Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

zemnici smycka

tak chlapi,tak jsem zrejme zjistil kde je problem...dal jsem si oba satelity na jednu zasuvku a oba jsem je pripojil na lcdcko,jeden je pres hdmi kabel,druhy pres cinche....delalo mi to tu neplechu porad...dokonce jsem zjistil,ze kdyz strcim do optiboxu koax,bez stineni,tak obraz sel...coz by nemel....obvod se mi uzaviral pres dualni konvertor,nasledne druhy satelit....vylucovaci metodou jsem zacal postupne vse odpojovat,nejpve azbox z elektriky,druhy sat porad bezel,ikdyz nebylo zapojene stineni:0,dale jsem odpojil hdmi kabel,ktery vedl do tv a hle prestal jit obraz,rozpojil jsem zrejme tu smycku,ktera mi to vse delala...cili jak uz dneska nekdo rikal,zemnici smycka se mi nejakym zpusobem uzavira pres lcdko,respektive trikolikovou zastrcku
a ted mi reknete co s tim? jeste se chci zeptat,je spravne,ze mi minusy(stineni) na obouch koaxech vodi? cili ze minusovy vystupy dualniho konvertoru vodi? uz jsem y toho vseho docela zblbly,tak se radsi ptam

gigi1982
Registrace: 6/2006
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93
Odpověď v diskusním vlákně

RE: zemnici smycka

https://www.parabola.cz/forum/topic-56731/

gigi1982

a co by měly dělat? izolovat? jsou to vodiče, tak vodí...

davidkriz
Registrace: 8/2009

zrejme si me nepohopil,ale nech to byt,minus je vetsinou spolecny,takze predpokladam,ze je to tak spravne,ze stineni na vystupech dualniho konvertoru a stineni na vystupu disqc prepinace je spojeny

gigi1982

myslim ze pochopil, stineni mezi MSW a LNB musí být spojené, jinak by nic nefungovalo!!!
jake minus je spolecne??? jak to myslis?

davidkriz
Registrace: 8/2009

Predevsim by mel zavolat RT a opravit elektroinstalaci. Pokud je impedance smycky tak velka, ze pro vyrovnani potencialu je snazsi jit po koaxech, je to spatne.
V 95procentech jde o zavadu elektroinstalace, zbylych 5procent je spis takova rezerva na neco...
nebo vem 6-16mm2 dratu a vse pospojuj.
nebo dej na LCD/plazmu oddelovaci trafo :)

J a
Registrace: 7/2005

proste to stineni v koaxu reprezentuje jakoby minus,kdyz budu brat medenny drat uprostred jako plus,uzavira se obvod a napaji to konvertor,pokud se tedy nemylim....no a ja se ptam,jestli je v poradku,kdyz jsem si procinkl jak medenny drat tak stineni za disqc prepinacem....a stineni mi vodilo se stinenim koaxu,ktery mam na primo z konvertoru....do druheho boxu...chapes?

gigi1982

pokud sis to procinkl,tak jistě s odpojeným Disecs,jinak se ti to cinkání uzavírá právě přes Disecs

pierrepetr
Registrace: 5/2006

no to je jasne...ale ted mi reknete,kde je teda chyba.....mam novou elektroinstalaci,vse maka jak ma,proudovy chranice makaji,vse proste ok...az na tuhle skutecnost,nekdo tady psal,ze staci,kdyz bude mit hromosvod lepsi uzemneni nez sit a mam na koaxu napojeny ostatni ulice atd....muzete mi to nekdo vysvetlit,jak je tohle mozne,koho mam teda vinit,jestli elektrikare,cez nebo koho vlastne....mozna sebe ,ja fakt nevim ;)

gigi1982

podívej,to s čím jsi se setkal,nepotká 90% sat.techniků za celý život,někteří ani nechápou,že může něco takového existovat,teď nepřemýšlej nad tím jak je to možné,ale začni to řešit

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Pokusím se vysvětlit. Představ si že nulový vodič sítě bude mít k nejbližšímu trafáku odpor 0,1 Ohm a poteče tam proud celé ulice, třeba 100A. Vznikne na něm úbytek 10V. A ty svojím koaxem spojíš kolík v zásuvce s hromosvodem. Když bude mít hromosvod zemní odpor 1 Ohm, tak tím koaxem poteče 10A a budou se dít věci! Kdo nevěří ať si změří. ;)

visper
Registrace: 5/2008

Najít a odstranit zemní smyčku bývá horší než namastit nějaký sat. Hledání a odstranění příčiny není práce na chvíli. Pokud máš novou instalaci, je to částečně jednodušší, než na starých hliníkových TN-C, ale není o to řešení na foru ale na místě instalace.

J a
Registrace: 7/2005

tak zpatky na stromy...lcdko jsem vyradil a vse zkousim na starem crtcku,dvojkolik a opet to blbne...opet mam obvod uzavreny,tentokrat pres scart....to je fakt bomba :)

gigi1982

proc sem pletete hromosvod baraku...ja parabolu vubec nemam uzemnenou k hromosvodu...

gigi1982

A máš v těch TV taky pozemní anténu nebo kablovku?

visper

mam tam pozemni tv..ale to uz jsem odpojil jako prvni a porad to delalo

gigi1982

Aby vznikla zemní smyčka, tak musí být něco uzemněno na dvou nebo více místech. Pokud není, tak je název tohoto vlákna špatný a hledej jiný problém. ;)

visper

a co by teda mohlo byt jeste uzemnene?parabolu uzemnenou nemam....pozemni signal mam odpojeny

gigi1982

Jde o to, že celá satelitní sestava může být pripojena pouze na jednom místě kostrou k ochrannému vodiči (PE). Pokud mají dva a více přístrojů třívodičové přívody, uzavírá se zemní smyčka(něco jako závit na krátko)do které se indukuje střídavým mag. polem 50Hz napětí. Toto napětí superponované na signál může zarušit komunikaci.

petys
Registrace: 8/2007

petys

ahoj,nyni mam oba satelity pripojene dvouvodicove a tv je dvouvodicova...stare crt... a stejne to dela. me stejne porad neni jasna jedna vec...jakto,ze mi funguje jeden ze satelitu,ikdyz mam lnb pripojeny jenom pres medenny drat...stineni mam odpojene a presto se dualni lnb napaji a funguje to.coz by nemelo pokud se nemylim? prestane to fungovat az za predpokladu,ze odpojim jeden ze satu scartem od televize...az pote prerusim tu nezadouci smycku...ale kudy se uzavira sakra?

gigi1982

gigi1982

Obidva stb mas zapojene do jednej tv(kostra ide cez scarty a preto to funguje),ale to nema nic spolocne so zemnou smyckou.

Kasr
Registrace: 8/2008

no tak to me teda vysvetli,proc mi to teda blbne...kdyz ne kvuli te zatracene smycce o ktere tady kazdy mluvi

gigi1982

kdyz jsem ty dva satelity mel pripojeny kazdy v jine mistnosti k jine tv...tak to melo ty same priznaky,disqc nebehal korektne,stacilo vytahnout koax z jednoho satu a vse makalo...

gigi1982

Nikto nema krystalovu gulu,aby vedel ako to tam vsetko mas zapojene.Taketo veci sa dost tazko riesia na mieste,nie este cez forum.Ked trocha rozumies elektronike,tak si cele zapojenie nakresli,potom sa pozri,co je kde pospajane.(ja mam napr prepojeny pc,sat a zosilnovac,tak som mal smycku cez to).

Kasr

trosku tomu rozumim,mel jsi pravdu,ze se mi to spojovalo pres kostru tv...kdyz jsem pripojil saty na ruzne tv....tak to uz bez stineni nejelo...ale bohuzel to porad dela tu neplechu s tim prepinacem. pc mam uplne odpojene,mam na tom elektrickem okruhu jenom ty dve tv a dva saty,vubec me nenanapa pres co se to muze uzavirat

gigi1982

Jednou z moznosti je aj narusena izolacia koaxu a elektricky spoj opletenia so zemou(napr v betone opiera opletenie o roxor,alebo o vlhke murivo,ktore sa tiez chova ako zem).Alebo o parabolu,ktora je uzemnena...

Kasr
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 93

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra