![]() |
|
TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiChcel by som poprosit o skúsenosti s prijímačom TECHNISAT TechniBox SIR. Mám kartu Skylink a plánujem kúpiť plazmu NeoPDP od Panasonicu. Je tento nový prijímač spoľahlivý? Parabolu plánujem Gibertini, len neviem aký konvektor k nej. Prosím o názory. Ďakujem. |
nmala
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiNekupovat - není to Technisat - kup HD8-SX, potom čti v sekci fora DVB-S přijímače. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiPokud jsi zvyklý na TechniSat jako značku, tak je to něco jiného. Jiné menu, jiné EPG. Je to trochu dražší bratříček přístroje DiZiPiA. USB vstup má jen zepředu a když chceš mít trvale připojen disk, tak musí být otevřený přední kryt. Podle mě se dost hřeje. A co hlavně. Po připojení k elektrické síti se nezapne do pohotovostního stavu, ale rovnou do provozního. Takže když je majitel v práci a elektrárny vypnou a zase zapnou elektriku, běží tenhle přístroj zapnutý do doby, než se vypne podle nastavení v menu.Já jsem ho měl doma týden, poslal jsem ho zpět, doplatil a objednal TechniSat HD8-SX s modulem SMIT. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostitiež by som to nekúpil. Je to nejaký aziat pod značkou TechniSatu, ale má ďaleko k funkciam TechniSatu.Choď jednoznačne do HD8S alebo HD8+ Spoľahlivosť, 100% funkčnosť, 3roky záruka. Na Irdeto čítačku sa vykašli, je potrebné mať SkyLink CRW alebo SkyLink ICE + TechniCrypt CImodul |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostije to tak jak říká(píše) JoscerDiablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
![]() |
|
Já jsem prozatímspokojený,funguje vše co má i HD.Koupil jsem ho jako komplet s parabolou a LNB za necelých 5000kc. Výroba je asi Korea.Příkon je okolo 28 W. Nějak zvlášť se nepřehříva... |
mirek1945
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
mirek1945želám dobrý obraz. Ale si podľa všetkého tak trochu výnimka.Dá sa u neho tiež získať 3-ročná záruka? Máš Irdeto v čítačke? |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 173 |
![]() |
|
Dík,záruka 3 roky,karta Irdeto byla současti kompletu /funguje / a ještě jeden slot volný pro další modul. Obsluha snadná. |
mirek1945
Registrace: 12/2010 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiKarta (čisté) Irdeto nebo karta ICE? To je totiž rozdíl.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
joscer ,a už siniekde videl " kartu čisté Irdeto " od Skylinku ?T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log
|
P 222
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 749 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiTak v prodeji už jsou.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiNo v predaji sú , ale keď fungujú aj v Humaxe 5500 tak asi nebudú až také čisté... :)T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor,Octagon SF 8008, Technisat Digitradio 143v3-Iskra DAB VF-16 Log
|
P 222
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 749 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiTo už posoudit nedokáži, jen jsem si v nabídce nejmenovaného e-shopu přečetl o Irdeto kartě a nikde zmínka o tom, že to není čisté. Nejsem prodejce, nemohu vyzkoušet.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiNa budúci rok má prísť na trh technisat originál nemec- s čítačkou irdeto, tiež som uvažoval o tomto prijímači, ale radšej počkám a tých prijímačov bude na výber v r.2011 viac ktoré budú s originál čitačkou irdeto a podporavať aj iné funkcie ktoré plánuje skylink.Tak ak ťa to nesúri, tak radšej počkaj. |
freon
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiTestoval som ho, zahrieva sa priemerne, za uvedenú cenu sa oplatí, PVR funguje spoľahlivo, + je zoznam programov v 3.stĺpcoch, IRDETO čítačka - odskúšané - číta ICE i IRDETO a či to IRDETO je čisté ? - to je už iná téma. |
vador
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
RE: TECHNISAT TechniBox SIR - skúsenostiMám ho asi týden, připojený přes SCART k 19" LCDčku (takže obrazovou kvalitu budu hodnotit až budu mít fullhd televizi..). Koupené v akci v omku, předtím jsem satelit neměl, s kartou (čisté) irdeto. Doteď pozemní DVB-T tuner Comag SL35L.Zatím zkušenosti - pomalý start (skoro 40 sekund), to mi přijde zbytečně moc, někdy ještě další pět sekund než se chytí dekodér zobrazuje že program je kódovaný.. - menu jsou optimalizovaná na HD výstup, takže na PAL výstupu nic moc - přepínání programů v pohodě - downscaling HD kanálů na SD - dá se poznat že je to lepší (nova HD vs. nova), asi to bude prostě datovým tokem SD kanálu - na předvolbu ukládá na kanálu naposled zvolené audio (super vlastnost, nevím jak moc je to běžné) - CI sloty jsou dva, v manuálu je popisovaný jeden (?), ale nemám čím bych zkusil, že jsou oba funkční - netuším jak si zobrazit oprávnění na kartě, manuál mlčí - nemůžu potvrdit to, že se sám zapne pokud mu ve standby vypnu a zapnu proud. Pokud předtím běžel tak se zapne, ale to považuju za žádoucí. |
emko
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
je to zmetek, alespoň ten můjNěkolik vlastností se mi nemusí líbit, ale vyloženě nepoužitelný je z následujících důvodů:1) Nefunguje TimeShift v jakékoli podobě (neumí číst a zapisovat stejný pořad současně). Přitom v návodu je tato funkcionalita popsána přesně tak, jak by člověk očekával, že bude fungovat. 2) Na pozadí zřejmě chybně spravuje index nahrávek. Jak se to projevuje? Pokud začnete mazat nahrané pořady, pak po čase zjistíte, že pod názvy některých pořadů najdete jiné nahrané pořady (přičemž o ty původní jste přišli). U jiných pořadů zase zjistíte, že ačkoli byly původně nahrány v pořádku (ověřeno, shlédnuto), najednou je uložena jen jejich část. Podotýkám, že chybu jsem nejprve hledal v disku, ale ten je naprosto v pořádku, dvakrát jsem jej formátoval, kontroloval (bez chyb), defragmentoval. Nic nepomohlo. Problém s TimeShiftem se projevoval úplně stejně i v případě připojení USB flashdisku. Je to tedy vada přístroje, který budu reklamovat. Jen by mě zajímalo, jestli to mají všechny nebo jenom můj kus (což je možné vzhledem k tomu, že alespoň v tomto tématu si na mnou zjištěné chování nikdo nestěžoval). |
bbj74
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 3 |
![]() |
|
zapomněl jsem uvést ten disk...používám WD MyBook 640 GB |
bbj74
![]() |
|
vyreklamováno, ale nový kus se chová úplně stejněv servisu údajně zjištěna vadná základní deska...ale jak jsem zjistil doma, asi ji mají vadnou všechny :( |
bbj74
![]() |
|
![]() |