![]() |
|
Formát obrazuProč mají např. Óčko, filbox, MGM, Sport1 a další kanály výrazně zmenšený obraz (černé pruhy dokola, nahoře, dole i po stranách)? Mám výstup ze sat nastaven 16:9, plasmu Panáka auto režim a přesto je obraz výrazně meší. Manuálním nastavením TV si to mohu změnit, ale musel bych to pořád měnit.Dá se to nějak jinak nastavit či je to normální stav? Dík |
smutnak
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 112 |
![]() |
|
RE: Formát obrazuje to normalny stav, kedze vysielaju v blbom letterboxe. Jedina moznost je zoomovat, ale kvalita vyrazne horsia...Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B
|
Marian21
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 846 |
![]() |
|
RE: Formát obrazuNechápu to třeba u Óčka, dnešní klipy, ale i starší jsou natáčeny buď ve full HD nebo jsou v dobré kvalitě, ale ten zdeformovaný obraz u Óčka mi zrovna vadí. Pochopil bych to u třeba u Retro Music, ale ta třeba ve formátu 4:3, tak mi to zas tolik neruší a vypadá to líp než to Óčko.Hold si musím zvykat. Tak dík |
smutnak
![]() |
|
RE: Formát obrazuje to jak píše marian21, někteří vysílatelé jsou prostě prasata a na kvalitě jim nezáleží, nebo nemaj na modernější techniku která to zvládá prachy. Óčko by prej na jaře mělo konečně přejít na na plnohodnotné 16:9, asi konečně koupí novou techniku. :))) |
trouba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
RE: Formát obrazumáš špatně nastavenou TV. Soused za mnou přišel s tím samým problémem :-) |
žlab
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 523 |
![]() |
|
RE: Formát obrazuTV samozřejmě jde nastavit aby to zoomovala sama, ale to neomlouvá vysílatele. Širokoúhlý obraz v letterboxu je důkazem toho, že zpracovávají analogový obraz. V čistokrevném digitálu se toto nemůže stát. |
visper
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 2 038 |
![]() |
|
RE: Formát obrazuneměl jsem na mysli zoom, který je dobrý akorát tak na deformování obrazu...ale v samotném nastavení TV. |
žlab
![]() |
|
Co tedymá v tom nastavení změnit? |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 460 |
![]() |
|
žlabkdyž vysílají 4:3 a 16:9 jenom v letterboxu, tak jiná možnost než zoom, nebo roztažení s deformací prostě nejde!!! :dead: |
trouba
![]() |
|
RE: Formát obrazuMáš správně nastavenou TV na 16:9 to nepopírám, ale tipnul bych si, že tam máš pak nastaveno CENTROVANÝ příjem, namísto PLNÝ příjem. Tak tam dej ten PLNÝ a budeš mít po problému. Přesně takové problémy měl i soused...některé programy šli super a některé černě orámované...dej když tak vědět :)) |
žlab
![]() |
|
RE: Formát obrazuKdyž dám na TV plný, zdeformuje mi to poměry stran vč všech, které vysílají 16:9 - ořeže je. A jsem tam, kde jsem nechtě být. |
smutnak
![]() |
|
RE: Formát obrazutak to nevím...přesně tohle jsem nastavil sousedovi na plasmě a chodilo to pak bez deformací obrazu, prostě OK. Doma jsem to zkusil na svojí LCD a výsledek stejný...pořád bych to tipoval na ten Centrál - když máš černé orámování i svislé....to není vysíláním, ale nastavením TV...toť můj názor. ;) |
žlab
![]() |
|
RE: Formát obrazuna Arive 200 HD mam nastavene automaticky a tiez na plasme obraz upravy na celu plochu skreslene su len strany |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 357 |
![]() |
|
@smutnakZrejme je to tým že program ktorý vysiela 4:3 odvysiela širokouhlý program zmenšený do 4:3 bez orezania. Keby si mal starší televízor 4:3 tak by si mal čierne pásy len hore a dole. Keďže máš plazmu 16:9 tak sa ti obraz 4:3 s pásmi hore a dole prispôsobí do formátu 16:9 a tak sa ti dostanú čierne pásy aj na boky. |
marianm
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
RE: Formát obrazužlab - ale je uplne jedno ci sa to da alebo neda na TV, ale sat. prijimaci zazoomovat. Pravdou je ze su to PRASATA, ak to takto vobec vysielaju. Lebo neni na to ziadny dovod. Filmy aj videoklipy su natocene uz v 16:9, tak to tak maju vysielat a basta. KEd pojde nieco v 4:3, tak daju 4:3 a prepnu signal na 4:3! Ale aby vysielali format 4:3 prekonvertovany na signal 4:3 tym ze pridaju pasy a ak tam potom daju nieco 4:3, tak k tym pasom pridaju aj pasy po bokoch (takzvane akvarko), tak to ani hupak nevymysli horsie. Preco by mali ludia zoomovat, ked moze vysielatel vysielat tak ako ma podla noriem? On ma posielat signal na prepnutie TV na 4:3 alebo 16:9! Tym ze obraz zmensi a my ho nazoomujeme, zase len stracame kvalitu, lebo mas vlastne mensie rozlisenie obrazu! Tak ich laskavo neospravedlnuj. Mozes napisat ze su ujety a ze sa to da ako tak obist nastavenim TV, ale nie ze naopises ze "máš špatně nastavenou TV"! My mame TV nastavene dobre, to oni maju SPATNY format vysielania!!! |
Billysk
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 1 595 |
![]() |
|
žlabTo,že má orámovaný obraz u zde vyjmenovaných pořadů není rozhodně vinou televize,ale letterboxem,kterým tyhle stanice ku*ví obraz.Natavením televize lze ty pruhy ořezat(roztažením obrazu) tím se ovšem rozšíří i řádky a obraz je tím pádem k blití.Dreamsky HD6 Duo, parabola Maximum E85 Multifocus (23,5°E; 19,2°E; 13,0°E;1,0°W)
|
wladys
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 3 444 |
![]() |
|
RE: Formát obrazuKoukám, že tady sou někteří fakt tataři, když nedokážou pochopit že vysílání 16:9 v letterboxu je vlastně jenom 4:3 s černýma pruhama. Prostě tyhle televize co tak vysílají asi jedou na nějakou zastaralou techniku krerá čistokrevný 16:9 neumí a co už slušný televize dávno vyřadili z provozu :8) |
trouba
![]() |
|
RE:Formát obrazuV letterboxu vysílají nízkorozpočtové stanice,které prostě na to finančně nemají.Slyšel jsem ale,že zrovna Sporty 1 + 2 mají od příštího roku přejít na čistokrevné 16:9.Podobně jako Spektrum nedávno. |
sigur
Registrace: 5/2010 Příspěvků: 1 120 |
![]() |
|
RE: Formát obrazucentrovaný obraz, plný obraz a zoom obrazu jsou tři rozdílné věci...já tam prostě dal Plný obraz a zmizelo černé orámování podél stran. K žádné deformaci nedošlo, obraz je OK a logo TV v rohu taky v pohodě. |
žlab
![]() |
|
RE: Formát obrazuSouhlas s Billysk, vystihl to přesně.žlab: Se mi zdá, že pořád nechápeš podstatu problému. Vysílatel typu "(nevhodné slovo)" šíří 16:9 program tak, že do obrazu natvrdo umístí černé pruhy nahoře a dole a výsledek vysílá tedy jako 4:3 (=letterbox). 16:9 TV tuto zrůdnost správné 1:1 zobrazí orámovaně po všech stranách (=akvárko). To, že některé modely TV tuto prasárnu řeší způsobem, že černé pruhy z obrazu jednoduše ufiknou a zbylé torzo obrazu roztáhnou (=zoom), se sice může jevit použitelně, ale nijak neřeší a ani nemůže prvotní nekvalitu obrazu (vtisknuté černé pruhy na úkor obrazových bodů). A že takových (nevhodné slovo) programů v Skylinku/CSLinku je bohužel celá hromada, paradoxne obzvlášt v extra placených balíčcích.... |
Wintermute
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 308 |
![]() |
|
![]() |