![]() |
|
MER a BER pred Viterbim - 12109H 8PSKJake hodnoty dosahujete pri idealnim nastaveni pozice prijmu Astra 23,5E? dnes jsme si s tim extra vyhral na 80cm a LNB GI a dosahl jsem MER 12,9dB a chybovost 7x10-4. Lepe to v lokalite CB snad nastavit nejde. V odborne liteature je doporucovana hodnota MER jeste vyssi, jak jste na tom vy? Prosim jen o reakce majitelu profi meraku, ne pipaku a pristroju s udaji BER 0 atd.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: MER a BER pred Viterbim - 12109H 8PSKoprava: BER pred Viterbim bylo 7x10-3, nikoliv na -4.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
kolikrát je to piplačka....snad nejhůře bylo na jedné 60-tce, LNB šum okolo 0,3 db a vykouzlil jsem tam po dlouhé době něco okolo 4x10na-4.....jinak na 80-tkách tak nějak hodnoty v řádech 10na-6.....jenže pak stačí začít utahovat matky na třmenu a hezky to může lítat....docala bych chtěl vidět nějakého "mameluka" s ručkovým satfinderem, jak to vůbec dělá.... :8) :8) :8)DVB-S/S2 ( E-85 /28,5/23,5/19,2/13/ ), DVB-T/T2 ( Žižkov,Ládví,Cukrák,Černá hora,Buková hora, Ještěd, Jablonec,Sněžné jámy (PL),
|
pigfucker
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 554 |
![]() |
|
RE: MER a BER pred Viterbim - 12109H 8PSKMER si nepamatuju, ale cBER 4E-4Hodnoty v radech E-6 na 12109 ani nahodou. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
pigfuckernaštěstí skylink většinou kvůli šilhačce na 80tkách,ale i na 60tce žádné problémy,pokud oželíš 19.2,ono to bude jiné v Liberci,HK,ČB,Ostravě a na slovensku R^ :laughing: R^ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 402 |
![]() |
|
RE: MER a BER pred Viterbim - 12109H 8PSKBER vyjádřené v absolutních číslech je o dost přesnější údaj než tahle poměrná hodnota... Navíc z té lze toto dopočítat spočítáním poměru k symbol rate. |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
LubosDA jak chceš počítat BER v absolutních číslech? To nikdy absolutní nebude, když je to nekonečný stream, vždy to bude jen relativní. Proto se to vztahuje takto. Musel bys stanovit časový úsek za který se to bude měřit a ve výsledku to bude mít naprosto stejnou vypovídací hodnotu, ale toto je přehlednější protože vidíš hned řády. Je to podobné počítání jako s decibely, skáčeš po řádech a hned vidíš.Se symbol rate to nemá nic společné, ten se váže k modulaci. Symbol nese několik bitů, BER je počet bitů. |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
RE: MER a BER pred Viterbim - 12109H 8PSKProto se takhle BER uvádí v hodnotách za sekundu. Převod je pak otázkou triviálního skriptu. K parabole pak lezu s mobilem v ruce, kam mi tečou aktuální data. Lepší, než si kupovat zbytečně jednoúčelové zařízení navíc. |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
RE: MER a BER pred Viterbim - 12109H 8PSKme by spis zajimala vase hodnota MER, protoze ta jedina s analogovou urovni pruzne reaguje na manipulaci s antenou a LNB. Chybovost si vzdy nechavam zmerit po chvilich cca na deset vterin. Jeste NS Margin muze uvest, ten jsem mel nejlepe 4,9dB. Mel jsem takovou zkusenost: nejdriv naleznu podle spektraku a kmitoctu 12525 pozadovany azimut, pak elevaci, pote necham naskenovat pro kontrolu obsah, doladim MER na Skewu. Pak preladim na 12109 a pro zlepseni parametru musim pritahnout pravou matku na trmenu /mirny posun zapadne/. Ze by ruseni od Badru?? Jestli mate vyssi hodnotu i MER a nase meraky ukazuji presne, pak to musi mit pricinu v silnejsim pokryti Badru4 na jihu Cech. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: MER a BER pred Viterbim - 12109H 8PSKpřestože nesplňuji základní podmínku tazatele(mám starý SATLOOK MIKRO který neumí S2)dovolím si poznamenat že rozdíl v lokalitě ČB x pickfucker asi nezpůsobí zlepšení o 3 řády!!! technika mne zajímá více než žabomyší války, tak snad se David neurazí když jej poopravím že BER je POMĚR chybných bitů k celkovému počtu odeslaných bitů. ahoj a co nejlepší SER přeje Tonek SER je poměr špatných servisních zásahů k celkovému počtu servisních zásahů |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
tonekno napsal jsem to nejasně, bylo to myšleno, že BER je o přijatých demodulovaných bitech (chybných a správných), ne o symbolech (LubosD tu psal o přepočítávání ze symbol rate).Samozřejmě je to poměr, to jsem ani neřešil co to je, ale čeho se týká. Jeden chybný bit na X správných, a to X je právě naměřená hodnota. Proč bych se urážel, když něco co jsem napsal nejasně někdo doplní? ;) Žabomysí války, to jako bylo na mne? :O SER je v dnešní době aktuální parametr, především po tom, co se začne zvyšovat, pak nastoupí stav, že se z toho jeden "po-SER-e" :) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
![]() |
|
Davideahojne ne nebylo to na Tebe ať nech se sa darí :8) R^ a tak to má být vše je jen a jen o (tele)komunikaci |
tonek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 6 117 |
![]() |
|
RE: MER a BER pred Viterbim - 12109H 8PSKolomoucko, OP 105x115 ŽĎAS, lnb alps 0,6 dB historický, Femr.12-ti letá vykopávka. UNAOHM AP-01: chBER 1,00-1,15.10-4 NM 5,7-6,0 MER 12,7-12,9 dB |
joki
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 121 |
![]() |
|
![]() |