![]() |
|
NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!si ako myslia, že teraz si všetci budú kupovať nové prijímače, lebo oni idú pridávať ďalšie kanály v mpeg4??? zato že skončí STV3 a nezačne Empatia? ja nemám nárok na nové programy lebo mám ešte mpeg2 prijímač??a to si platím multi už 2 roky...nech idú s kvalitou hore, potom si kúpim mpeg4! to isté aj HD, veď je smiešne, aj kvalita a aj vysoká cena za tých pár programov... |
doubleA
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 189 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
doubleAZdarec,počuj čo plačeš?Veď v dnešnej dobe nieje HD prijímač žiadna investícia.Starý SD predaj za pár šupov,doplať si na nejaký lacnejší HD stroj a máš.Je to nejaký problém?VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 10 721 |
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!Aby som nebol len jednostranný, pretože sa tu jedná hlavne o bežných ľudí, ktorý si zakúpili a dali nainštalovať sat. aby si za celí týždeň keď majú trochu času dokopy pozreli vo všeobecnosti pár hodín TV. Áno pre takých, v dnešnej dobe keď sú na samom kroku len samé výdavky, je to koľkokrát existenčné a nadštandardné meniť každú chvíľu niečo v tomto smere pretože to nie sú len predsa veci až tak existenčne k životu potrebné. Teda dovolím si povedať, že aspoň pre väčšinu bežných ľudí. Bohužiaľ sa niet čomu čudovať keď si porovnáme koľko mesačne zarába bežný občan a koľko mu z toho ostane na rozhadzovanie. To je bohužiaľ realita. Povedzme si aj to, že okrem prirodzeného vývoja a napredovania, ktorí nasleduje svet je to keď si to premeníme na drobné takzv. základný reťazec existencie ľudstva - produkcia a kúpa. Áno vo veľa prípadoch sa jedná doslova o zneužívanie situácie hlavne veľkých monopolov, ktoré udávajú jednotlivé smerovanie sveta. V USA existuje inštitút plánovania vývoja ľudstva na 10-15 rokov dopredu. Samozrejme informácie sú prísne tajné. Preto nie je možné sa zastaviť, zvyšuje sa populácia, sú už zaužívané určité štandardy a znamenalo by to nezamestnanosť a občianske nepokoje, ktorých je aj bez toho už dosť...90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
kostik123Prosím Ťa, nejde o prímač , to je jednorázová investícia, ale ide o tie vysoké ceny HD programov. Kapišto. |
zabo71
Registrace: 4/2009 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
zabo71ked si kupis HD prijimac mozes pozerat aj SD stanice v mpeg2 a ked nahodou prejde SL na mpeg4 ides na svojom stb dalej pokial este bude funkcny, lebo dnes sa tovar vyraba aby vydrzal zarucnu dobu a nie 20 rokov ako za sociku, na margo tych cien, ked sme s otcom kutili prvy sat prijimac cca v roku 1988 tak sme v tuzexe kupovali iba konvertor v prepocte za cca 7500 Kcs a na tu dobu to bola riadna cena pri tych platoch, ked sa to mama dozvedela bolo veru veselo :))) |
mjamriska
Registrace: 4/2003 Příspěvků: 1 713 |
![]() |
|
zabo71Kapim to,ale nemysli si,že ceny zostanú,to skôr pôjdu hore keď budú postupne pridávať niečo nové-kde žiješ?A platy pôjdu dole :)))VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!zabo, ved nikto tu nepise o predplacani si hd. nove sd programy v mpeg4 idu v baliku multi a nie v baliku hd, ak to spravne chapem. cize neviem co tu splietas o vysokej cene hd baliku. |
dalko
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 984 |
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!Skylink jde správným směrem... R^ MPEG2 je letitá historie, stejně jako třeba VHS. A nikde nevidím nikoho fňukat, že má jen VHS video... Prostě SD krámy pomalu vyšumí do ztracena... :))Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!V poslednom čase sa zamýšľam nad DVB-T hlavne na Slovensku. Ešte poriadne ani len nezačalo vysielanie v tomto štandarde, veľa ľudí je už akože pripravených na tento prechod a väčšina z nich má len zariadenie, ktoré nedokáže spracovať DVB-T2. Pri tom sa počíta v horizonte pár rokov aj u nás s druhou generáciou digitálneho pozemného vysielania. Slovensko vôbec jedna z posledných krajín v EU začala z DVB-T kedy už dávno bolo otestované a v ostrej prevádzke nasadené DVB-T2, dokonca v susedných krajinách. Samozrejme je treba vypredať čo najviac zariadení, ktoré sú postavené výslovne len na báze prvej generácie DVB-T o čo sa už postarajú určité tlaky lobistov výrobcov, veď Slovensko bez urážky je blbé a ľudia sú tu veľmi prispôsobivý, priam vhodný prijať veci, ktoré sú už dávno na západe out a byť spokojný s nimi, veď čo im už len ostáva. Jedným slovom povedané sme také pekné konečné spotrebiteľské „smetisko“. Preto absolútne neviem prečo sa u nás už hneď nešlo na DVB-T2. To je tak keď sa výrobcovia predbiehajú so svojimi výrobkami za účelom nabiť si čo najviac svoje vačky danú realitu, ktorá veľakrát vypadá úplne inak. Toto považujem u nás za nezmyselné zdieranie a niekoho sa obohacovanie na ľuďoch. Pekne si to niekto naplánoval aby aj za pár rokov keď akože Slovensko bude prechádzať na DVB-T2, väčšina ľudí zase bude kupovať nové prijímače, ktoré ostali na západe nepredané. Myslím, že medzi tými utajovanými informáciami v USA sa s týmto reťazcom naplno počíta. Najskôr sú krajiny č.1, potom sme niekde my č.2 a nakoniec rozvojové č.3. Malá útecha nie sme na tom tak zle aby bolo najhoršie čo platí naplno hlavne Na Slovensku! Len pozor ľudia, takýmto správaním nie sme ďaleko k tretej skupine a to už je samé dno všetkého... ;)90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
pykasosouhlasím s Tebou a doplňuji,ještě tak zadarmo,a ještě budou nadávat!!! :laughing: :laughing:Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
mjamriskaPane bože. Čítaš vôbec, čo kto píše ?! Ja nepíšem o cene satelitného príjimača ( lopatistickejšie - pekárne ), ale o cene programov ( rožkov, chleba atď). A môžeš mi vysvetliť načo mi bude dnes HD prímač, na ktorom budem sledovať iba SD ponúku? Alebo program v MPEG4-ke no v SD-čku? Zo strany operátora by som pridávanie SD programov v MPEG4-ke považoval za korektné iba v prípade, keby aspoň trocha informovali pred časom, že nové SD programy budú pridávané v MPEG4-ke. Veľa ľudí si pár mesiacov dozadu kúpilo SD príjimače, pretože HD ponuka programov je pre nich nedostupná. Ak by som doma žiaden príjimač nemal a šiel si kúpiť, tak si i ja určite dnes už nový kúpim HD-čkový. Skrátim to. Ak pridávať programi , ktoré sa dajú príjímať iba na HD-príjimači , tak nech je to program v HD-verzii. Čo je v SD , nech je v MPEG2. Nakoniec sa tu aj tak hovorí o ničom, pretože to určite nebudú programi v "základe". O niečo navyše nie je až taký super záujem - kôli cene MULTI poťažmo MULTI HD. Veď za zvýšeným predajom kariet Skylink v nedávnej dobe (koniec pštrosa v **GI TV) nie je neuveriteľne lákavá ponúka HD od Skylinku. Je to prosté : Češi chcú pozerať celoplošné Sk programy a Slováci české. Oni by tie HD prg. možno aj chceli, vrátane mňa, ale je to veľa peňazí za málo muziky. |
zabo71
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!jedine na co sa nadavat je https://www.parabola.cz/forum/topic-53968/ |
matho
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 925 |
![]() |
|
mathoNo tomu sa vraví Doba ladová :laughing: :laughing: Dotyčný niečo kritizuje čo už vysiela na novj frekv.nechápem :))) Asi sa mu nechcelo čítať.Aspoň je nejaká zábava keď vonku je to na prd... :laughing:VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
![]() |
|
DDRCo to plácáš o testech DVB-T2 z okolních krajinách a o ostrém provozu???!!! Udělej si v tom pořádek, meleš nesmysly. DVB-T2 je tak daleko, jako v roce 2000 bylo DVB-T. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
zabo71a to tě měl někdo dovést za ručičku do obchodu a říct ti že už se nevyplatí kupovat SD přijímač? :lookaround: :laughing: |
trouba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
dalkoAle na to aby som ich mohol sledovať musím mať HD príjimač. A nie sú ani v MULTI ( oprav ma , ak sa mýlim), majú samostatný cenník.Nevšimol som si tvoj príspevok, ale načo mi bude HD príjimač na pozeranie SD programov. Ostatné som písal kúsok pod tvojim príspevkom. Aby si rozumel, nie som proti HD, ale načo SD v MPEG4 dnes. Je zložité SD programy "prepnúť" neskôr na MPEG4??? |
zabo71
![]() |
|
troubaNie namal. Ale podľa tvojej logiky keby zajtra všetky celoplošné programy prepli do MPEG4-ky, je to O.K. Však tie SD príjimače sú iba šroty! Je mi jasné, že dnes sa už nový príjimač neoplatí kúpiť SD. Ale znova ak chcem pridať niečo v SD, tak nech to môžu sledovať všetci tí, ktorí majú MULTI SD. |
zabo71
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!na jednej strane sa tu kritizuje cena programov, na druhej strane prechod na MPEG4 aby sa tých programov za rovnaké prachy zmestilo viac.To nejde spolu dohromady. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 172 |
![]() |
|
Dagy2Tak to máš pravdu, že by ich bolo viac. Ale pre koho, keď sú za "rozumnú" cenu. Tak to je asi tak všetko. Ale takým spôsobom sa vlastne nepriamo dá donútiť ľúdi pre investíciu do HD prijímača. |
zabo71
![]() |
|
DDRTy si total mimo.Väčšina zapadnej Europy šlape na Mpeg2.A zatial nie nejaké relevantný dovôd ,aby sa na Slovensku zmenil spôsob šírenia signálu DVBT na Slovensku.Keby sa išlo na Slovensku na DVBT-T2,tak by na Slovensku dvbt nikdo nepozeral.To by sa jednoducho nedoplatili pri kúpe stb. Rv |
jarosa
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!Áno máš na 50% pravdu. SkyLink nie je postavený na systéme kedy zákazník dostane k vybranej službe aj príslušný dotovaný set-top-box. Funguje na báze, že za cca. 21 programov neplatíš okrem zakúpenia si prístupovej karty už nič. To znamená, že pokiaľ by si sa kedykoľvek rozhodol pre HD, tak si samozrejme musíš kúpiť taký prijímač, ktorý dokáže spracovať aj HD a nikoho už nezaujíma čo bude s tvojím zvyšným SD prijímačom. U iných poskytovateľoch si zase platíš či pozeráš, alebo nepozeráš daný mesačný poplatok aj za tieto u SkyLinku „bezplatné“ stanice. Zase pri požiadavke si predplatiť aj HD by ti takáto spoločnosť mala bezplatne, alebo s nejakou určitou zábezpekou poskytnúť výmenu tohto zariadenia, ktoré ide ďalej inému zákazníkovi a tebe tak umožniť sledovať bez akýchkoľvek starostí to čo si si vybral a predplatil. Tak si vyber. Druhých 50% je to, že SkyLink sa už zaraďuje medzi najstaršie sat. platformy v EÚ a je pochopiteľné, že chce držať krok aj s ostatnými. Preto je tam trochu aj tá hra, že chce v tomto smere predbehnúť pozemné DVB-T2 a už sa trochu ako sa hovorí zabezpečiť aby čo najviac ľudí prešlo zo stavajúceho pozemného analógu práve na sat. vysielanie. Bežný ľudia si to takto ani tak neuvedomujú, ale na našom malom trhu je už veľa „vlkov“ a tu sa už jedná o každodenný boj o zákazníka. A ktorá spoločnosť nemá vybudovanú ako takú stratégiu do niekoľkých rokov dopredu, tak je postavená ku konkurenčnému zániku... Súhlas, z 20 ľudí, ktorým som namontoval HD s dvojmesačnou promo ponukou si už len možno 1-2 predplatili HD aj na ďalšie obdobie. Bohužiaľ nie ceny HD ponuky, ale životná úroveň väčšina obyvateľstva v SR a ČR je dôsledkom tohto všetkého. Napredovanie sa však týmto nezastaví, max. trochu spomalí...90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
zabo71Tobě zřejmě nedochází fakt,že SD program v mpeg2 zabírá mnohem více místa na transponderu,naž ten samý program v mpeg4. Proto se operátoři snaží i SD programy vysílat v mpeg4.Já to chápu a podporuju.A pokud bude více předplatitelů HD programů bude více peněz na další rozšiřování HD programů.Ber to i z tohoto pohledu.Kdyby všichni čekali s rukama v klíně jako ty,tak se Nabídka HD u Skylinku nepohne nikam.Takže nebreč,zajdi si koupit HD příjmač(nemusíš hned 3 najednou)předplať si multi HD a koukej.Když Vás takových bude víc můžem se těšit v novém roce na nový transpondér a nové HD programy. Pokud nemáš zájem o HD programy tak věř ,že i SD program prohnaný přes HDMI je mnohem více koukatelný,než ten samý program přes scart.Obzvlášť,pokud máš doma nějakou placku. Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
wladysPlne z tebou vo všetkom súhlasím R^VU+ Uno4K SE, Dreambox DM900 triple tuner DVB-S2X Multistream, motor Optibox + SG2100 + parabola 105cm,parabola Maximum E-85 Multifokus, Dierovaná parabola 100 FE MESH 2x😂, Domáce kino Pioneer VX510s, BluRay Pioneer BDP 170S, ULED TV Hisense H55U7
|
kostik123
![]() |
|
RE: davidkriz and jarosaTo pred tým bolo pre „mjamriska“. Pre „davidkriz a jarosa“ nemyslím si úplne presne to čo vy. A už vôbec nie, že by sa nedoplatili koncový užívatelia za MPEG4 DVB-T2 prijímače. Do TV sa motujú bežne a ceny idú stále dole. Je to všetko vytvorené umelo a pravda je bohužiaľ trochu inde. Bohužiaľ vo vreckách výrobcov. To, že bude nejaké DVB-T2 sa už vie veľa rokov, len z pohľadu plánovania ľudstva sa to akože začína teraz testovať. Tak prečo to už výrobcovia bežne montujú do vybavenia TV, veď ani poriadne nevedia čo a ako bude. To sú už iné hry iných spoločností a predstaviteľov, ktorí udávajú smerovanie a budúcnosť tohto sveta. Vidíš si len pod vlastné nohy a nechci aby som sa zasmial....90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!Aj keď možno sa ti ťažko hľadajú nejaké súvislosti s týmto čo tu práve píšem a napr. DVB-T/DVB-T2 na Slovensku, tak si buď istý, že už v tejto dobe sú vymyslené také veci, ktoré sú prísne utajované a ktoré ľudstvo s patrí a začne komerčne využívať v horizonte 10 rokov. Len taká malá otázka. To ste už naozaj tak naivný, že to či bude sa na Slovensku alebo napr. aj v Čechách vysielať hneď v DVB-T alebo v DVB-T2 systéme rozhodujú daný ľudia z daných krajín? Heh..., to je iná hra patriotov, ktorí poťahujú za nitky. OK, zostaňme radšej pri téme, už sme veľa odbočili...90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59
|
DDR
![]() |
|
RE: NECH SA SKYLINK UVEDOMÍ!jaj mal som čo napísať...väčšina z vás to pochopila ináč...nemám problém si kúpiť mpeg4 satelit za 99€...jediný kto všetko vysiela v mpeg4 na SK je Magio od T-COMu...a neviem čo si tu tak vychvalujete to HD keď má u nás mizernú úroveň a platiť 12,50€ za 4 kanály v CZ jazyku je vela!...áno satelit bol kupovaný pred 2ma rokmi (máj 2008), keď som zrušil DIGI a vtedy o mpeg4 sa ani čechom ani slovákom nesnívalo...a zato, že sa tu nájde pár ludí ktorí majú predplatené HD a môžu pozerať mpeg4( je vás aspoň 10 000 v celom cz a sk dokopy?) HD už doma máte, tak je čas si dať už aj 3D...(nedáte si, lebo si poviete načo, nič tak nevysiela, a ja si presne preto nedám HD ani mpeg4 lebo tam nič zaujímavé nie je) nie som nervózny, normálne diskutujem, a zato že je tu pár jedincov ktorí sa musia vychvalovať že majú doma každý pol roka novú elektroniku ich vec, ale vravím kolko vás je? minimum... |
doubleA
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 189 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 69 | |
![]() |
|
![]() |