodložil papierom aby sa mi točil . Pod magnetom je filcová podložka ,napustená asi olejom a pri mrazoch sa to proste prilepí a magnet sa netočí, relátko nezopína a motor nejde. Tiahlové motory sa stále vyrábajú a používajú sa na otváranie sklenníkov. Má nesmiernu silu , keď dokáže ohnúť vinkel 50/50.
Na šneku je určite silonová matica , tak by to malo byť úplne suché,aby sa to v tých mrazoch nemalo čo lepiť.

oneeeee

Ja mám skôr iný problém, keď tu už preberáme tiahlové motory. Už 2-3 mesiace, od leta používam čisto nový 24“ SuperJack - čierne prevedenie. Pred tým som používal 7 rokov 18“ Strong - strieborná farba. Pracoval spoľahlivo, ale už mal dosť veľký lockyng. To som síce novým motorom vyriešil, ale má omnoho väčšie zábery na závite pri jednom pulze. Strong bol v tomto omnoho citlivejší a jemnejší (45W-90E vtedy na pozicionéry cca 550 impulzov, teraz cca240). Je to aj tým, že medzi 18“ a 24“ je to bežné alebo sa táto citlivosť dá niekde na motory nastaviť? Mne osobne sa keď bol nový celkovo viac pozdáva starý Strong ako teraz tento nový SuperJack. Vidieť to aj na poctivejšom prepracovaní ako teraz čo sa predávajú... Aký máte vy názor?

90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59

DDR

Na motoroch až tak nezáleží, tie sa dajú vymeniť , a tiahla zostanú. Treba sa však pozrieť na tiahlo aké má stúpanie. Ten môj palsat ide na 36 v. Že vraj. Ide aj na 12 V. Pomalšie však točí.Ja až taký rozdiel v motoroch nevidím . A medzi 8,10,18“ a 24“ je rozdiel iba v dĺžke tiahla .
Inak máš pravdu ,roky dozadu bola práca kvalitnejšia. Teraz sa to vyrába na kilá.Momentálne mám aj ja problém s motorom ,tiež mi blbne aktuator, vždy v zime. Už dva mesiace som na skylinku. no ale čo by som chcel po 21. rokoch ?

oneeeee

Jak na zimu

Důležitá je ta stírací guma (manžeta). Táhlo vysunout, namazat silikonovou vazelínou a nic co by ten motor nepřekonal se na tom neudrží. Kovosat 120 - problém s motorem superjack - nikdy. Problém s nasněžením - ano ;)

gaston

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra