Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Ferguson Ariva 102E HD

Mohl by mě někdo poradit jak jsou na tom tyto přijímače? Případně který z nich by jste mě doporučili?
Ferguson Ariva 102E HD
Ferguson Ariva 210 Combo
Ferguson Ariva 202E HD

soldado
Registrace: 7/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Ferguson Ariva 102E HD

mám doma DM 800HD aj Arivy 200,102E,obraz na 42´plazme je OK aj u Arív.Spomente si pár rokov dozadu na aké TV bedne a obraz ste pozerali a boli ste spokojní

krega
Registrace: 2/2009

No když Arivu srovnám s IP Boxem 9000 co mám, tak vychází vítězně Ariva. V podstatě umí to samé a spolehlivěji :)))

lukas79
Registrace: 3/2008

kdyz arivu srovnam s ipboxem 910 tak obrazove je ariva spatna a vykonem jeste horsi. a nedozene to ani upscale od panaka :(

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Bublajs, to nebude arivou ale ocima. Nebo opravdu neumis s arivou. A vlastne ty ji mas? Nebo jsi ji videl pouze u nekoho na srotu LCD ci LED?

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

schvalne sme to tady u me porovnavali, arivu, hdbox 9100, ip910, octagon 918 pac sme se kuli tomu jednou pekne vozraly hadali. i majitel ty arivy uznal, ze to je vykon hodnej ceny, ze kdyz to vidi v primym porovnani s ostatnima prijimacema tak to je teprv videt dost zretelne. a cim nizsi datovej tok, tim vic to je videt, ze to neumi nic. a neni to ani nastvenim ani ocima. to je prostej fakt
a co se ty vybavy a moznosti tyce, prijimac co ma lanku by mel mit i editor programu kterej pracuje se siti a hlavne ! by mel mit webif, kterym naprognes nahravku , smaznes nahravky a prepinas programy atd zatimco nekdo na neco kouka.
jinak docela srandovni od tebe slyset , ze sem na to koukal na shitovym lcd. ty ses prece sam propagatorem lace za kazdou cenu. levny lcd, levnej prijimac, levej mozek, levny vsecko. jak rikas lidi prece chtel laciny veci ...

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@kuba

mam tri domacnosti a ani v jedne nenam arivu, jeste nejaky argument? ariva nemuze byt nikdy vyse ponevadz je to ali, a ali je vzdy lowend. Ale neni to jenom ariva, ale i satelita,amiko a plno dalsich alishitu

rj45
Registrace: 6/2007

sry ale rict o Arive ze ma dobrej obraz tak to je maso:-) Ariva je snad nejhorsi zobrazovadlo na trhu u nas sam sem ji vlastnil neco malo pres rok a uz nikdy vice

tanabe
Registrace: 7/2010

To je fakt dobrý, nejdříve se říkalo, že Ariva je PORUCHOVEJ šrot, jinak o kvalitě obrazu se nemluvilo. Dnes, kdy je už konečně jasný, že to není a mimo první serie ani nebyla pravda, tak začneme o nekvalitním obrazu. To je subjektivní pocit to se nedá téměř dokázat. A zase mají ti stejní dobrý důvod nadávat na levné stroje. (jen na okraj, nebavím se a nikdy jsem neobhajoval levné LCD či LED) Je to opravdu úsměvné, asi ti co Arivy obhajují si umějí vybrat kvalitní zobrazovač. Já taktéž mohl porovnávat ve stejném čase na stejném zobrazovači různé stroje a mohu říci, že kvalita obrazu se liší velmi málo, téměř neznatelně. Největší vliv na kvalitu má zobrazovač a na nekvalitním zobrazovači se mohou zdát rozdíly větší, ale je to jen subjektivní pocit.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

U německých stanic s dobrým datovým tokem ten rozdíl při upscalingu SD na HD není tak markantní, ale je vidět. Ovšem u programů s nižším datovým tokem je ten rozdíl obrovský. Proč asi většina majitelů Ariv používá jako nejlepší volbu u SD programů volbu "by source" (neboli bez upscalingu)? To hovoří samo o sobě...

Špatný upsaling nenahradíš jakýmkoliv nastavením telky, zkrátka ho Arivy "neumí" a s tím nenaděláš nic.

Je pikantní, že moje máma (která má právě Arivu) ten rozdíl vidí u mně (mám SIR) už na první pohled, přičemž její oči už rozhodně nepatří mezi nejlepší.

roman63
Registrace: 1/2012
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 34

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra